鍾欣潼

鍾欣潼:「我是你的死忠粉絲!」 主動發文求一位男士關注

今年,鍾欣潼(阿嬌)同台灣「醫界男神」賴弘國結婚升呢做人妻。不過,近日阿嬌就喺個人社交網主動發文求一位男士關注!究竟呢位男士比阿嬌老公有咩更大嘅魅力,成功吸引佢主動公開要求被關注呢?

撰文:東方新地|圖片:微博、新傳媒圖片庫

鍾欣潼主動發文求關注

日前,鍾欣潼(阿嬌)喺微博公開留言:「孟非老師你好,我是你的死忠粉絲阿嬌,鍾欣潼,能互相關注一下嗎?」由於阿嬌好直接咁喺微博主動發文要求關注,所以令唔少網友都唔敢相信,以為阿嬌俾人偷咗帳號嚟用!

鍾欣潼

鍾欣潼

否認被盗帳號

有見及此,阿嬌過咗一陣都再次留言,指自己並冇被盗帳號,解釋咁做嘅原因係最快同最容易可以接觸到孟非老師!

阿嬌澄清自己冇畀人偷帳號!

其後,阿嬌仲有啲尷尬咁留言:「老師,不好意思,冒昧的要求把你拉出來了!」仲話已經私訊咗孟非兼等梗對方回覆!阿嬌呢個求關注嘅行為就好似一個小粉絲,認真搞笑!

之後阿嬌尷尬留言俾孟非老師。
孟非老師

孟非是誰?

同大家介紹番阿嬌求關注嘅孟非是何許人啦!其實孟非係內地一位知名主持人,以其標誌性嘅光頭形象深入民心,加上口才了得,佢所主持嘅內地節目《南京零距離》更成為當地收視率最高同埋當時全國廣告價格最高嘅電視新聞節目,非常了得!

左:孟非
右:孟非

賴弘國前妻隔空發表仇恨論

早前,有網友就留意到賴弘國前妻趙筱葳(Ivy)喺個人社交網上載咗一段文字:「什(甚)麼是真什(甚)麼是假?哪些是浮雲哪些是永恆?」,言詞間令一眾網友猜疑Ivy,實為另有所指。

影相證明活得比你好

事實上,賴弘國喺2016年與趙筱葳結婚,但二人婚姻只維持僅僅半年就分開。而任職空姐嘅Ivy經常喺社交網上載自己周遊列國同吃喝玩樂嘅相,睇落離婚後嘅生活仍相當愉快。

阿嬌出嫁了!

鍾欣潼(阿嬌)和台灣「醫界男神」賴弘國(Michael)於洛杉磯五星級酒店Millennium Biltmore Hotel Los Angeles舉行婚禮,儀式中既溫馨亦感人,阿嬌身穿一襲白色大Deep V婚紗,豔壓全場!雙方在父母的見證下行禮,期間阿嬌多次喜極而泣,當中包括致詞時、好姊妹兼好拍檔蔡卓妍(阿Sa)擁抱祝賀及亦師亦友的經理人霍汶希(Mani)輕吻阿嬌面頰時,阿嬌好激動咁喊!

阿嬌
鍾欣潼(阿嬌)和台灣「醫界男神」賴弘國(Michael)於洛杉磯五星級酒店Millennium Biltmore Hotel Los Angeles舉行婚禮。

好拍檔蔡卓妍(阿Sa)擁抱祝賀
亦師亦友的經理人霍汶希(Mani)輕吻阿嬌面頰時,阿嬌好激動咁喊!

阿嬌:「行到今日好唔容易…」

在致詞時當阿嬌講到:「行到今日好唔容易…」時喊得最為厲害,全場嘉賓亦眼濕濕,兩個唔同地方、唔同背景的人最終修成正果走在一起,真係好難得!Michael輕吻阿嬌前額的場面充滿浪漫氣息,賴弘國更在鋼琴伴奏下向阿嬌獻上深情一曲〈愛很簡單〉,阿嬌聽完喜極而泣,幸福滿瀉!

好姊妹容祖兒在最後一刻終於成功搞好簽證,趕到洛杉磯送阿嬌出嫁,送上大大的驚喜,令她感動爆喊,「龍虎豹蛇」終於成功合體!

婚宴菜式方面都好有心思,除咗有清雞湯同上湯龍蝦之外,仲有切合晒主題嘅心形牛扒,最尾亦有甜蜜湯圓寓意圓滿如意。

好姊妹出嫁,阿Sa激動到唔識形容!

阿嬌契爺劉鎮偉都有出席婚禮,佢仲負責將阿嬌交喺新郎賴弘國手中,場面感人!劉鎮偉喺致詞嘅時候,除咗祝福一對新人,佢仲發揮搞笑本色:「阿嬌叫我做老竇,其實我同佢阿媽係冇關係嘅!」全場哄堂大笑!

大合照!

深情一吻!
同時亦有鬼馬一面~