楊采妮

雙胞胎識叫爸爸媽媽 楊采妮:覺得好Sweet!

最新娛聞

廣告

楊采妮日前來港同好姊妹梁詠琪一齊出席品牌活動,兩人都異口同聲話好耐未試過兩姊妹聚埋一齊,由於楊采妮長居新加坡,兩姊妹難得聚首,話題都離唔開各自嘅小朋友,楊采妮表示今次來港逗留時間比較短,因此冇帶到屋企嘅小朋友同行,講到一對孖仔已經識叫爸爸媽媽,楊采妮笑言:「我同老公都覺得好Sweet!」

撰文:東方新地
圖片:新傳媒圖片庫

楊采妮:湊小朋友自然會瘦

久未在港露面嘅楊采妮睇落清減咗唔少,佢話:「冇諗過減肥,湊小朋友自然會瘦,頭一年好重要,因為佢哋係早產BB,自己個心梗係想佢哋好啲,想畀多啲時間去瞭解佢哋,連佢哋食咩都安排晒,啱啱戒咗餵人奶,真係好攰,但過程冇咩壓力,好順利。」又表示自己可以開始復工:「可以慢慢做番嘢,不過佢哋都係得11個月大,最近啱啱學識扶住嘢行,周圍去玩。前日臨上機時,細佬識得叫『Mama』、『Mum Mum』,唔知佢係咪因為覺得肚餓!反而哥哥就喺爸爸餵食飯時叫『Papa』,真係好神奇,因為係第一次,真係好開心,叫佢講多次,佢仲識笑,知道我哋好開心,仲肯give me five,我同老公都覺得好Sweet!」

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

讀者留言