193

193郭嘉駿投資七位數開cafe:要呃你哋錢﹗ 嬲豬Collar搶先出歌長霸榜首

最新娛聞

廣告

Error成員193郭嘉駿多次因言論而搞到成為新聞人物,其投資的時裝生意去年更與顧客引起網上罵戰,不過193堅持自個人敢言風格,更加計劃將生意版圖擴張,他透露2月會開設cafe,更直言為了賺錢:直接講要呃你哋錢﹗

193郭嘉駿:我就係要賺錢

193郭嘉駿日前接受商台《早霸王》訪問,他在節目中透露其生意大計,表示2月會開設一間cafe,並強調並非得個樣,佢話:「係真係飲咖啡嗰種,唔係食意粉,係精品咖啡加打卡,做生意都要賺錢㗎,係咁㗎喇,有人做生意會講係分享自己理念,我唔會講呢啲,我直接講要呃你哋錢,我就係要賺錢。」

193 193郭嘉駿本月在紅磡開設cafe,並預告有不少打卡位。
193郭嘉駿本月在紅磡開設cafe,並預告有不少打卡位。(圖片來源:FB@郭嘉駿193)

森美建議整一比一雕塑做打卡位

主持之一森美問193 會否在店內索性整一比一個人雕塑?森美話如果有會過去打卡,193表示真人比例「火柴人」(自家品牌logo公仔)都要過萬元,所以不會考慮森美的建議,193笑言:「我唔會諗呢啲咁唔實際嘅嘢,我淨係諗呃錢﹗」其後193 接受傳媒查詢時,他透露投資開店一共有四個股東,投資了七位數字,各股東各專業及所長,他則負責宣傳部分,193又指由於去年已落實開店,所以去年已租舖,並且當時還未禁止晚市堂食,不過193對開店充滿信心﹗

193郭嘉駿日前接受商台《早霸王》訪問。
193郭嘉駿日前接受商台《早霸王》訪問。(圖片來源:FB@早霸王)
193代言飲品廣告,廣告商曾推出一比一人形紙牌,吸引大批粉絲去打卡﹗
193代言飲品廣告,廣告商曾推出一比一人形紙牌,吸引大批粉絲去打卡﹗(圖片來源:FB@郭嘉駿193)

193:好唔respect師兄

193 又在節目提到自己首新歌〈再次PuppyLove〉本來同師妹女團Collar同日出街,但其後Collar提前推出, 193 在《早霸王》表示上新歌上唔到榜首感到好失望,他笑言:「Collar永遠第一位,我得第二位咋,應該讓吓師兄吖嘛,應該就我延遲推出,我有同花姐講就吓我改期,佢哋真係改期,不過係提早喎,咁賤都有喎﹗好唔respect師兄,遲幾日出,等我上咗第一位,依家冇機會上到喇﹗」

193嬲豬Collar搶先出歌:好唔respect師兄﹗
193嬲豬Collar搶先出歌,笑笑口話:「好唔respect師兄﹗」(圖片來源:FB@Collar)
193郭嘉駿新歌〈再次Puppy Love〉MV搵來大馬女神林明禎做女主角﹗
193郭嘉駿新歌〈再次Puppy Love〉MV搵來大馬女神林明禎做女主角﹗(圖片來源:FB@郭嘉駿193)
193話MV本來有錫錫鏡頭,他笑言自己是偶像,所以唔可以有親嘴。
193話MV本來有錫錫鏡頭,他笑言自己是偶像,所以唔可以有親嘴。(圖片來源:FB@郭嘉駿193)

揭自家時裝店靈感來自經典電影

193郭嘉駿在節目提到在2019年創立個人時裝品牌「LILABOC」,店名靈感來自湯漢斯主演的《阿甘正傳》中的名句「Life is like a box of chocolates」,而logo圖像靈感都是源自電影經典海報。193入行前曾從事時裝工作,是一名時裝買手。

193自家品牌出過Tee、口罩等。
193自家品牌出過Tee、口罩等。(圖片來源:FB@郭嘉駿193)
193設計的自家品牌圖像「火柴人」,靈感都係來自電影《阿甘正傳》。
193設計的自家品牌圖像「火柴人」,靈感都係來自電影《阿甘正傳》。(圖片來源:FB@郭嘉駿193)

因為搵唔到食放棄夢想

193在節目中透露其實夢想是當甲一籃球員,但英國讀書畢業回港後便取消念頭,因為「讀完書返嚟之後好現實,覺得打波搵唔到食,所以放棄咗﹗」

193中學時已是籃球健將,為學校籃球隊成員,更曾入選南華籃球少年隊。
193中學時已是籃球健將,為學校籃球隊成員,更曾入選南華籃球少年隊。(圖片來源:IG@deniskwok193)

撰文:東方新地圖片來源:IG@deniskwok193、FB@郭嘉駿193、FB@早霸王

讀者留言