ERROR自肥企画

ERROR自肥企画|首集開播即炸Sound Bear 保錡激凸現身 四子扮精子爭1000元

最新娛聞

廣告

ViuTV節目《花姐ERROR遊》系列出名玩得十分大,同一幕後班底製作的《ERROR自肥企画》昨晚(5月3日)播出第一集,不但開播即炸Sound Bear,四子更扮精子大玩遊戲,爭奪1,000元獎金!

編輯:東方新地|原文:New Monday|圖片:ViuTV

《ERROR自肥企画》昨晚(3號)播出第一集
《ERROR自肥企画》昨晚(5月3日)播出第一集。

《ERROR自肥企画》抵死改詞 網友:超癲

《ERROR自肥企画》幕後又將日本經典人氣動漫《新世紀福音戰士》主題曲改詞,歌詞十分抵死,多次提到:「畀埋條命你好冇?」

「Double S」現身 肥仔扮大佬

第一集節目組製作了一個短劇,阿Dee扮《新世紀福音戰士》男主角「碇真嗣」,要到ViuTV拍節目,而肥仔就扮大佬「碇源堂」。之後「Double S」沈殷怡、陳欣妍,以及組合P1X3L也有搞笑客串,最後193扮女主角「綾波麗」,拍節目拍到暈低。最搞笑是保錡「初號機」上身,被雪在機器中,似乎暗指受負面新聞影響,而要被「雪藏」。

ERROR自肥企画 肥仔扮「碇源堂」。
肥仔扮「碇源堂」。
ERROR自肥企画 阿Dee扮「碇真嗣」。
阿Dee扮「碇真嗣」。
ERROR自肥企画 「Double S」現身,沈殷怡扮演「赤木律子」。
「Double S」現身,沈殷怡扮演「赤木律子」。
ERROR自肥企画 陳欣妍就扮演「葛城美里」。
陳欣妍就扮演「葛城美里」。
ERROR自肥企画 193扮「綾波麗」。
193扮「綾波麗」。
ERROR自肥企画
最搞笑是保錡「初號機」上身。

保錡激凸現身

短劇完結後,馬上進行第一個環節,四子以Cosplay衫現身,193繼續扮女人,又著上短褲,露出一雙長腿。最爆是保錡激凸現身,他穿了緊身藍色貼身衫,下體非常突出。

ERROR自肥企画 保錡激凸現身。
保錡激凸現身。

首集即炸Sound Bear

《ERROR遊》中已炸了兩次Sound Bear,節目組今次玩很大,第一集馬上炸了Sound Bear。四子事前不知道,但因為見不到Mike導演,所以也有所懷疑。之後Sound Bear「現身」就喝令ERROR全部跪低,又要他們雙手擺頭,Sound Bear「講經」期間突然被炸開,ERROR即刻嚇一跳,十分爆笑。

ERROR自肥企画 四子事前已懷疑節目組會炸Sound Bear。
四子事前已懷疑節目組會炸Sound Bear。
ERROR自肥企画 ViuTV吉祥物Sound Bear變成「生Bear神」現身。
ViuTV吉祥物Sound Bear變成「生Bear神」現身。
ERROR自肥企画 「生Bear神」喝令ERROR四子跪下。
「生Bear神」喝令ERROR四子跪下。
ERROR自肥企画 之後掟咗啲勳章畀四子,不過畀佢哋踢爆係《全民造星》嘅勳章嚟。
之後掟咗啲勳章畀四子,不過畀佢哋踢爆係《全民造星》嘅勳章嚟。
ERROR自肥企画 講講吓經,「生Bear神」突然爆開,令四子都嚇咗一跳。
講講吓經,「生Bear神」突然爆開,令四子都嚇咗一跳。
ERROR自肥企画 Mike導更用航拍機拍埋遠程畫面。
Mike導更用航拍機拍埋遠程畫面。
ERROR自肥企画 四子都估唔到節目第一集就炸Sound Bear,193睇嚟好肉痛!
四子都估唔到節目第一集就炸Sound Bear,193睇嚟好肉痛!

阿Dee首集贏1,000元 保錡:專心玩遊戲,守規矩

節目第二節馬上玩第一個「自肥」遊戲,四子扮成精子,要在四面特製牆壁中揀選其中一面,再高速奔跑衝破牆壁。當中只有一人最後能成功避開牆後的顏料池,奪得港幣1,000元現金獎,最後由阿Dee拎到獎金,他提到希望之後贏到的錢可以多過他輸的股票。而問保錡感想時,他提到:「我會專心玩遊戲,守規矩!」

ERROR自肥企画 四子扮成精子,要在四面特製牆壁中揀選其中一面,再高速奔跑衝破牆壁。
四子扮成精子,要在四面特製牆壁中揀選其中一面,再高速奔跑衝破牆壁。
ERROR自肥企画 「Big壁棈奴」個名擺明寸爆對台。
「Big壁棈奴」個名擺明寸爆對台。
ERROR自肥企画 193撲在顏料墊上,猛嗌好凍!
193撲在顏料墊上,猛嗌好凍!
ERROR自肥企画 阿Dee首集贏1,000元。
阿Dee首集贏1,000元。
ERROR自肥企画 除咗四子之外,最後連Mike導都有打住格仔現身!
除咗四子之外,最後連Mike導都有打住格仔現身!

據預告ERROR四子之後14集會有更多特別造型!即刻去片:

《ERROR自肥企画》ERROR自肥可恥但很有用! 激情!熱血!為重磅大獎作戰!

讀者留言