未命名-1

MIRROR ERROR背後重要的女人 「化妝界樂基兒」Circle奉旨親近姜濤 鏡粉勁插妝太濃

MIRROR與ERROR自18年成立而來,除了經理人花姐含辛茹苦湊大外,他們背後還有一個很重要的女人,就是由《全民造星》開始已經為他們扮靚仔的化妝師Circle,十隻手指有長短,樣貌有幾份似樂基兒的Circle化得最多肯定是人氣最勁的姜濤,不過呢份工真係唔易做,除了會引來姜糖的妒忌外,仲會受盡抨擊……

撰文:東方新地 圖片:Circle IG圖片、MIRROR IG圖片

MIRROR
MIRROR與ERROR共16子,由18年《全民造星》開始至今,Circle都跟出跟入,是他們的御用化妝師。
MIRROR
Circle年約30歲,是著名化妝師Annie G Chan的高徒,外型激似樂基兒。

MIRROR御用化妝師

MIRROR雖然個個都係花美男,不過男團最講究形象,由《全民造星》開始,經理人花姐已經搵Annie G Chan團隊負責MIRROR的化妝工作,而Circle在MIRROR正式出道前已是化妝團隊中的其中最重要一員。

MIRROR
在第一屆《全民造星》,Circle已經跟住師傅Annie G Chan工作。
MIRROR
每次MIRROR出外工作,除了花姐外,Circle差不多次次都在場。

開工奉旨摸姜濤塊面

MIRROR成軍後,12子工作量不一,姜濤是最受歡迎的一個,幾乎隔日就有廣告拍攝及其他工作,Circle與她見得面多自然感情亦最深,就好像姐姐照顧細佬一樣,最令人羨慕當然是可以因工作之名親近姜濤啦!

MIRROR
Circle的社交網限時動態有不少與姜濤一齊工作時的片段。
MIRROR
Circle與師傅Annie G Chan雙劍合璧為姜濤化妝整頭。
MIRROR
幾乎隔日就為姜濤化妝,Circle令一眾姜粉羨慕又妒忌。

全權負責MIRROR同ERROR

入行已8年半的Circle未畢業已決心做化妝師,其師傅Annie G Chan對這位高徒讚不絕口,指她不但化妝技巧掌握得好,工作態度勤快認真,現在主要負責MIRROR ERROR化妝團隊,統籌工作都管理得頭頭是道,而且和對人及與客戶的關係都很好。

MIRROR
Circle亦負責為ERROR設計妝容,她在訪問中笑言ERROR可塑性極高,扮鬼扮馬,有時扮女人,有時又扮老人家,形象多變非常好玩。
MIRROR
Circle以前也有為其他藝人化妝,包括張姐張艾嘉,不過現在她已全權負責MIRROR與ERROR。

鏡粉投訴MIRROR粉太厚妝太濃

MIRROR與ERROR愈來愈紅,意味著化妝師團隊亦忙得不可開交,Circle表示經過長時間磨合,與MIRROR及ERROR各人都互相信任,而她一個人都可以在兩小時內完成6個成員的妝容。Circle雖然專業,但仍惹來不少MIRROR粉絲投訴,指偶像的妝容太厚粉及太濃。

MIRROR
Circle被指化Ian最輕手最自然。
MIRROR
有粉絲投訴Circle化的妝偏向厚粉,只有Ian永遠是淡妝。
MIRROR
Circle被鏡粉彈化妝唔掂!
MIRROR
[email protected]的粉絲亦好有意見。
MIRROR
有粉絲叫Circle停止為其偶像化濃妝。
MIRROR
又有姜糖覺得Circle搞到姜B大細眼。
MIRROR
Anson Lo原來入行前已識化妝,而以前他亦愛為自己化濃妝。
MIRROR
Jeremy走韓風路線,所以幾厚妝都冇人投訴。
MIRROR
Circle表示MIRROR每人的妝容都要細心規劃,最緊要係靚仔,不過Anson Lo與Edan的粉絲都嫌偶像塊面化得太白。

讀者留言