黃丹虹OG

網民:真係唔好睇少肥妹 ViuTV《廣告女皇》G Cup黃丹虹自爆舊照

ViuTv新節目《廣告女皇》已播放一半有多,11月中將會係決賽,不過節目似乎就無《全民造星》咁多人討論。雖然無咩人留意,但係喺節目中都已經有幾位熱門人選,而其中一個就係黃丹虹(Vky)。

撰文:東方新地|圖片:Instagram

ViuTV《廣告女皇》G Cup黃丹虹自爆舊照

黃丹虹算係喺所有參賽者當中身材佔優,之前節目安排佢哋喺中上環鬧市拍泳衣廣告時,就同另一個參賓者文芊澄Lily鬧交,因為呢件事成功出位。

Vky經常喺IG發布性感相,出海泳衣照、寫真、自拍相都難掩佢火辣身材!

唔好睇佢而家身材咁正啊!原來佢以前都係一個130磅嘅肥妹仔!之前佢喺IG Post出一張舊照,相入面著住婚紗,塊臉同手臂明顯比而家漲。而佢一直都稱自己叫肥琦,亦用呢個名做YouTube channel。所以話,肥仔肥妹都真係潛力股。

《廣告女皇》宣傳照公開被指貨不對辦 (排名不分先後)

1.陳亭嘉 KaKa

Kaka畢業於TVB第24期藝員訓練班,熱愛運動和跳舞,周不時在Instagram上發布做運動的相片。

2. 葉芷晴 Sharpay

22歲的Sharpay早前指參選比賽是想挑戰自己,平時玩開Cosplay,有被人攻撃過的經歷,相信今次能夠抵抗網民對自己的挑剔。

3.陳玥晴 Kinny

Kinny的宣傳照片與藝人劉珮玥有幾分相似,不過影片中的她臉形比較圓潤。

4.沈靖晞 Estelle

Estelle不時在IG上發布照片,感覺帶點日本復古風味,不過照片好像P圖得很明顯。

5.蘇順敏 A-So

A-So 比較有藝術氣息,在IG已經開了插畫日誌和攝影集用戶,分享自己畫的插畫及照片。

6.阿杰 Aggie

7.李嘉麗 Carrie

Carrie 比較神祕,其IG也看似是為了參加《廣告女皇》而開設,主要都是發布跟其他參賽者的大合照。

8. 劉展翹 Jackie

Jackie 是一名演員,自小已經有個演員夢,跟朋友組成YouTuber女子組合「易劉」。

9.蔡寶欣 Pony

Pony是第六屆 FACE UStar 校花大選冠軍,經常上載搞鬼相片。

10. 曾頌珊 Kiddie

Kiddie 14歲時以童星出身,之後到亞視及幾間娛樂公司發展,近年她加入了黃一山(細龜)的夢行者影視文化集團有限公司成為旗下藝人。

11.李莉 Lily

Lily 畢業於香港教育大學,主修體育,現於Now Sports任職體育主持。

12.黃丹虹 Vky

Vky擁有健康膚色及燦爛笑容,重點是有G Cup驕人上圍,經常在IG大騷惹火身材。

13.張靜茵 Anita

Anita 是2018 亞洲小姐競選侯選佳麗,看來想漁翁撒網,參加多點比賽看看那個會勝出!

14.黃家慰 Candy

Candy畢業於香港浸會大學翻譯學系,討好的樣貌都吸引不少粉絲。

15.小神經 Chloie

現年18歲的Chloie化名「小神經Little Nerve」,在網上發布原創歌曲及翻唱歌曲。

16.陳珮欣 Katrina

17. 李慧妍 Karena

擁有健康膚色的Karena,驟眼一看有點像Sherman 鍾舒漫。

18.樊沛珈 Ah Gi

Ah Gi經常在IG上分享別人的紋身相片,未知其職業是否一名紋身師。

19. 文芊澄 Lily

20.綽妮 Elle

Elle曾經推出過寫真集,IG經常發布性感寫真照。

21.奧米嘉儀 Meka

一身短髮示人的Meka非常重視自己身型和健康,常常發布做運動的相。

22.李曉鏵 Sharon

Sharon是所有參賽者年紀最小的,是一位今年考完DSE的18歲小妹妹。她早前也表示放榜後繼續升學,未知現時去向。

23.劉思琦 Kayze

最受觸目的參賽者應該就是劉思琦,有網友指她跟蔡思貝有幾分相似。

網民就有以下看法:

關鍵詞
ViuTV