夏日涼浸浸

林文龍揸弗亞視網台AMM出消暑節目《夏日涼浸浸》 搵靚女KOL冧「老公」

正妹

廣告

正當ViuTV人氣男團MIRROR吸引住一眾「老婆」、「前妻」目光之時,由林文龍揸Fit的亞視旗下網台《AMM亞洲心動娛樂》近日就針對「老公」市場,推出消暑新節目《夏日涼浸浸》,搵來一班靚女KOL著上泳衣,去介紹香港的隱世沙灘和假日好去處,獲網友大讚即刻冇咗陣亞視味!

文:東方新地|圖:AMM亞洲心動娛樂FB圖片及YouTube影片截圖、黃可盈IG圖片

《夏日涼浸浸》 講到明「睇肉」

由林文龍擔任副總裁的亞視旗下網台《AMM亞洲心動娛樂》,近日推出炎夏消暑新節目《夏日涼浸浸》,節目擺明車馬針對「老公」市場,搵來一班靚女KOL去介紹香港的隱世沙灘和假日好去處,節目首兩集的主持就有黃可盈(Flavia)同雪E(Suet E)著上健康性感的泳衣,分別到西貢的白水碗沙灘和沙下灣打卡。

夏日涼浸浸 第1集由黃可盈先到西貢白水碗沙灘打卡。
第1集由黃可盈先到西貢白水碗沙灘打卡。(圖片來源:AMM FB)
夏日涼浸浸 黃可盈大讚西貢白水碗沙灘好適合二人世。
黃可盈大讚西貢白水碗沙灘好適合二人世界。(圖片來源:AMM FB)
夏日涼浸浸 黃可盈分別換一件白色和黑色比堅尼。
黃可盈分別換一件白色和黑色比堅尼。(圖片來源:AMM FB)
夏日涼浸浸 Suet E就在第二集亮相,到沙下灣金分別玩了沙灘排球和直立板。
Suet E就在第二集亮相,到沙下灣分別玩了沙灘排球和直立板。(圖片來源:AMM FB)
夏日涼浸浸 節目中Suet E更瞓身大晒Fit爆身材。
節目中Suet E更瞓身大晒Fit爆身材。(圖片來源:AMM FB)

網友對今次節目紛紛表示支持,仲大讚今次《AMM亞洲心動娛樂》終於摵甩咗陣亞視味!不過屬於亞視子公司的《AMM亞洲心動娛樂》就不停回覆網友,堅稱自己其實唔係亞視嚟!

夏日涼浸浸
(圖片來源:網民留言截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:網民留言截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:網民留言截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:網民留言截圖)
夏日涼浸浸 林文龍現時係亞視數碼媒體旗下子公司「亞洲心動娛樂有限公司」的副總裁。
林文龍現時係亞視數碼媒體旗下子公司「亞洲心動娛樂有限公司」的副總裁。(圖片來源:林文龍IG)

黃可盈 昔日「岡本女神」([email protected]

現年25歲的黃可盈(Flavia)畢業自浸大傳理國際新聞系,曾被譽為「學界女神」,做過waitress亦做過兼職模特兒,自2015年拍過港台劇集《明月扁舟》而開始為人認識,2017年又為安全套品牌「岡本」拍廣告,飾演一個排球少女,大受歡迎,因此被網友封為「岡本女神」。早前在ViuTV的熱爆劇《大叔的愛》,她亦有份在第1集客串飾演因結婚而離職的地產公司前同事Mary。

林文龍揸Fit亞視網台AMM出消暑節目《夏日涼浸浸》 搵靚女KOL冧「老公」
黃可盈當年所拍的安全套廣告曾在各大港鐵站出現,成功吸引到網友關注,令她被封為「岡本女神」。(圖片來源:黃可盈IG)
夏日涼浸浸 出道約6年,黃可盈的IG現在已有超過14.5萬位Followers。
出道約6年,黃可盈的IG現在已有超過14.5萬位Followers。(圖片來源:黃可盈IG)

黃可盈曾在2017年推出首本個人寫真散文集《還原。黃可盈》,到2019年,黃可盈又與「阿旦」鄧洢玲、「沙律」張沛樂、陳煦凝、馬俊怡、趙詠瑤及硯秋合作推出過寫真集《私圖》,寫真集由司徒夾帶操刀,以阿旦去年生日時與朋友到石垣島玩樂為主題,力Sell健康性感的風格。

夏日涼浸浸 不過黃可盈已有個拍拖5年的男友,兩人經常在社交網放閃。
不過黃可盈已有個拍拖5年的男友,兩人經常在社交網放閃。(圖片來源:黃可盈IG)
夏日涼浸浸 黃可盈亦有在白水碗沙灘的「天空之鏡」打卡。
黃可盈亦有在白水碗沙灘的「天空之鏡」打卡。(圖片來源:AMM影片截圖)

出道約6年,在社交網中自我介紹為演員、司儀和主持的黃可盈,IG現在已有超過14.5萬位Followers,現時她除了做KOL代言產品外,亦有在YouTube拍片,其個人頻道亦有近3.7萬個訂閱者。在節目中黃可盈直言自己有不少習慣都比較麻甩,例如飲完汽水會打嗝,或者平時冇乜儀態等等。

夏日涼浸浸
(圖片來源:AMM影片截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:AMM FB)

即睇 Flavia 黃可盈 介紹 白水碗沙灘 影片:

雪E 正職做護士([email protected]_e)

雪E(Suet E)正職是做護士,副業則是做Model和攝影師,現時IG已有超過3.6萬個Followers,除了經常在社交網大晒靚相外,亦有推出電子寫真集。雪E指自己雖然外表好似好Cool、好寸,但事實上卻是一名「傻吓傻吓」的宅女和貓奴。

夏日涼浸浸 雪E直言平時做Model影相的風格都係為了符合攝影主題,並非刻意賣弄性感。
雪E直言平時做Model影相的風格都係為了符合攝影主題,並非刻意賣弄性感。(圖片來源:AMM影片截圖)
夏日涼浸浸 雪E自言性格比較慢熱。
雪E自言性格比較慢熱。(圖片來源:AMM影片截圖)

在節目中雪E挑戰玩直立板,雖然是首次挑戰,但雪E笑言覺得難度不算高。雪E又透露自己性格比較慢熱、貪玩、愛笑,理想是可以去環遊世界,興趣則是玩菲林相機、玩貓和煲劇。

夏日涼浸浸 雪E透露自己較鍾意Sporty、高大和幽默風趣的男人。
雪E透露自己較鍾意Sporty、高大和幽默風趣的男人。(圖片來源:AMM影片截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:AMM影片截圖)
夏日涼浸浸
(圖片來源:AMM影片截圖)

即睇 Suet E 介紹 西貢沙下灣 影片:

讀者留言