結婚

「她結婚但新郎不是我」 討論區愛情故事令人感觸淚崩

「我最大的遺憾 是你的遺憾 與我有關」人總係失去了才懂珍惜,近日討論區有位巴打感慨地寫下長文,佢自中學起一直同一位女生互有好感,甚至多年間曾先後互相表白,但都因種種原因未能開花結果。直至近日,巴打收到女方結婚的消息,仲有一句令佢百感交集的說話…

撰文:東方新地|圖片:Lihkg.com

「她結婚但新郎不是我」 討論區愛情故事令人感觸淚崩

話說今年28歲的樓主,自中一起就認識女主角,樓主自己比較貪玩、唔讀書,而女方則是「眼大大,幾靚,有錢女」,樓主自中一至中三都對女方有好感,後來女方更主動向樓主表白過!但因為種種原因,兩人始終未能開花結果。

結婚

 

時光飛逝,去到大學三年級,單身的樓主終於鼓起勇氣示愛,但女方毅然拒絕,仲話已等樓主表白多年,更為佢而拒絕晒身邊啲追求者:「佢到year2嗰陣完全放低咗我,然後XX我點解依家先講」。

「由中一到大學,我都好希望我嘅新郎係你」近日樓主收到女方將結婚的消息,以及呢一句說話…… 樓主坦言聽到幾乎落下男兒淚,最後佢鼓勵其他網友,有心上人就要去馬,「咪等,咪拖」

結婚

唔少網友睇完樓主的故事都好感觸:

結婚

結婚

但都有網友有其他睇法:

同場加映:

上機前發現個Ex坐隔籬 相遇原來非偶然?

成班花生友,人哋一面求救,佢哋就一面恥笑樓主「拍戲咁款喎」、「留名等報告」,不過好在都有好心嘅巴打語重心長咁同樓主講返幾句:

過來人太多,啱用嘅意見又有幾多?

結果樓主都係照上機,位照坐,個Ex仲要咁大方……

有巴打質疑樓主係咪專登買隔籬位:

原來樓主有苦衷㗎!原來係因為當年大家一齊去旅行嘅小習慣,而造就今次相遇!當年原來係因為咁分手……點知分咗手之後條女咁快就…… I know that feel bro!

《初戀殘酷物語》聽歌啦兄弟!

原來樓主分手6年以來都冇拍過拖,好pure好true……同佢食完飯記得同巴絲們報告返咩情況呀!加油呀!

關鍵詞
結婚