阿媽

同港女阿媽旅行超難頂 巴打連載七日東京煩膠事蹟

細細個當然會同屋企人旅行,但大個之後隨住大家踏入社會開始忙碌,好多時都冇咩機會再同屋企食飯、去旅行等等。近日有位巴打就帶埋阿媽去東京旅行,盡點孝心,點知阿媽竟然港女上身,搞到佢忍唔住不停喺討論區狂呻!巴打們就當日日keep住食花生!

原文:娛聞樂|圖片:新傳媒、Instagram

同港女阿媽旅行超難頂 巴打連載七日東京煩膠事蹟

巴打一開始就利申:「講明先,我唔係唔愛我老母,只係有時真係頂唔順佢啲思想同行為。」

阿媽

呢位巴打想盡一盡孝道,但係阿媽不停港女格盡現,搞到佢忍唔住要將自己同阿媽嘅拉鋸戰擺上網,即刻吸引到好多巴打留言。

阿媽

阿媽咩都唔食

阿媽話海鮮、Shabu Shabu、拉麵、燒肉通通唔食,巴打:「咁你成程去食中華料理算啦!」

阿媽

「爛鬼Shabu Shabu」都唔食!

聽完想死系列之:「又話啲日本人好細粒嘅?」

阿媽

有網民表示:「希望樓主唔會忍唔住殺左你老母。」

有網民就提議叫巴打「帶你個港女老母去靖國神社,一招ko佢!」

推到變每日連載

巴打一開始都係諗住呻下,估唔到咁快俾人推上熱門,所以佢就keep住連載自己同港女阿媽嘅對話。

聽完想死系列之:「我寧願去超市買個便當食啦!」

真係隔住個mon都feel到呢位巴打嗰種壯烈犧牲嘅感覺。

有網民都有類似經驗,於是呻埋一份,真係同是天涯羅樂林。

係一眾網民各自呻完之後,巴打就繼續連載佢同港女阿媽之間嘅對話,話阿媽暫時正常發揮。

 

去日本食吉嘢家,同喺香港食魚蛋,兩者真係好有異曲同工之妙啊~

聽完想死系列之:「北京好好多囉!中國好好多囉!」

仲有網民分享自己點解決呢啲問題。

去到最後,巴打表示同港女阿媽走失咗。呢個時候巴打電話仲要冇乜電,超級驚。

幸好,佢地玩咗一個鐘緣分遊戲後終相遇,不過巴打就經已嚇到傻咗。就係呢個時候,巴打發現其實就算自己媽媽幾港女、幾煩膠都好,佢都係好愛媽媽,所以佢最後決定唔再連載。完。