IG Story

網民鬧爆5種最乞人憎嘅IG Story

自從Instagram推出咗Story(限時動態)之後,好多人事無大小都放上Story,貪佢24小時後就會冇咗,朋友可以選擇睇唔睇,又唔會煩到人之餘,自己又開心(自high?),但都有網民話IG Story成日會見到一啲好乞人憎嘅內容,以下五種你點睇?

原文:環球膠報|圖片:Instagram

最乞人憎嘅5種IG Story?

第5位:毫無意義嘅Post

有啲人明明一句說話,但就要一個字一個Post,六個字就六個!

你要啲咩呀!!!

點解唔可以一次講完?

好,我已經唔想聽了!人哋本身諗住關心吓你,你竟然咁樣玩!

第4位:文字唔重要,只想晒命

唔知有冇睇過一啲影自己揸車嘅Story,直接晒命都算,偏偏要打「討厭塞車…」、「下大雨了」呢啲說話。明眼人一睇就知佢想晒命,如果唔係影車外塞車嘅情況就得啦!

第3位:字要放到最小,仲要喺最不明顯處

用黑底嚟表達自己嘅唔開心,都係想人關心吓,但有啲人就好鍾意咁樣玩!

見唔到有字?你真係要睇真啲!較光啲就睇到㗎啦!
放字放到咁,字縮到最小,色調到最暗。你究竟有冇諗住俾人睇?

第2位:無病呻吟,全世界都欠你

呢種類型有如李白作詩,有個好嘅意境,影張扮嘢相,再配上自怨自艾嘅字句:「這世界沒有人懂我…」其實係想表達咩?

第1位:圖文不符,只是想Post相俾你睇

Post相可以,但都要圖文相符呀!放一張去玩嘅相,但話:「心情好差」,究竟你係點表達你心情差呢?

講到尾,唔想睇咪唔睇就得啦!

同場加映之經典重溫:

李司棋教大家潮玩IG

今時今日科技發達,玩社交網站將乎係每個人必做的事,而一眾藝人就更加要密密update,同班粉絲緊密互動!李司棋 (司棋姐) 原來不讓年輕人專美,早前開設Instagram,亦唔係hea玩!相片種類夠晒豐富,和服日本妹look、黑絲晒美腿仲有食好西selfie樣樣齊,「香港公主」果然厲害!

雖然唔少年輕人會覺得長者比較落伍,不過67歲司棋姐就用行動話俾大家聽佢可以跟上潮流!司棋姐開設個人IG,藝人楊怡、鍾嘉欣、阮兆祥和陳敏之等都有follow!

李司棋化身為「黑絲棋」

司棋姐IG唔算更新得好密,不過相片種類包羅萬有,最令人驚豔的莫過於佢向「黑絲儀」江美儀挑機,向網民分享黑絲靚相!其中一張就係佢全紅打扮配黑絲,仲識學時下年輕人擺番個「扮長腿」的甫士,佢都留言話自己係個「酒紅色女子」!李司棋化身為「黑絲棋」!

另一張又見到司棋姐黑絲配花花鞋,擺番個靚甫士!

轉身變日本妹

之後又見到司棋姐著起和服、set好個靚頭成個日本妹咁,捧起碗沙律賣萌,表情真係一絕!

估唔到司棋姐啲自拍技術都幾唔錯喎!食個薯條都要selfie一番,的確同時下年輕人無異!