resort-feature_18474172975b1d2b5eadc30

平遊峴港、芽莊!4大infinity pool超豪華 越南Resort推介!

今年暑假又去泰國渡假?不如平遊越南食牛肉河、嘆法國大餐、平食海鮮、飲滴漏咖啡、浸泥漿浴、買鹹蛋撈麵做手信啦!越南依家多咗好多超豪華Resort,有勁靚Infinity Pool配藍天白雲,酒店裡面嘅spa都好有質素!最緊要係去5日4夜,未計酒店機票,淨玩淨食可能連1千蚊都唔駛,就可以比多少少錢住靚靚豪華越南Resort嘆世界,真心超抵玩!睇見以下間越南 resort都心郁郁啊!
撰文:Jj Cheung|圖片來源:HotelsCombined

必住4大超豪華infinity pool越南Resort推介

峴港

1.人生必住一次!設計師操刀超豪華Resort

峴港洲際陽光半島度假酒店

睇相已經覺得靚到抖唔到氣!越南峴港最奢華的私人Resort之一,背靠著雨林保護區,面向一個一望無際,名為Bai Bac的私人沙灘靚景。客房有infinity pool,等你可以游住水望靚景,打卡都打到手軟!因為房間全由著名設計師操刀,超有藝術氣息,客房分4個主題:Heaven、Sky、Earth、Sea,全部房都面海,最小的房間都有750呎,兼有私人露台,在香港已經是間接近千萬的豪宅!

查看詳情及訂房

酒店另一大特色,懸空倒吊在海拔100米上,名為Citron的餐廳,位於酒店最高層。看著180度的海灣,早餐也變得份外美味,打卡一流!

除此之外,酒店設施活動多到你唔信!]備有室外泳池、私人海灘、土耳其蒸氣浴、日間水療、按摩美容中心、網球場、電影院、酒吧、遊樂場、桌球室、網球場,無論大人細路老人家都適合,留酒店玩一日一定唔夠!


鄰近仲係熱門的釣魚和觀光景點,Reception仲可以幫你預訂於峴港市區的觀光行程或活動。酒店服務好多,更多酒店詳情可參閱以下連結。

按此即睇更多酒店詳情和照片

峴港洲際陽光半島度假酒店

地址:Bai Bac, Son The Peninsula, Tho Quang Ward, Son Tra District, Da Nang
電話:+84-511-393-8888
房種:197間房,包括套房及Villa八款房,面積由753-3228呎不等

2.打卡一流!現代建築加入傳統越南竹籐風格

納曼度假村

位於 峴港 市中心及會安古城之間,兩邊只隔20分鐘穿梭巴車程,出入方便!其私人泳池更對正沙灘,設計加入傳統越南建築的竹籐元素,零舍清幽自然!仲有好多合家歡活動參加,如沙灘排球、學整陶瓷等,齋留喺酒店都大把嘢玩,性價比即刻飆升!

查看詳情及訂房

獨霸私家泳池,超正啊!!

純白主調配搭木家具簡約舒服,更坐擁開揚海景。
客廳廚房都超大,容納到好多人!

酒店分別有一間餐廳、咖啡室和兩間酒吧,搵食多選擇,值得留意的是設計加入傳統越南建築的竹籐元素,非常有特色!
整間酒店都被綠色植物包圍,零舍清幽自然!
酒店設施多多,特別鍾意呢個做Spa嘅地方,夠開揚,睇見都舒服!
入夜真係好靚,打卡一流!

按此即睇更多酒店詳情和照片

納曼度假村

地址:Truong Sa Road, 五行山郡, 峴港, 越南

3. 峴港Resort一哥!望全球十大最優美海灘

會安南海度假酒店

峴港Resort中的一哥,絕對非六星級的The Nam Hai莫屬。Resort位於峴港以南,營運七年至今奪得過無數獎項。最吸引之處除了100間分佈於5個馬蹄形沙丘上的獨立別墅,就是那三個非常有層次的泳池。由頂層的衡溫泳池,游到中間的Lap Pool,再游到與大海連成一線的Infinity Pool,你更可以一步之距踏足長達一公里的Ha My海灘!被《福布斯》雜誌譽為全球十大最優美海灘之一的Ha My海灘,沙雖不算白,但非常幼細,不損腳。

房間最小都有800呎,而且樓底高空間感十足。最特別是浴缸正正在大床旁邊,場面極為香艷。

按此即睇更多酒店詳情和照片

會安南海度假酒店

地點:Hamlet 1,, 奠班, 越南

芽莊

4. 水療蒸浴免費做!超大客房連私家泳池

Vinpearl Phu Quoc Ocean Resort & Villas

剛剛去完芽莊,就係住呢間豪華resort,性價比極高,真心推介!5個人一入到間屋已經狂尖叫,非常之大!而且個infinity pool同埋個景簡直靚到飛起,行出少少已經係水清沙幼嘅海灘,180度望海景,即刻call reception追加一晚。加分嘅係酒店spa服務非常之正,而且可以免費做水療、桑拿浴、蒸氣浴!按摩抵做,因為無論環境定按摩服務真係好舒服,試咗四手按摩真係好正!酒店早餐選擇非常之多,越南傳統料理定西餐都有齊!附近就係珍珠島遊樂園,可以一次過玩齊機動遊戲、水上樂園、動物園!

查看詳情及訂房

一棟棟白色別墅裝潢超豪華,渡假村非常之大,全由專人駕駛哥爾夫球車接送到酒店內各個地方!
間房超大超舒服,廁所有齊所需的日用品!
客房出面就有私人泳池,再行出點就係沙灘,個海係漸變粉藍色,超靚!

房價已包免費做1次水療、桑拿浴、蒸氣浴!
酒店早餐選擇非常之多,越南傳統料理定西餐都有齊!酒店附近冇地方食lunch,只有提供晚餐的海鮮餐廳,但酒店有24小時叫餐服務,價錢合理,而且幾好食!
附近就係珍珠島遊樂園,水上樂園、機動遊戲應有盡有!

按此即睇更多酒店詳情和照片

Vinpearl Phu Quoc Ocean Resort & Villas

地址:Bai Dai, Ganh Dau, 富國島, 越南