七師傅

七師傅親回10億身家傳聞 豬籠入水親自教路發達貼士靠隻雞!

最新娛聞

廣告

人氣風水師七仙羽(七師傅)近日除了籌備個人騷《師傅七都識唱笑會》,更被爆身家介乎10億至100億之間,日前她回應傳媒時終於向傳媒回應有關自己身家的迷思,仲提供「發達秘笈」助大家致富!

七仙羽七師傅)將於8月12日及13日於九展Star Hall舉行首次個人大型演出《師傅七都識唱笑會》,七師傅分別以小丸子、白雪公主、神奇女俠、小仙女及女唐僧等百變造型現身。門票價錢分別為 $777、$577及$377 。
七仙羽(七師傅)將於8月12日及13日於九展Star Hall舉行首次個人大型演出《師傅七都識唱笑會》,七師傅分別以小丸子、白雪公主、神奇女俠、小仙女及女唐僧等百變造型現身。門票價錢分別為 $777、$577及$377 。(圖片來源:七師傅唱笑會宣傳海報)

七師傅自認手持物業「十隻手指數唔晒」 教路想發達靠隻雞

七師傅早前被爆身家介10億至100億,她回覆傳媒指從家人身上學懂成功須苦幹,她謂留意到有些人越勤力越有錢。問她有哪些投資?她如數家珍自爆有物業、現金、基金、黃金、投資,乜到有。問到有幾多物業?她指十隻手指數唔晒。她提供發達貼士,就是比雞瞓得遲、比雞起得早。同雞鬥,你就成功!

七師傅 七仙羽被爆身家介乎10億至100億之間,她自爆有物業、現金、基金、黃金、投資,乜都有。
七仙羽被爆身家介乎10億至100億之間,她自爆有物業、現金、基金、黃金、投資,乜都有。(圖片來源:東方新地)

出騷身價48萬拍得住姜濤

近兩年人氣超旺的七師傅,不斷都有廣告商希望能夠搶到她的代言,而她代言和演出的廣告跨越不同範疇,由她擅長的時裝、護膚品等等,去到銀行,譚仔米線都有份代言,而且短短幾個月內就已經接下多達40幾個廣告,其人氣相當驚人。七師傅人氣急升而令到她的身價也跟住上升,據了解她每次出騷的身價已經要48萬港元,就連最簡單於社交平店賣個廣告,都要收成18萬元!拍得住MIRROR最紅成員之一的姜濤。

七仙羽 擁有一口流利「譚仔話」的七師傅,拍米線廣告,豬籠入水。
擁有一口流利「譚仔話」的七師傅,拍米線廣告,豬籠入水。(圖片來源:[email protected]_qi_xian_yu_)
七仙羽 七師傅的代言源源不斷,包括超市。
七師傅的代言源源不斷,包括超市。(圖片來源:惠康官方提供)
七仙羽 七師傅短短幾個月就接到過40個廣告。
七師傅短短幾個月就接到過40個廣告。(圖片來源:屈臣氏官方提供)
七師傅 好玩得的張敬軒為「下世未婚妻」七仙羽宣傳八月騷。
好玩得的張敬軒為「下世未婚妻」七仙羽宣傳八月騷。(圖片來源:[email protected]_qi_xian_yu_)
七師傅 七仙羽早前擔任張敬軒演唱會嘉賓,一出場就引來觀眾的熱烈歡迎。
七仙羽早前擔任張敬軒演唱會嘉賓,一出場就引來觀眾的熱烈歡迎。(圖片來源:[email protected] Show Must Go On)
七師傅 七仙羽的身價拍得住姜濤。
七仙羽的身價拍得住姜濤。(圖片來源:[email protected]_qi_xian_yu_)

七師傅買3000呎獨立屋relax吓

富貴七師傅2011年和家人以1,600萬購入馬鞍山4層高3,000呎獨立屋用作投資及放租,早年前租約期滿,曾經收回來作「度假行宮」,吸取靈氣!獨立屋背山面海視野開揚,七師傅以其風水專業角度說:「我住喺紅磡,嗰度有利人緣、財運和桃花,呢度就利健康,所以每逢周末都會嚟relax吓。」而七師傅主持的ViuTV節目《七救星》播出之後就大獲好評,年初播映的續集《七福星》冠名贊助戰亦相當激烈,據悉最後以280萬成交。

七仙羽 富貴七師傅2011年和家人以1,600萬購入馬鞍山4層高3,000呎獨立屋,作為「度假行宮」。
富貴七師傅2011年和家人以1,600萬購入馬鞍山4層高3,000呎獨立屋,作為「度假行宮」。(圖片來源:東方新地)

8月開騷票價$777攞意頭

豬籠入水的七師傅現正忙於籌備8月12及13日在九展舉行的「師傅七都識唱笑會」,仲揀正7月7日晚上7時07分開賣票價777元的優先訂票,真係攞盡意頭!七師傅稱每日行程緊密,笑言唔識唱唔識跳,只靠即反應,故沒太大信心。網民對七師傅有幾多身家相當關注:「有錢捐贈出去比有需要既人及動物,幫下自己積褔。」、「通常做藝人係唔會爆自己有幾多身家,自吹自擂係冇用,係就攞出證據出嚟同鄧兆尊鬥過。」

七仙羽 網民想睇七師傅同鄧兆尊鬥身家。
網民想睇七師傅同鄧兆尊鬥身家。(圖片來源:[email protected]_qi_xian_yu_)

常見問題

七師傅有咩致富大法?

七師傅早前被爆身家介10億至100億,她回覆傳媒指從家人身上學懂成功須苦幹⋯⋯詳見:七仙羽親回10億身家傳聞

「七師傅」七仙羽原名叫什麼?今年幾多歲?

「七師傅」七仙羽背景神秘,其實佢係馬來西亞華橋,原名叫做⋯⋯詳見:七師傅親自教路發達貼士

撰文:東方新地圖片來源:[email protected]_qi_xian_yu_、[email protected] Show Must Go On、惠康、屈臣氏

讀者留言