何雁詩

何雁詩重提當年做小三感受 首認曾與謝東閔拍拖

最新娛聞

廣告

何雁詩(Stephanie)同鄭俊弘(Fred)結婚一年,近日在美國補度蜜月返港,又在月初補擺喜酒大宴親朋,何雁詩被指身形有變孕味濃,疑似「造人」成功,幸福滿瀉,日前何雁詩上陳志雲主持的網上節目《Stephen.傾》接受訪問時,卻罕有地重提當年介入鄭俊弘與他未婚妻之間做第三者的心路歷程,直言曾感到痛苦和內疚,又首次默承曾經同謝東閔拍過拖。

文:東方新地|圖:[email protected][email protected]志雲頻道 stephenchannel、新傳媒照片庫

何雁詩與鄭俊弘11月7日結婚一週年,當日更會補擺喜酒。
現年29歲的何雁詩與38歲的鄭俊弘,早前在11月7日兩人結婚一周年當日補擺喜酒。(圖片來源:[email protected]
何雁詩透露在婚宴上擺了39圍酒席。
何雁詩透露在婚宴上擺了39圍酒席。(圖片來源:[email protected]

何雁詩 自言在不知情下做小三

何雁詩在訪問中透露當年和鄭俊弘原本是認識了幾年的朋友,她說:「佢係鬼佬性格,我就係半個鬼妹仔,大家都幾啱傾嘅,去到入咗同一間公司(星夢唱片)之後,就多咗溝通,好有默契。當時我有問佢其實我哋依家嘅關係即係點,最後我哋就一齊咗。」

今年7月離巢無綫的何雁詩,日前上《Stephen.傾》接受訪問。
今年7月離巢無綫的何雁詩,日前上《Stephen.傾》接受訪問。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
何雁詩 陳志雲。
陳志雲。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
何雁詩指自2015年和鄭俊弘進入同一間唱片公司後,兩人關係才由朋友進一步提升。
何雁詩指自2015年和鄭俊弘進入同一間唱片公司後,兩人關係才由朋友進一步提升。(圖片來源:新傳媒照片庫)

事業曾付出好大代價

2017年,何雁詩和鄭俊弘拍拖的消息曝光後,鄭俊弘隨即被爆出原本有一個有米未婚妻Beebs,令何雁詩淪為第三者,何雁詩直言當時眾多的新聞都對她做成一個衝擊:「嗰下我係好shock嘅,都需要好長時間去deal with,我哋各自嘅career都畀咗好大嘅代價。」

何雁詩話自己依家已經唔係好記得,鄭俊弘當時的另一半係唔係未婚妻。
何雁詩話自己依家已經唔係好記得,鄭俊弘當時的另一半係唔係未婚妻。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
鄭俊弘當年被爆背住拍拖3年多的未婚妻Beebs偷嗒何雁詩,因而被封「賤男」,何雁詩也被狠批為「搶人老公的小三」。
鄭俊弘當年被爆背住拍拖3年多的未婚妻Beebs偷嗒何雁詩,因而被封「賤男」,何雁詩也被狠批為「搶人老公的小三」。(圖片來源:新傳媒照片庫)

不想講另一半壞話

何雁詩續指自己多年來都不願意重提這件事,是因為不太想講另一半的壞話,她坦言:「我係有唔開心同有內疚,因為我令到另一個女仔唔開心,雖然當時我唔知,呢個係我自己嘅感受,我唔可以代表Fred講任何嘢,但我依家諗番都好內疚,覺得我唔係一個人嚟,好唔開心。」

何雁詩指自己從來不是一個為了自己開心而踐踏別人心情的人。
何雁詩指自己從來不是一個為了自己開心而踐踏別人心情的人。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
何雁詩話因為令到另一個女仔唔開心,而覺得自己唔係一個人!
何雁詩話因為令到另一個女仔唔開心,而覺得自己唔係一個人!(圖片來源:[email protected]
何雁詩 但佢話唔想講另一半嘅壞話,所以一直好少講番呢件事。
但佢話唔想講另一半嘅壞話,所以一直好少講番呢件事。(圖片來源:[email protected]

後悔講「清者自清」

何雁詩又後悔當時曾講出「清者自清」這句話:「我覺得當時我嘅言行舉指都好有問題,講嘢唔經大腦,話自己『清者自清』,因為當時我係唔知㗎嘛,但當我企喺觀眾立場係『你都唔係清者』,我都好理解公眾嘅心情,但我覺得個天係要我經歷呢啲嘢,令我上返啱嘅軌道。」

何雁詩 她憶述當年有段時間曾害怕出街會畀人鬧,因此出入要借朋友爸爸的貨Van,躺在後座來逃避記者。
她憶述當年有段時間曾害怕出街會畀人鬧,因此出入要借朋友爸爸的貨Van,躺在後座來逃避記者。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
何雁詩指當時父母曾給予她默默支持,包括買外賣給她食,讓她不用外出去面對記者。
何雁詩指當時父母曾給予她默默支持,包括買外賣給她食,讓她不用外出去面對記者。(圖片來源:[email protected]

鼓勵鄭俊弘走出陰霾

何雁詩指在經歷了那段時間的負能量和壓力後,令她變得更加堅強,而她跟鄭俊弘經過互相支持和檢討,決定繼續在一起後,她就決定不再怨他為何當初隱瞞有未婚妻的事,反而會鼓勵他走出自己的陰霾。她又大讚婚後鄭俊弘能給她安全感,故不擔心老公將來會做錯事,因為最壞的都經歷過了。

何雁詩指決定繼續和鄭俊弘在一起後,她就不會再埋怨他當初為何隱瞞未婚妻的事。
何雁詩指決定繼續和鄭俊弘在一起後,她就不會再埋怨他當初為何隱瞞有未婚妻的事。(圖片來源:[email protected]
鄭俊弘和何雁詩兩公婆都是在11月生日,早前曾舉行生日派對慶祝。
鄭俊弘和何雁詩兩公婆都是在11月生日,早前曾舉行生日派對慶祝。(圖片來源:[email protected]

默認曾與謝東閔拍拖

被問到最鍾意鄭俊弘甚麼地方?何雁詩直言鍾意鄭俊弘靚仔,陳志雲就指曾經與她拍拖的謝東閔也是一個靚仔,何雁詩尷尬地一連講了幾次「唔知呢」,並無否認曾與謝東閔拍過拖,又指大家現在是好朋友,並以一句話結尾說:「佢係一個好好嘅男仔嚟。」

講到前度謝東閔,何雁詩尷尬傻笑。
講到前度謝東閔,何雁詩尷尬傻笑。(圖片來源:[email protected]志雲頻道 stephenchannel)
何雁詩指以往從來無公開承認同謝東閔拍過拖。
何雁詩指以往從來無公開承認同謝東閔拍過拖。(圖片來源:[email protected]
何雁詩 謝東閔指對感情事向來低調,去年尾曾曬出「全家福」曬愛﹗
現在正與朱智賢拍拖的謝東閔,被前度何雁詩大派「好人卡」。(圖片來源:[email protected]@brian_tsetse)
何雁詩由美國返港後被指心廣體胖,疑似有喜。
何雁詩早前由美國返港後被指心廣體胖,疑似有喜。(圖片來源:[email protected]
何雁詩 她日前晒出去打高爾夫時的照片,亦見到肚仔凸凸,孕味勁濃。
她日前晒出去打高爾夫時的照片,亦見到肚仔凸凸,孕味勁濃。(圖片來源:[email protected]
何雁詩 比起她在美國補度蜜月時發福了不少。
比起她在美國補度蜜月時發福了不少。(圖片來源:[email protected]
唔知何雁詩係「幸福肥」,定真係已經「造人」成功?
唔知何雁詩係「幸福肥」,定真係已經「造人」成功?(圖片來源:[email protected]

即睇何雁詩擔任《Stephen.傾》嘉賓:

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV包攬世界盃賽事播放,即睇緊湊嘅賽程表,仲有熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看劇集&角色介紹

2022到2023上半年度演唱會多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

本地歌手/組合包括:ERROR日前終於宣布12月中開show,門票於11月24日公開發售,按此看購票詳情;許廷鏗成立個人公司後開首個個人音樂會,門票將分為三個階段進行,於11月24日進行優先購票,按此看詳情;仲有闊別三年終於回歸嘅Clockenflap,將於2023年3月於中環海濱舉行,即睇場地及售票詳情;另外,疫情逐漸緩和,不少外國歌手/組合亦陸續宣布來港開Show與一眾粉絲久別重逢,包括:女團MAMAMOO舉行世界巡迴,香港站定於2023年1月7日,即睇票價及搶飛攻略;出道25周年的愛爾蘭男子天團Westlife都來香港開Show,仲要定於情人節2月14日亞博館Arena舉行,將於11月28日優先購票,按此看售票詳情

讀者留言