全民造星4|有片!海選參賽者繼續畸呢 首輪淘汰賽已經要「1對1PK」超殘忍

最新娛聞

廣告

ViuTV選秀節目《全民造星4》於今晚(11月1日)晚上9時30分正式開播。一如以往慣㤡,第一集先播出海選花絮,亦與過往一樣,不少海選出局者都非常出位,當中向評判出示個人超性感寫真的黃榕更加搶晒風頭!

文:東方新地|圖:ViuTV提供圖片、[email protected]

即睇海選精華,黃榕寫真睇到梁祖堯、許廷鏗勁尷尬

 現時39歲的黃榕亦是海選參賽者之一。
現時39歲的黃榕亦是海選參賽者之一。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 自帶噴血性感寫真,好誇張。
自帶噴血性感寫真,好誇張。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 呢位自認係「湖水綠色」嘅凍檸茶。
呢位自認係「湖水綠色」嘅凍檸茶。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 唔通係抄上年個世界粉紅色嘅葉小妍?
唔通係抄上年個世界粉紅色嘅葉小妍?(圖片來源:《全民造星3》截圖)
 仲有呢位跳戰鬥舞嘅參賽者。
仲有呢位跳戰鬥舞嘅參賽者。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 呢位係肥仔@ERROR嘅忠粉
呢位係肥仔@ERROR嘅忠粉(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 呢位個款似嚟搞笑。
呢位個款似嚟搞笑。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

「新花姐」阿Wing係正能量代表

話到明係海選,上面嘅參賽者都已經被淘汰!但並不代表入到圍嘅都一定係「實力」與「外型」兼備。海選入圍,按照「全民造星」傳統,這一班接近100名的參賽者都要準備一首節目主題曲並參演MV拍攝,當中不少參賽者竟然失場、遲到等等劣態百出。慶幸當中不乏熱心的選手,惟有一部份參賽者的舞姿卻強差人意。對比起以往花姐的作風,「新花姐」阿Wing比較溫柔,她並沒有當場訓斥參賽者,反而出言安慰給予支持,令不少參賽者當場流淚。

 新花姐阿Wing比花姐溫柔好多。
新花姐阿Wing比花姐溫柔好多。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

首輪淘汰超殘忍:一對一PK

對比起過往的揀兵模式,今屆《全民造星4》將緊張氣氛直接推至高峰,首輪已經是一對一的PK即時淘汰賽,三名評判分別是DJ當奴、朱栢康以及鄭融,由他們三人去票決定對戰勝負,勝出者即由兩位導師鬥快撳燈揀入隊,若兩位導師皆不按燈,則由評判決定勝方的去向,而敗方則安排至淘汰區。首輪淘汰會選出勝出的48人,另外兩位導師再於淘汰區挑選12名敗方復活,合共60人進入第二輪。

 第一位出場是有日本血統嘅莎莎。
第一位出場是有日本血統嘅莎莎。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 性感嘅舞步。
性感嘅舞步。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 樣子都幾標緻。
樣子都幾標緻。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 第二位係「醫科生」阿Wing。
第二位係「醫科生」阿Wing。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 幾有氣質。
幾有氣質。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 但係唱歌卻被花姐鬧到一面屁。
但係唱歌卻被花姐鬧到一面屁。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 最後佢都係輸咗畀莎莎,成為第一位進入淘汰區嘅參賽者。
最後佢都係輸咗畀莎莎,成為第一位進入淘汰區嘅參賽者。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 最後莎莎被阿祖揀咗入隊。
最後莎莎被阿祖揀咗入隊。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

去片:超強反差!台下喜感台上性感?港日混血少女莎莎登場!

網友評論精選:

。全民造星頭幾集最好睇永遠都係導師

。仲諗住佢第一集會解釋吓點解今次唔係99個添。今次大家講嘢都比較就住,好掛住造星一嗰個好mean嘅旁白君

。睇完沙沙好搞笑😁😁😓😓搞笑女板滑稽193

。女版error預咗個位俾佢

讀者留言