吳若希 孕照 黑圖 plt

吳若希公開懷孕時期黑圖︰「你唔尷尬 尷尬就係人哋」 麥美恩係藍色變種人

最新娛聞

廣告

吳若希在選秀真人騷《女王的密令》與麥美恩兩位以經理人身份教路,為免各仔仔「醜照被」起底,特設「自選黑圖」,展示參賽者相片之餘,更難得地公開自己的黑圖!

麥美恩係藍色變種人

藝人有時難免會被網民、媒體起底,所以節目組特設「自選黑圖」環節,Mayanne身先士卒展示當年拍攝節目《我愛香港》時扮演變種特攻(X men)「妖后」的造型,她說:

「這個造型算是作為一名女藝人的底線,能讓製作組知道原來有女藝人願意去做,同時亦證明自己,但真係可一不可再。」

吳若希 孕照 黑圖 plt 變種特攻X men)「妖后」要著貼身藍色衫!
變種特攻(X men)「妖后」要著貼身藍色衫!(圖片來源: TVB
吳若希 孕照 黑圖 plt 《我愛香港》節目經常要扮鬼扮馬
《我愛香港》節目經常要扮鬼扮馬(圖片來源: TVB

吳若希 : 唔使有偶像包袱!

吳若希希望望仔仔們不要有偶像包袱,再以過來人的身份來對他們說:「初入行,我記得以前珍姐第一次搵我拍劇時就同我講咗一句說話問我『你想做咩角色呀?』當時我講話『想做諧星』,跟住佢就話『咁都好,好彩你都唔係諗住做靚女啫』而我之後所做嘅角色都係啲好正常嘅女仔。」接著Jinny便放出她當年懷孕時所拍下的對比黑圖,她更大爆金句:

「只要你唔尷尬,尷尬就係人哋」

吳若希 孕照 黑圖 plt 吳若希憶述畀珍姐寸。
吳若希憶述畀珍姐寸。(圖片來源:tvb.com)
吳若希 孕照 黑圖 plt 素顏大肚相,真係好有勇氣!
素顏大肚相,真係好有勇氣!(圖片來源: tvb.com)
吳若希 孕照 黑圖 plt 吳若希教大家唔好怕尷尬!
吳若希教大家唔好怕尷尬!(圖片來源: tvb.com)

吳若希未婚懷孕三年抱兩 2017年與謝安琪同期大肚

吳若希 2017年初全面停工安胎,4月23日誕下女兒Giselle,取乳名「淼淼」,同年10月10日她在老闆何哲圖作為見證人下與男友Alex簽字結婚,正式成為人妻。2020年6月10日,她公布再度懷孕,11月3日,誕下兒子Kylian,兩次懷孕都有拍下孕照寫真:

吳若希 孕照 黑圖 plt 懷孕靚相
2017年許廷鏗喺IG上載咗同三個孕媽媽的合照,分別係阿Kay、Jinny,另外仲有阿Kay個化妝師。相中阿Kay個幸福雙下巴唔見咗,面尖尖紥起孖辮,甚有少女味道,再配上佢至愛的厚底鞋,認真貪靚!至於Jinny個肚就冇阿Kay咁大,不過佢就素顏上陣,亦乖乖着上平底鞋!(圖片來源:許廷鏗IG)

當年Jinny懷孕後一直少有露面,最多都係喺社交網站放相放片,不過亦有趁懷孕時留倩影,與當時未婚的男友Alex影靚靚大肚 寫真!相中Jinny半祼上陣,甜蜜黑白照中兩人攬到實,Alex則輕吻女友面珠,佢仲留言:「無論你變得幾肥美,我都會一樣咁錫你~」


吳若希 孕照 黑圖 plt 懷孕靚相

已經陀B8個月

吳若希寸老公家常便飯

早就寸老公當家常便飯的吳若希,懷第二胎時再拍大肚寫真,晒相之餘,她又寸爆老公掛住傾電話:「何生跟他的電話恩愛了一整晚,我跟我的肚子搏鬥了一整晚!然後我默默在我的手機search『離婚方法』,看了發現過程那麼繁複,那還是算了!」

吳若希 孕照 黑圖 plt 早前貼出大肚寫真之餘,卻留意寸爆老公對著手機一整晚,還呻想離婚咁話!
早前貼出大肚寫真之餘,卻留意寸爆老公對著手機一整晚,還呻想離婚咁話!
吳若希 孕照 黑圖 plt 吳若希寸老公當自己係狗 大肚把口繼續唔收
(圖片來源:吳若希IG)
吳若希 孕照 黑圖 plt 吳若希寸老公當自己係狗 大肚把口繼續唔收
(圖片來源:吳若希IG)

圖片來源:TVB.com