姜濤

姜濤公審女網民後首回應事件 向女事主道歉:多謝上天畀我經歷呢啲

最新娛聞

廣告

為了慶祝MIRROR成軍5週年,MIRROR 12子今日現身香港會議展覽中心,舉行MIRROR全隊成員首部電影作品 《12怪盜》互動體驗場。上星期於個人IG突然扯火公審女網民惡評和全相的人氣王姜濤,今日在活動中首次就事件開腔回應!

姜濤 MIRROR 12子齊齊出席《12怪盜》電影互動體驗場。
MIRROR 12子齊齊出席《12怪盜》電影互動體驗場。(圖片來源:東方新地)
姜濤
(圖片來源:東方新地)

姜濤公審女網民後首回應事件

MIRROR人氣王姜濤今日出席活動時首次就公審女網民一事開腔,當被問到有否就事件影響到心情時,姜濤就表示:「哦冇啊,都保持正常,希望可以做好嗰表演畀大家睇咗先。」姜濤表示事發後未有聯絡過事主:「我哋都希望可以搵佢、可以聯絡佢,但我暫時未有嘅。我都希望可以大家了解多啲,亦都希望佢可以了解我多啲。」姜濤指公司一直在尋找該名女網民,希望能夠透過公司與事主聯絡。

姜濤 姜濤今日首次就事件開腔回應。
姜濤今日首次就事件開腔回應。(圖片來源:東方新地)
姜濤 姜濤今日現身《12怪盜》互動體驗場,網民都指姜濤心廣體胖,睇嚟真係冇就事件影響到心情。
姜濤今日現身《12怪盜》互動體驗場,網民都指姜濤心廣體胖,睇嚟真係冇就事件影響到心情。(圖片來源:網上圖片)
姜濤 網民 姜濤 仲要開埋樣!
姜濤早前開名反擊網民,仲要開埋樣!(圖片來源:IG@keung_show)

姜濤向女事主道歉 感恩上天讓自己上一課

姜濤表示感恩上天讓自己上一課:「今年都上咗好多堂,所以好多謝上天畀我經歷呢一啲,亦都好希望自己經過呢件事成長多一啲」,亦表示想向女事主道歉:

自己發生呢件事,都好想同呢位女士講聲對唔住。確實我作為Artist,無論我哋有啲咩情緒,都唔應該係網上帶啲負面情緒俾大家,係我哋嘅職責,亦都想呼籲所有人都可以好似我哋散播正能量,唔好喺網上散播負能量。

姜濤 姜濤公開向女事主道歉。
姜濤公開向女事主道歉。(圖片來源:東方新地)

姜濤望透過作品說話 下決心刪社交平台

當被問到透過今次事件學到甚麼時,姜濤指:「好難三言兩語講清楚嘅。我覺得我希望以後用表演畀大家睇,都唔想解釋太多自己學到啲乜嘢。」此外,姜濤在年初叱咤《鏡中鏡》表演之後,曾經一度刪除所有社交平台,不過在不足半年時間就重返IG。姜濤就指經過今次事件會選擇再刪IG:「一直無呢個決心再Del返Social Media,今次襯呢件事就好似年頭咁Focus返多次。」

叱咤樂壇 頒獎典禮 姜濤因《鏡中鏡》獲得「專業推介.叱咤十大」的第四位。
姜濤年初因在叱咤表演水準而遭網民狂插。姜濤事後一度刪除所有Social Media閉關。(圖片來源:my903.com 商業電台)

姜濤拒絕Jer開車幫散心

早前Stanley出席活動時,指有就事件慰問姜濤,亦有send歌鼓勵佢,不過姜濤就指仲未有時間回覆Stanley:「我有聽啊,但我未覆佢,因為嗰段時間好少覆任何人。我知道隊友都有關心我,但我慣咗自己一個人去消化呢啲事。」另一隊友Jer亦曾提出會車姜濤去散心,不過姜濤就果斷拒絕:「(有冇興趣啊?)冇!因為我會暈車,所以無論佢地邊一個揸,我都會暈車。」

姜濤 早前Stanley和Jer出席活動都有替姜濤解畫。
早前Stanley和Jer出席活動都有替姜濤解畫。(圖片來源:Youtube@Viu1 HK)

同場加映:AK回應爆Seed鬧Fans

近期除了有姜濤公審女粉絲一事引起網民熱議之外,MIRROR副隊長AK早前上傳了與緋聞女友麻利的大合照,令到部分粉絲在群組中揶揄AK不是單身,令本尊嬲爆大鬧指不滿粉絲干涉太多。AK今日亦有就事件作出回應:「我比較擔心我朋友嘅感受,佢冇啦啦俾人咁話,又影響到佢生活。你話我唔緊要,話我啲才藝唔好、表現唔好,都係我嘅問題,唔應該因為一啲你哋(粉絲)加插出嚟嘅幻想而影響到我朋友,我就覺得唔係幾好。」AK又指緋聞已經傳足成年,宜家先開聲,已經覺得自己已經算「沉得住氣」。

姜濤 AK今日在活動中回應爆Seed鬧粉絲一事。
AK今日在活動中回應爆Seed鬧粉絲一事。(圖片來源:東方新地)
姜濤 ak 江𤒹生 粉絲在大合照中發現了麻利亦有同行。
粉絲早前在AK上傳的大合照中發現了麻利亦有同行。(圖片來源:IG@_kisang_)
姜濤 ak 江𤒹生 AK上水直接回應粉絲的猜測。
AK上水直接回應粉絲的猜測。(圖片來源:Tg@AK粉絲Group截圖)
姜濤 ak 江𤒹生 AK對於粉絲的攻擊表示不滿。
AK對於粉絲的攻擊表示不滿。(圖片來源:Tg@AK粉絲Group截圖)

一齊睇MIRROR足本訪問:

&feature=youtu.be

姜濤就公審女網民事件開腔回應!

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

圖片來源:東方新地、網上圖片、IG@keung_show、my903.com 商業電台、Youtube@Viu1 HK、IG@_kisang_、Tg@AK粉絲Group截圖