娟姐

娟姐親解小三傳聞 被七師傅爆肥仔暗戀欲出手撮合

最新娛聞

廣告

ERROR肥仔(梁業)與拍拖八年的初戀女友陳燕芬分手,分訊由女方在社交網公布。肥仔爆分訊,不過七師傅(七仙羽)曾在《晚吹》爆料,指肥仔「一早吼住娟姐(練美娟)」,大讚二人合襯並有意撮合。肥仔爆分訊後即被外界指娟姐疑似第三者,娟姐親自解釋同肥仔關係﹗

文:東方新地|圖:娟姐IG、肥仔IG

肥仔同娟姐曾合作《娛樂OnAir》。
肥仔同娟姐曾合作《娛樂OnAir》。
肥仔前女友在facebook留言:「對不起﹗我已和梁業分開了…因了解而分開,其實也算是感情路上最好的結果,我倆彼此也會在心裡互相好好祝福。」肥仔與初戀女友分手一直未有回應,今日有傳媒聯絡到肥仔,他以私人事為由唔回應。

娟姐 ERROR近來人氣急升,肥仔感情事都成焦點,爆分訊後肥仔未有公開露面,如常貼出同隊友193合照。
ERROR近來人氣急升,肥仔感情事都成焦點,爆分訊後肥仔未有公開露面,如常貼出同隊友193合照。
娟姐 女友公布分手,肥仔未有任何回應,仍如常去修甲,看來心情未太受影響。
女友公布分手,肥仔未有任何回應,仍如常去修甲,看來心情未太受影響。

娟姐肥仔同年同月出世認啱嘴形

對被指成為小三嫌疑,娟姐回覆時表示是七師傅在節目中爆肥仔對佢有意,自己唔知道是否屬實,31歲娟姐與肥仔同年同月出世,娟姐直認不諱同肥仔啱傾,因為肥仔人見人愛,人人都會鍾意佢,不過又指肥仔對每個人都好好,笑言依家肥仔單身,娟姐會feel吓肥仔係咪對佢有意思。

娟姐同肥仔同年同月出世,今年31歲。
娟姐同肥仔同年同月出世,今年31歲。(圖片來源:娟姐IG)

又問到肥仔係咪娟姐喜歡的類型,娟姐坦言鍾意另一半幽默同多嘢講,仲有要大隻過自己,娟姐笑指這些擇偶條件,肥仔的確符合,笑言大家咁啱key等肥仔追佢喎﹗

娟姐笑言等肥仔追佢喎﹗
娟姐笑言等肥仔追佢喎﹗(圖片來源:娟姐IG)

肥仔回復單身慘被七仙羽一語成讖

近期因《ERROR自肥企画》再次人氣超爆發嘅「ERROR」,四子無論工作或感情事都備受大眾矚目,早前在節目中爆喊落淚的肥仔(梁業),原來日前跟初戀女朋友分手回復單身,到底係咩一回事?同七仙羽之前話撮合肥仔同娟仔(練美娟)又有冇關係?

ERROR肥仔正式回復單身

肥仔跟拍拖8年的初戀女友「阿芬」在舞蹈學會認識,二人曾分開過一段時間再復合。早前肥仔上陳志雲的節目,陳志雲笑言會免費做肥仔的婚禮司儀,又指「鋼琴王子」陳雋騫都會幫手搞現場音樂,肥仔當時回應:「好勁嘅助攻,好進擊!但我過唔到自己嗰關,希望事業有成先結婚,現在還可以,但希望可以再好啲」。

娟姐 ERROR
肥仔上陳志雲的節目,講家庭講事業講女友,事後被網民大讚是好男人。
娟姐 ERROR
肥仔被網友大讚。

肥仔事業起飛失去愛情

近年肥仔為事業拼博,與女友阿芬聚少離多,估唔到上完陳志雲節目一個月,與肥仔拍拖8年的初戀女友「阿芬」竟在facebook中宣布跟肥仔經已分開。

娟姐 ERROR
肥仔與拍拖8年的初戀女友阿芬曾分開再復合,由肥仔參加《造星》開始,阿芬都在背後默默支持他。
娟姐 ERROR
阿芬在她的fb宣布與肥仔分開了,表示因了解而分開。

網民感惋惜

外界一直都對肥仔與阿芬的戀情非常看好,再加上二人曾分開再復合,所以不少粉絲、網民都覺得今次分開很可惜,不過亦在阿芬的fb留言表示支持二人的決定,送上祝福。

娟姐 ERROR
「阿芬」與肥仔經歷過8年的風風雨雨。

ERROR肥仔正式回復單身 初戀女友宣布「分訊」:因XX而分開 慘被七仙羽一語成讖

ERROR肥仔正式回復單身 初戀女友宣布「分訊」:因XX而分開 慘被七仙羽一語成讖

七師傅一早洩露玄機

事後有網民回憶之前七仙羽七師傅上ViuTV的節目醉酒後想幫肥仔搵女朋友,才驚覺分開原來早已有先兆。七師傅早前在《晚吹─今晚有酒吹》被娟姐爆料:「七師傅上次話要介紹位李先生畀我識,到依家都未有,仲未找數﹗」在旁的七師傅被娟姐質問,表現淡定話已經搵到適合對象介紹給娟姐,娟姐反問:「吓﹗你搵咗喇﹗你自己搵到,但唔話我知,哈哈哈﹗」

七師傅讚娟姐係單純潘金蓮 找數撮合同ERROER成員
娟姐聽到七師傅已為她找到合適的對象,原來是ERROR的肥仔,感到相當驚喜﹗
七師傅讚娟姐係單純潘金蓮 找數撮合同ERROER成員
大家聽到七師傅想撮合娟姐同ERROR肥仔都表示驚訝,嘉賓石詠莉更嚇到擘大個口。

七師傅話要撮合娟姐同肥仔

七師傅繼續氣定神閒話:「我搵到喇,吖﹗嗰個咩,嗰個ERROR個肥仔,一個武大郎,一個係潘金聯(蓮)(指住娟姐)一個單純嘅潘金蓮、一個專一嘅潘金蓮﹗」全場爆笑指未聽過潘金蓮可以用「單純」來形容。

七師傅讚娟姐係單純潘金蓮 找數撮合同ERROER成員
主持之一的詩詩都笑到停唔到:「第一次聽人用單純去形容潘金蓮﹗」

七師傅揚言:肥仔hold(吼)住娟姐好耐﹗

強尼笑住話:「娟姐肯做潘金蓮,但係肥仔未必肯做武大郎﹗」七師傅立即解答:「問咗肥仔意願喇,喺化妝間﹗肥仔佢一早Hold(吼)住咗好耐,不過呢排佢好忙,日日都唱歌,忙住唱〈呢啲(lady)Killer〉,所以冇時間去識女仔﹗」七師傅定睛望住娟姐胸部話:「肥仔留意咗你好耐,見到你覺得你幾好,肥仔都有意思,因為肥仔嘅搵錢能力高﹗」大家笑到收唔到科。由此可見七師傅極有可能早已知肥仔分手一事。

七師傅讚娟姐係單純潘金蓮 找數撮合同ERROER成員
七師傅的「譚仔腔」繼續為大家帶來笑料,將肥仔首歌〈 Lady Killer〉講成〈呢啲Killer〉,全場爆笑﹗
七師傅讚娟姐係單純潘金蓮 找數撮合同ERROER成員
七師傅話肥仔留意咗娟姐好耐,講時一直望住娟姐胸部。

超錫肥仔的初戀女朋友

早在《全民造星》被視為「黑馬」的肥仔,雖然最後以拉丁舞驚喜演出獲大讚,可惜最後仍在比賽中落敗。當時女友阿芬亦在到場打氣,在節目結束後在觀眾席忍不住哭了。肥仔亦曾在節目《辣伙頭》中大爆女朋友雖然廚藝差,不過亦曾為肥仔用心下廚足足兩小時慶祝情人節。而在「分訊」中,阿芬仍大方表示希望大家繼續支持ERROR。

娟姐 ERROR
在朋友眼中,肥仔與阿芬非常合襯,而阿芬更是順得女友。

讀者留言