婚內情

《婚內情》十大貼地愛情金句 網友:現代婚姻觀嘅寫照!

最新娛聞

廣告

陳錦鴻鄧萃雯主演嘅ViuTV新劇《婚內情》即將於4月29日播出,劇中講述一段五角關係,馬淑湘(鄧萃雯飾)與孫逸(陳錦鴻飾)都雙雙出軌,劇中金句更是多不勝數。早前,ViuTV就公開了幾段預告片,當中多句的金句十分貼地,更有不少人隨即聯想到早前的「安心偷食」事件,被大讚緊貼現況,更過「真係咁啱得咁橋」。

原文:Kammy – SundayKiss |圖片來源:Facebook

《婚內情》十大貼地愛情金句

新劇《婚內情》將於下周一(29日)播出。劇中講述馬淑湘(鄧萃雯飾)與孫逸(陳錦鴻飾)結婚20周年,但就在周年紀念時爆出孫逸有婚外情,而馬淑湘亦因受不住打擊而跟家庭醫生林若德(林德信飾)發展戀情,來回應劇中的中心句「一段婚姻,怎會只得兩個人」。

1. 「每個人都只考慮自己」

2.「外遇…我唔會叫做外遇,我會叫做一種婚姻之外嘅感情生活」

3.「結婚的愛情是感情,不是愛情」

4. 「兩夫妻可以相處咁多年,你以為淨係得愛?裝聾扮啞都好緊要。」

5. 「佢為我做好多嘢,不過我唔覺得佢溫柔」

6. 「夫妻相處之道,就係咩都唔好講咁白,有啲問題問咗,係返唔到轉頭。」

7. 「我諗一般人唔會想同人分享老公掛」

8. 「男人唔逼得㗎」

9. 「點解兩個人喺埋一齊唔可以簡簡單單呀」

10.「一段婚姻,怎會只得兩個人?」

婚內情

【ViuTV新劇《婚內情》4.29起 星期一至五晚 9:30 一段婚姻,怎會只得兩個人?】馬淑湘 、孫逸 ,你哋相信婚姻嗎?不論有無第三者,不論有無對唔住對方,仍然願意原諒同寬恕一切,同偕白首嘛?4.29晚 請在場各位一起見證 婚姻的高低跌宕。#入面好多金句 #請自行應用#陳錦鴻 #鄧萃雯 廖碧兒 Bernice Liu Hedwig Tam 談善言 Alex Lam 林德信 徐肇平 Shaopin Tsui強尼 #婚內情 #一段婚姻怎會只得兩個人 #德國寶---網絡平台 : viu.tvIG: viutvYouTube: http://bit.ly/2a8lbLuApp:IOS-https://apple.co/2NJo9IwAndriod – http://bit.ly/2LCVG9U

Posted by ViuTV on Wednesday, 17 April 2019

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:黃妍五月天BLACKPINK澳門站林敏驄周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZYNCT DREAM亦在香港開演唱會!小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

情人節有什麼好去處推介?

情人節想攪攪新意思?多個商場都換上浪漫裝飾,讓情侶們甜蜜打卡,更有商場設置「戶外星空影院」,讓情侶們在漫天星宿下一邊欣賞電影,享受溫馨時光!即看:情人節好去處2023;除此之外,相信各位都很苦惱要揀甚麼餐廳,編輯為大家精選15間情人節餐廳,包括fine dining、自助餐、扒房及米芝蓮餐廳,價錢有平有貴,快啲bookmark定同男女朋友過一個浪漫情人節!

讀者留言