尹詩沛

31歲尹詩沛生日被三人施龍爪手 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正

最新娛聞

廣告

尹詩沛日前踏入31歲生日,獲好友林泳淘、鄧伊婷及利穎怡一齊為她慶生,原來四人組成了一個「廢柴聯盟」,不時一齊開心聚會,今次尹詩沛生日,三位好姊妹就一齊使出「龍爪手」為她贈慶,林泳淘更分享「揸後感」,大讚尹詩沛:「任何時候都咁好揸!」

文:東方新地|圖:尹詩沛IG、林泳淘IG、利穎怡IG

尹詩沛 生日被封「肥妹仔」

踏入31歲的尹詩沛(Nicole)日前獲三位好姊妹林泳淘(Wingto)、鄧伊婷(Irina)和利穎怡(Joan)舉行生日派對慶祝,林泳淘在社交網分享派對上的靚相之餘,更留言向尹詩沛送上祝福:「Happy Birthday to 我哋嘅NicoleB! Wish you happy & happiness every day. 任何時候都咁好揸,Love u over 3000! #廢柴聯盟 #一班瘋女人」

尹詩沛日前踏入31歲生日,獲好友林泳淘、鄧伊婷及利穎怡一齊為她慶生。
尹詩沛日前踏入31歲生日,獲好友林泳淘、鄧伊婷及利穎怡一齊為她慶生。(圖片來源:林泳淘IG)

尹詩沛的生日派對上布滿粉色氣球,其中一個氣球寫著「Fei Mui Jai (肥妹仔) Happy Birthday」,相信是指今次的壽星女尹詩沛,而對於林泳淘的祝福,尹詩沛就回應說:「Thank you my loveeeee, love you girls to the moon and back!! 幾時畀你地揸都係咁正。」

鄧伊婷、林泳淘同利穎怡影相時一齊手多多出手胸襲尹詩沛。
鄧伊婷、林泳淘同利穎怡影相時一齊手多多出手胸襲尹詩沛。(圖片來源:林泳淘IG)
尹詩沛、鄧伊婷、林泳淘和利穎怡都有「咪神」之稱,胸前都非常有料。
尹詩沛、鄧伊婷、林泳淘和利穎怡都有「咪神」之稱,胸前都非常有料。(圖片來源:林泳淘IG)

網友:下次叫幫手

而兩女所講的「揸」,由相中所見可以發現是「揸波」,事關相中林泳淘、鄧伊婷及利穎怡都一齊向尹詩沛使出了「揸波龍爪手」,而尹詩沛則露出一臉享受表情,網友都紛紛留言表示「揸得好狼」、「可以加入嗎」、「壽星表情一流」、「下次叫幫手」等等。

林泳淘「揸波」時仲愈揸愈用力,令著住小背心的尹詩沛被擠出事業線。
林泳淘「揸波」時仲愈揸愈用力,令著住小背心的尹詩沛被擠出事業線。(圖片來源:林泳淘IG)
而被「揸波」的尹詩沛就露出一臉享受表情,似乎相當受落。
而被「揸波」的尹詩沛就露出一臉享受表情,似乎相當受落。(圖片來源:林泳淘IG)

其實「揸波」是「廢柴聯盟」一貫舉行派對及重要日子時的傳統指定動作,早前林泳淘結婚及利穎怡生日時,主角都有被眾女圍攻「揸波」,因此利穎怡一度建議她們將「廢柴聯盟」改名做「揸波聯盟」,不過林泳淘表示:「我哋渣嚟揸去都係幾條友,好似浪費咗個名,所以我哋都係叫返做廢柴聯盟啦! #廢柴Forever #Forever廢柴」

尹詩沛生日被三手齊揸波 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正
今年5月林泳淘與拍拖14年的初戀男友林卓立結婚,鄧伊婷(右)和尹詩沛都有向她施展「揸波手」。(圖片來源:尹詩沛IG)
尹詩沛生日被三手齊揸波 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正
林泳淘都表現得好冧!(圖片來源:尹詩沛IG)

林泳淘:再揸佢就扁

林泳淘曾笑指這個舉動的目的是為了檢查一下對方每年有無成長,但當輪到自己被揸時,她卻投訴:「你哋幾時肯放過我嘅上身呀?佢話你哋再咁佢就要扁啦!」

尹詩沛生日被三手齊揸波 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正
英文名Joan的利穎怡上月生日時被封「大波忠」。(圖片來源:利穎怡IG)
尹詩沛生日被三手齊揸波 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正
三位好姊妹當時唔止對利穎怡「揸波」,仲伸手入去狂摷!(圖片來源:利穎怡IG)
尹詩沛生日被三手齊揸波 開心回應:幾時畀你地揸都係咁正
揸人波好開心,但當輪到自己被揸時,林泳淘就一度投訴:「你哋幾時肯放過我嘅上身呀?」(圖片來源:林泳淘IG)

重溫尹詩沛由「御用妓女」變「御用師奶」 笑言唔同年代妓女都拿捏得好好

尹詩沛近日一連有份參演《七公主》、《智能愛人》、《我家無難事》等無綫劇,出鏡率頗高,一直演出閒角的她曾被封為TVB「御用妓女」,她笑言:「其實喺訓練班畢業之後來來去去都係演秘書、護士或者妓女嗰幾個職業,我試過一日走三組劇,三組都演唔同年代嘅妓女,所以我依家已經拿捏得好好!」

尹詩沛自2010年讀無綫藝員訓練班入行,至今已有11年。
尹詩沛自2010年讀無綫藝員訓練班入行,至今已有11年。(圖片來源:尹詩沛IG)
尹詩沛曾在劇集《金宵大廈》飾演妓女芳芳,與阮兒飾演妓女莎莎有一段悽慘的 SheShe情。
尹詩沛過去演出的角色設定經常都偏向「聲大夾惡」,她表示希望將來有機會演一些較淑女、斯文的角色:「 可能因為我性格比較男仔頭,但其實我本身個人唔係咁粗魯嘅。」(圖片來源:尹詩沛IG)
尹詩沛在無綫劇《十八年後的終極告白》及《迷網》中飾演師奶亦頗受好評。
尹詩沛在無綫劇《十八年後的終極告白》及《迷網》中飾演師奶亦頗受好評。(圖片來源:尹詩沛IG)

有網民指尹詩沛年紀輕輕已由「御用妓女」變成「御用師奶」,當時她笑說自己只在《十八年後的終極告白》和《迷網》中做過師奶:「我諗又未去到御用嘅,我嚟緊都30啦,唔會介意去演咩年齡,最緊要出嚟冇違和感。」

尹詩沛曾在劇集《金宵大廈》飾演妓女芳芳,與阮兒飾演妓女莎莎有一段悽慘的 SheShe情。
尹詩沛曾在劇集《金宵大廈》飾演妓女芳芳,與阮兒飾演妓女莎莎有一段悽慘的 SheShe情。(圖片來源:尹詩沛IG)
尹詩沛直言去年在劇集《她她她的少女時代》中挑戰演「中女」才最誇張:「之前我喺《她她她》同田蕊妮做閨密,裡面有場戲係講我好驚自己會停經,咁大家都大概估到嗰個年齡層去到邊啦!」
尹詩沛直言在劇集《她她她的少女時代》中挑戰演「中女」才最誇張:「之前我喺《她她她》同田蕊妮做閨密,裡面有場戲係講我好驚自己會停經,咁大家都大概估到嗰個年齡層去到邊啦!」(圖片來源:尹詩沛IG)
早前尹詩沛在劇集《智能愛人》中就飾演一名嫩口的大學生,成功擺脫師奶角色。
早前尹詩沛在劇集《智能愛人》中就飾演一名嫩口的大學生,成功擺脫師奶角色。(圖片來源:尹詩沛IG)
在《七公主》中,尹詩沛亦有份飾演鄺潔楹的劍擊師姐阿仙。
在《七公主》中,尹詩沛亦有份飾演鄺潔楹的劍擊師姐阿仙。(圖片來源:尹詩沛IG)

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

IFA卡塔爾世界盃足球賽於11月舉行,每天都有隊伍晉級,分組賽中勝出者分別為…即看世界盃2022賽果一覽;想知道每天世界盃賽事賽果及各個小組積分表、出線走勢,按此看世界盃分組賽積分表;如想知道世界盃外圍賽五大洲各出線國家隊伍的戰績及積分榜,按此看世界盃2022外圍賽詳情;各個國家除了競逐冠軍錦標外,每國球員也同時爭取個人榮譽及獎項,按此看世界盃神射手及助攻王排行榜。而電視台劇集方面,TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看大結局劇情劇透

聖誕快將來臨,而2022到2023演唱會更是多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

一年一度的聖誕節又到啦!今年聖誕各個商場都有各式各樣的聖誕擺設,小編為你整合多個聖誕好去處2022聖誕餐廳推介,與親朋戚友一同品嘗聖誕大餐。而交換禮物更是每年聖誕必備環節,不同價位的實用聖誕禮物推薦,定有一款啱你心意!而隨著疫情過去,有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:MC張天賦演唱會(12月20日公開發售)Westlife演唱會(12月1日公開發售)、許廷鏗演唱會(12月2日公開發售),更有Twins演唱會鄭秀文演唱會Clockenflap;喜歡K-pop的你亦有福了,因不少韓國天團更宣布有巡迴演唱會香港站,即睇:AOMG香港演唱會,5大人氣歌手大唱Hip Hop騷(12月5日公開發售)、MAMAMOO演唱會!小編為你整合了優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

讀者留言