屯門娜娜 香港夜繽紛

屯門娜娜響應「香港夜繽紛」 夜市街頭賣唱 吸引近百觀眾撐場

最新娛聞

廣告

最近香港政府推出「香港夜繽紛」活動,讓市民有夜間活動可以娛樂一下之餘也帶動香港經濟,不少市民也有響應。而37歲有「屯門娜娜」之稱的董幸兒也被網民發現她有響應「香港夜繽紛」這個活動…

屯門娜娜 香港夜繽紛 娜娜響應「繽紛」。
娜娜響應「夜繽紛」再喺街頭賣唱。(圖片來源:IG@ nananananana0125)

網民發現娜娜於尖沙咀海旁夜市附近表演唱歌

近日香港政府推出了「香港夜繽紛」活動已正式啟動,而有之稱的「屯門娜娜」的董幸兒近日有網民發現她亦在尖沙咀海旁夜市附近表演唱歌。

屯門娜娜 香港夜繽紛 娜娜性感演出!
娜娜性感演出!(圖片來源:網上圖片)
屯門娜娜 香港夜繽紛 跳得好忘形!
跳得好忘形!(圖片來源:網上圖片)

「屯門娜娜」超性感演出 近百名觀眾停低睇Show

從相中可見當日娜娜穿了白色超短迷你裙,再襯上黑色bra top,打扮非常性感,而她亦跟著音樂節拍扭動身體,成功炒熱現場氣氛,同時也吸引大約100名觀眾停下看她表演。

這100名聽眾大多也是伯伯,而身為娜娜的頭號粉絲「Happy伯」當然也在現場不斷拍手及跳舞支持。

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯都有在場
Happy伯都有在場(圖片來源:網上圖片)
屯門娜娜 香港夜繽紛 大批觀眾停低睇娜娜表演。
大批觀眾停低睇娜娜表演。(圖片來源:網上圖片)

網民大呻搞到烏煙瘴氣

雖然娜娜到尖沙嘴「踩場」引來不少人駐足觀看,但網民的反應卻是一面倒地狠批娜娜搞到尖沙嘴烏煙瘴氣:「Cheap到……香港攪成咁我真係……通街cheap品cheap味連中環也走晒樣!」、「周街都係呢啲三尖八角污煙漳氣嘅人,仲話咩提升國際競爭力同形象,真係慳啲啦!」、「見到佢就想作嘔」、「你話香港而家似乜X嘢?」、「啲旅客見到會點諗………..原來香港嘅質素係咁!」

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯經典動作重現!
Happy伯經典動作重現!(圖片來源:網上圖片)
屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯果然係娜娜嘅忠實擁躉!
Happy伯果然係娜娜嘅忠實擁躉!(圖片來源:網上圖片)

日星藤井流星廟街驚遇娜娜+Happy伯 即席學識招牌動作!(有片)

日本傑尼斯偶像團體「Johnny’s WEST(ジャニーズWEST)」成員藤井流星早前訪港拍攝節目,一段他到訪廟街的影片流出。只見影片開頭Happy伯已經異常興奮,似乎十分開心自己可以衝出香港。之後藤井流星就同屯門娜娜一同合唱鄧麗君的「我只在乎你」,Happy伯都一路揚手叫藤井流星快啲唱,仲塞100蚊俾佢,而Happy伯則興奮起舞,並企去兩人中間跳舞。

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星
(圖片來源:YouTube@Momo Baby)
屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星 塞100蚊俾藤井流星
塞100蚊俾藤井流星(圖片來源:YouTube@Momo Baby)
屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星 一齊起舞!
一齊起舞!(圖片來源:YouTube@Momo Baby)

炒熱氣氛 一首又一首

但因為藤井流星不懂廣東話,就只能慢慢哼歌,而Happy伯就一直示意「唔好停」繼續唱,仲在期間教識藤井流星點做招牌動作,果然係老當益壯!唱完一首都唔夠,之後背景響起「上海灘」的音樂,藤井流星就同屯門娜娜再次合唱,而Happy伯又再拎出一疊厚爆嘅100蚊,再向兩人派錢,十分大方!

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星
(圖片來源:YouTube@Momo Baby)
屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星
(圖片來源:YouTube@Momo Baby)

Happy伯大騷舞步

之後Happy伯再發揮「犧牲小我,完成大我」的性格,將娜娜同藤井流星的手拉埋一齊,示意兩人一齊跳隻舞。最後Happy伯再做出一個疑是「推車」的動作,希望藤井流星都可以跟住做,不過因為十分尷尬所以最後沒有跟從。

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星 再塞錢俾佢
再塞錢俾佢(圖片來源:YouTube@Momo Baby)
屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星 示意兩人一齊跳
示意兩人一齊跳(圖片來源:YouTube@Momo Baby)

網民睇完:好醜怪

睇完後網民都議論紛紛,有網民就希望呢一段片段能夠在正式節目中播出,但有網民就認為因為感覺太老尷所以未必會播出;亦有網民大讚Happy伯,就算娜娜已結婚都依然咁捧場,直言兩人是「真愛」,都有網民認為片段中「好醜怪,唔想比日本人知香港係咁」,有網民就反駁指其實日本都有好多小酒吧有中年女子陪伯伯唱歌,其實一樣。

屯門娜娜 香港夜繽紛 Happy伯 藤井流星
(圖片來源:YouTube@Momo Baby)

睇片啦!

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:IG@ nananananana0125 網上圖片