徐淑敏

38歲徐淑敏出海近照少女味爆棚 大方分享保持年輕秘訣

最新娛聞

廣告

38歲前港姐徐淑敏(現名徐菁遙)自從與商人黃浩結婚後,就一直專心照顧家庭,近年亦經常於社交平台分享近況。近日徐淑敏就於IG上傳出海近照,皮膚白滑嘅徐淑敏依然Keep得好好,少女味爆棚!

38歲徐淑敏曬出海近照少女味爆棚

退出幕前專心做少奶奶嘅徐淑敏,近日於IG貼出於天星小輪上喝下午茶的近照,從照片中可見徐淑敏皮膚依然白滑,一啲皺紋都冇,打扮亦非常年輕,絕對睇唔出係已經生咗3個小朋友嘅媽媽。

徐淑敏 徐淑敏早前出海嘆下午茶嘅近照,打扮得非常少女!
徐淑敏早前出海嘆下午茶嘅近照,打扮得非常少女!(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐淑敏 連擺pose都同近排最hit嘅臉頰愛心pose!
連擺pose都同近排最hit嘅臉頰愛心pose!(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐淑敏 完全唔似已經係3個小朋友嘅媽媽
完全唔似已經係3個小朋友嘅媽媽(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐淑敏 可以睇得出皮膚滑到透光
可以睇得出皮膚滑到透光(圖片來源:IG@sukichui_wee)

獲網民留言激讚 大方分享保持年輕秘訣

每次徐淑敏貼出近照,都會吸引一眾網民留言大讚,今次都無例外,網民紛紛留言大讚徐淑敏超凍齡之餘,更有網民留言問到徐淑敏「保持年輕貌美方法」。徐淑敏亦搞笑地回應道:「要同啲貪靚嘅人做朋友」。

徐淑敏
(圖片來源:網民留言截圖)
徐淑敏
(圖片來源:網民留言截圖)

穿透視低胸裙玩瑜伽

除咗樣貌之外,徐淑敏就連身材都keep得非常好。早前徐淑敏就上傳自己玩空中瑜伽嘅照片,照片中的她身穿藍色透視低胸長裙,身上毫無贅肉,長腿加纖腰比當年參選港姐時候更加fit!

徐淑敏 徐淑敏身穿低胸長裙玩空中瑜伽
徐淑敏身穿低胸長裙玩空中瑜伽(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐淑敏 身材同選港姐時期一樣好!
身材同選港姐時期一樣好!(圖片來源:IG@sukichui_wee)

徐淑敏花裙搶鏡

現年38歲的Suki徐淑敏(現名徐菁遙)自嫁黃浩後,便退出幕前過闊太生活,四年生三個女都,徐淑敏愈生愈fit,經常見她把慶祝節日或與好姊妹聚會的照片放上社交網,每次都悉心打扮盡顯富泰一面。雖然徐淑敏不再依戀明星生活,但她與不少國際級品牌仍保持聯絡,日前出席Dior活動,徐淑敏一條連身花裙非常搶fo。

徐淑敏 徐淑敏以Dior春裝現身公開活動,38歲仲咁靚真係令人羨慕。
徐淑敏以Dior春裝現身公開活動,38歲仲咁靚真係令人羨慕。(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐淑敏 徐淑敏與好姊妹聖誕節扮靚開P。
徐淑敏與好姊妹聖誕節扮靚開P。(圖片來源:IG@sukichui_wee)

徐淑敏晒索爆近照

徐淑敏早前於IG分享出席活動的美照,身穿連身花裙的她一身白滑皮膚已經好吸睛,再加上露出纖腰及性感鎖骨,不少網民都大讚她逆齡,比06年選港姐時更靚更瘦,因為當年徐淑敏仍有包包臉及Baby Fat,現在的她無論樣貌及身材都更勝當年。

徐淑敏 徐淑敏當年出席台慶活動博到盡,以甜美樣貌及出眾身材示人。
徐淑敏當年出席台慶活動博到盡,以甜美樣貌及出眾身材示人。(圖片來源:東方新地資料庫)

徐淑敏慶老公黃浩50歲大壽 大玩《Top Gun》造型

早前徐淑敏的老公黃浩去年9月踏入50歲大壽,兩人大玩變裝party,以《Top Gun》造型Cosplay,兩公婆非常有型,當然三名12歲、11歲和8歲的女兒也有為爸爸慶祝啦!

徐菁遙 徐淑敏 黃浩
兩公婆著軍服。(圖片來源:IG@sukichui_wee)
徐菁遙 徐淑敏 黃浩
構圖都好有心思。(圖片來源:IG@sukichui_wee)

黃浩基因強全家一樣樣

徐淑敏成為幸福少奶奶後,結婚三年就為黃家誕下三個女兒,分別是2010 年生了女兒心瑤(Vianna);2011 年生二女心柔(Renee)以及 2014 年生下三女馨誼(Isabella)。一直以來,三個女兒的樣貌一直是網民討論的重點,很多網民指三個女小時候都同爸爸黃浩如餅印,有網民更指爸爸黃浩的基因強大,所以先會個個咁似樣。而徐菁遙似乎都認同,更曾經話自己基因好弱,囡囡都拿走了爸爸的基因。不過有網民就指近年連徐淑敏都開始同黃浩似樣,越來越有夫妻相,一家五口一樣樣。

徐菁遙 徐淑敏 港姐 徐淑敏
兩個女兒出世都見到好似爸爸。(圖片來源:facebook@黃浩)

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:IG@sukichui_wee、新傳媒資料庫