李麗珍

56歲李麗珍一代女神不滅 為答謝連登仔請食蜜桃

最新娛聞

廣告

56歲的李麗珍(珍姐)被封一代性感女神,最近仲貼地大玩社交媒體,經常活躍於IG上,不時po相分享工作及私生活。近日李麗珍放了多張暢遊深水埗的照片,自嘲自己係珍婆婆冇吸引力,有網民將其照片放於連登討論區熱討,一致通過李麗珍是一代女神,年輕時真係好好J!李麗珍知道後唔止冇嬲,仲出po多謝連登仔,珍姐原來係玩得之人!

李麗珍 56歲的李麗珍,依然風韻猶存。
56歲的李麗珍,依然風韻猶存。(圖片來源:IG@__leelaichun)

李麗珍自踩連登仔為她大平反

網民把早前李麗珍一個自嘲post放上連登討論區,內容是李麗珍去到餐廳食飯冇人望佢,她自稱「珍婆婆」肥咗老咗冇吸引力。連登仔卻為她反平,一致認為李麗真係好好J :「後生真係好x正」、「56歲算係咁啦」、「56歲其實都保養得唔差」、「法官大人,呢件50路我肯x」、「有得x實x」、「當年個樣清純到痴線,真係一代女神」、「唔係咁多56歲既女人仲可以吸引到男人狗沖」,網民仲開始討論李麗珍之前的作品,「近排睇返富貴逼人系列,淨係鍾意佢戲入面來弟既學生造型,無豪華既打扮、化妝、髮型,好靚好pure好true」、「幾時再拍蜜桃成熟時」……

李麗珍 李麗珍早前於ig感慨自己老了
李麗珍早前於IG感慨自己老了,出街都冇人望。(圖片來源:IG@__leelaichun)
李麗珍 李麗珍原來咁玩得,她在IG出po寫「成日J我圖 請你食蜜桃」,仲點名多謝連登仔,好貼地。
李麗珍原來咁玩得,她在IG出po寫「成日J我圖 請你食蜜桃」,仲點名多謝連登仔,好貼地。(圖片來源:IG@__leelaichun)

珍姐親自多謝連登仔

對於連登討論區網民的讚美,李麗珍全部收到,仲親自在IG回應網民及多謝連登仔!李麗珍於IG放了一張與水蜜桃的合照,內容寫上:「成日J 我圖,請你食蜜桃。多謝連登仔密桃放題,蜜桃再成熟時、蜜桃熟爛時、蜜桃熟到爛、蜜桃熟晒啦、蜜桃過熟時、蜜桃腐爛時、蜜桃成熟哂、#蜜桃成熟時2022」不少網民都勁讚李麗珍真係好貼地,好玩得,仲要押韻!「蜜桃熟到爛,咁幽默!」、「豁達到xx,堅係開心人」、「真女神」、「識自嘲嘅人通常有啲料」、「呢啲咪叫做 做人有公關囉」。

李麗珍
(圖片來源:IG@__leelaichun)
李麗珍
(圖片來源:IG@__leelaichun)
李麗珍 李麗珍一身便裝去搭地鐵去深水埗,邊有人估到佢係李麗珍。
李麗珍一身便裝去搭地鐵去深水埗,邊有人估到佢係李麗珍。(圖片來源:IG@__leelaichun)
李麗珍 李麗珍有囡囡許倚榕接棒做女神。
李麗珍有囡囡許倚榕接棒做女神。(圖片來源:IG@__leelaichun)

回顧一代女神李麗珍年輕時靚相:

李麗珍
(圖片來源:電影《蜜桃成熟時》截圖)
李麗珍
(圖片來源:電影《蜜桃成熟時》截圖)
李麗珍
(圖片來源:電影《蜜桃成熟時》截圖)
李麗珍
(圖片來源:IG@__leelaichun)

撰文:東方新地圖片來源:IG@__leelaichun、電影《蜜桃成熟時》截圖

讀者留言