江嘉敏

江嘉敏扮好姊妹攞著數 譚嘉儀粉絲擔心偶像被出賣

最新娛聞

廣告

江嘉敏出名係世界女,有著數就好姊妹,冇著數就唔熟唔識,見高拜見低踩。去年江嘉敏跟馮盈盈反面後,即黐林凱恩再搭路埋李澤楷女友郭嘉文身,最近她想一嚐做歌手的滋味,黐埋譚嘉儀度搵對方教唱歌又合唱,更在社交網公開賣口乖讚譚嘉儀唱得又好人。江嘉敏被網民一眼睇穿,話佢假到爆,就連譚嘉儀粉絲亦擔心偶像成為江嘉敏下一個出賣的目標。

撰文:東方新地 圖片:江嘉敏IG圖片、江嘉敏youtube頻道影片截圖

江嘉敏是非多籮籮

要出名圈中是非女藝人,江嘉敏定必名列前茅,去年與馮盈盈因為一場富豪船P隔空對罵,關係由好姊妹變成同事,不過唔緊要,有利用價值的好姊妹多的是,江嘉敏好快就再同其他閏密打成一片,最新好姊妹是有拍劇又唱好多劇集主題曲的譚嘉儀。

江嘉敏 江嘉敏上載心口穿大窿的照片。
江嘉敏上載心口穿大窿的照片。
江嘉敏 網民叫江嘉敏唔好打出個心口。
網民叫江嘉敏唔好打出個心口。
江嘉敏 身形肥嘟嘟的江嘉敏被指P圖P瘦自己。
身形肥嘟嘟的江嘉敏被指P圖P瘦自己。
江嘉敏 原來這日江嘉敏與譚嘉儀一齊著靚靚去街。
原來這日江嘉敏與譚嘉儀一齊著靚靚去街。

江嘉人敏主動搵譚嘉儀錄歌

早前,江嘉敏突然想唱歌,並想錄一首cover放上youtube,最後她想到唱得的譚嘉儀,於是膽粗粗搵對方,譚嘉儀say yes促成這次合作。據知江嘉敏與譚嘉儀兩年前拍攝無綫劇《殺手》時認識,不過兩人的對手戲不多,拍完劇都唔熟亦冇往來,直至去年劇集出街後一起接受訪問,江嘉敏睇準對方在音樂上的才華,覺得會有利用價值,一步一步埋身。江嘉敏最近在社交網狂po與譚嘉儀去街的照片,又寫一大段文大讚譚嘉儀甚具喜劇細胞,為人又靚又nice等等。

江嘉敏 江嘉敏頻頻上載與新任好姊妹譚嘉儀的開心合照。
江嘉敏頻頻上載與新任好姊妹譚嘉儀的開心合照。
江嘉敏 江嘉敏最叻賣口乖,捧到譚嘉儀上天。
江嘉敏最叻賣口乖,捧到譚嘉儀上天。

江嘉敏被指心存不軌

江嘉敏突然與譚嘉儀成為好姊妹,被網民指她好假,看來大家看穿了江嘉敏的目的,認為她無寶不落,有著數就黐實對方,譚嘉儀的粉絲亦怕偶像受傷害,留言叫譚嘉儀小心被心機重的人出賣,好明顯意有所指。

江嘉敏 江嘉敏上載的其中一張合照,露出心口事業線搶fo。
江嘉敏上載的其中一張合照,露出心口事業線搶fo。
江嘉敏 網民的眼睛都是雪亮的。
網民的眼睛都是雪亮的。
江嘉敏 有譚嘉儀粉絲留言叫她小心江嘉敏。
有譚嘉儀粉絲留言叫她小心江嘉敏。

江嘉敏錄歌現肥腩

譚嘉儀識唱歌又有自己的studio,江嘉敏拍膊頭攞著數,早前她去搵譚嘉儀幫佢錄歌兼合唱,江嘉敏在譚嘉儀指導下嘗試唱歌,又咬字不清音律又唔準,tune到好似出道歌手咁,搞到譚嘉儀得返半條人命。江嘉敏為了宣傳自己的唱歌短片,不停在IG力sell叫大家去youtube睇,唱得好唔好真係見仁見智,不過江嘉敏身形就表露無遺,腰間肥腩最搶鏡。

江嘉敏 江嘉敏在youtube發放自己第一首cover。
江嘉敏在youtube發放自己第一首cover。
江嘉敏 江嘉敏重提在劇集《殺手》中曾被譚嘉儀喝罵過。
江嘉敏重提在劇集《殺手》中曾被譚嘉儀喝罵過。
江嘉敏 去到譚嘉儀studio門口,江嘉敏繼續扮可愛。
去到譚嘉儀studio門口,江嘉敏繼續扮可愛。
江嘉敏 睇吓江嘉敏笑到個雙下巴出晒來。
睇吓江嘉敏笑到個雙下巴出晒來。
江嘉敏 譚嘉儀好認真教江嘉敏唱歌時如何運氣。
譚嘉儀好認真教江嘉敏唱歌時如何運氣。
江嘉敏 江嘉敏話自己冇肚腩……
江嘉敏話自己冇肚腩……
江嘉敏 錄音期間江嘉敏扮鬼扮馬。
錄音期間江嘉敏扮鬼扮馬。
江嘉敏 江嘉敏認為自己唱歌好好聽,就快可以做歌手。
江嘉敏認為自己唱歌好好聽,就快可以做歌手。
江嘉敏 二人合唱國語歌,仲剪輯成MV。
二人合唱國語歌,仲剪輯成MV。
江嘉敏 在短片花絮內,江嘉敏經常自high。
在短片花絮內,江嘉敏經常自high。
江嘉敏 江嘉敏與馮盈盈曾經是一對表面感情非常要好的姊妹。
江嘉敏與馮盈盈曾經是一對表面感情非常要好的姊妹。
江嘉敏 透過林凱恩(左二)的介紹,江嘉敏去年成功黐上李澤楷女友郭嘉文(左一),做埋閨密。
透過林凱恩(左二)的介紹,江嘉敏去年成功黐上李澤楷女友郭嘉文(左一),做埋閨密。

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

IFA卡塔爾世界盃足球賽於11月舉行,每天都有隊伍晉級,分組賽中勝出者分別為…即看世界盃2022賽果一覽;想知道每天世界盃賽事賽果及各個小組積分表、出線走勢,按此看世界盃分組賽積分表;如想知道世界盃外圍賽五大洲各出線國家隊伍的戰績及積分榜,按此看世界盃2022外圍賽詳情;各個國家除了競逐冠軍錦標外,每國球員也同時爭取個人榮譽及獎項,按此看世界盃神射手及助攻王排行榜。而電視台劇集方面,TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看大結局劇情劇透

聖誕快將來臨,而2022到2023演唱會更是多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

一年一度的聖誕節又到啦!今年聖誕各個商場都有各式各樣的聖誕擺設,小編為你整合多個聖誕好去處2022聖誕餐廳推介,與親朋戚友一同品嘗聖誕大餐。而交換禮物更是每年聖誕必備環節,不同價位的實用聖誕禮物推薦,定有一款啱你心意!而隨著疫情過去,有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:MC張天賦演唱會(12月20日公開發售)Westlife演唱會(12月1日公開發售)、許廷鏗演唱會(12月2日公開發售),更有Twins演唱會鄭秀文演唱會Clockenflap;喜歡K-pop的你亦有福了,因不少韓國天團更宣布有巡迴演唱會香港站,即睇:AOMG香港演唱會,5大人氣歌手大唱Hip Hop騷(12月5日公開發售)、MAMAMOO演唱會!小編為你整合了優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

讀者留言