胡定欣

潮跟陳山聰、袁偉豪玩Wakesurf!胡定欣 跌落水都要擺甫士⋯

最新娛聞

廣告

「視后」胡定欣近日唔使開工,約埋好友陳山聰同袁偉豪一齊出海玩大熱嘅水上運動wakesurf,見佢喺社交網上載咗一條短片,仲係wakesurf初哥嘅佢喺水面滑咗一陣就插落水,但估唔到佢居然插水都擺甫士,真係最緊要靚!

 

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、胡定欣IG張振朗IG

胡定欣 潮跟陳山聰、袁偉豪玩Wakesurf

定欣雖然係wakesurf初學者,但都玩得好叻,拋開咗繩後喺水面滑咗一陣先至插落水!

但估唔到「視后」臨落水前一刻都要轉個身、揮揮手同大家講bye bye,先至插入水中,貪靚到一個點!

定欣自嘲係BB班,佢留言話:「對比番一年前玩個一次,我覺得今日的表現算係咁!姿勢都好睇咗,希望下次可以玩到放繩都hold到至少30秒。一定要睇到尾,咩叫做沿途就算跌要跌得好看。」

 

 

圈中姊弟戀熱潮又再湧現,繼Stephy與王子認愛後,又傳出37歲胡定欣與31歲張振朗撻著,二人於3月為新劇《包青天》出發到橫店及新疆拍外景,一拍就50日,朝見口晚見面,相處後擦出愛火花。

去年未埋堆

據知開劇前胡定欣與張振朗從未合作過所以並不熟絡,不過張振朗與謝東閔是好兄弟,而謝東閔亦是「Crazy Runner」的成員,不時與胡定欣一齊去練跑,知情者透露:「Owen(張振朗)係個好有正能量嘅人,每次同佢合作都會好開心,去到橫店同新疆,除咗拍劇根本冇其他娛樂,佢就好識搞氣氛又會搵啲小玩意同劇組一齊玩,完全係開心果,就係咁樣就融化咗定欣喇!定欣同佢相處後覺得個人開心咗好多,佢哋仲會傾吓心事咁,好自然就日久生情。返到香港佢哋keep住有聯絡,Brian(謝東閔)同姚子羚亦鼓勵定欣唔需要顧慮咁多,最緊要係有感覺同開心。不過因為Owen同Apple(陳芷尤)分手冇耐,佢哋唔想惹人話柄,想慢慢了解多啲先,所以好多時出嚟都一大班人,定欣亦成日喺Owen IG留言,私底下都好sweet㗎!」

早前豹哥(單立文)開騷,豹嫂(胡蓓蔚)夫唱婦隨,成班「胡說八道」姊妹加「Crazy Runner」成員拉隊捧場,張振朗亦埋堆一齊影合照,為免露出愛的蛛絲馬跡,他與胡定欣企到離行離列,不過合照曝光後,張振朗的出現已令外界起疑心。

棄尤物追視后

張振朗近年上位如坐穿梭機,加入無綫六年由二打六做到男一,星途算是順暢,不過論演藝年資,與視后胡定欣仍有一定距離。張振朗與陳芷尤多年來一直以「好好朋友」互稱,拍拖多年已經去到同居階段,去年戀情更慢慢浮出水面、歐遊、見家長,男方探班仲探到去新加坡,仲以為轉入直路修成正果,點知今年4月張振朗與陳芷尤同一時間、同一個景點、同一段說話,仲煞有介事強調分手不涉及第三者,分別在個人IG公布分手消息,有指這段感情始終敵不過小花連環埋身,再加上張振朗事業起飛與女友相距愈來愈遠成分手導火線。

雖然成功令胡定欣暗裡著迷,但張振朗形象帶點花弗某程度上會令女方缺乏安全感,據知胡定欣為穩陣起見想觀察一段長時間,知情者透露:「定欣喺情路上真係經歷唔少,每次公開戀情都過唔到三年,都咪話唔信邪,今次佢真係想睇清楚先,唔想再受傷。始終Owen細佢6年,定欣真係想搵結婚對象,冇時間再玩玩吓,其實佢曾經講過再搵男友都要搵個好鍾意小朋友嘅,因為佢都想做媽咪,Owen係好鍾意小朋友,成日都會幫手湊佢兩個姪仔,定欣知道佢好享受家庭生活,直覺上唔會差得去邊,不過相處同磨合上仲要啲時間。」

姊弟戀有經驗

《宮心計2深宮計》早前播完,胡定欣人氣繼續飆升,投入舞台劇《偶然・徐志摩》後又馬 不停蹄飛去加拿大多倫多開演唱會,有愛情滋潤的她未見疲態,每次現身都春風滿面。對於與前度陳道明分手後Dry足兩年終開齋,胡定欣雖否認戀情,但仍忍唔住大讚張振朗:「吓!咁搞笑咁有趣,佢係好男仔嚟嘅。我以前都試過同細過我男仔拍拖,蘇師傅(蘇民峰)話我相學上好適宜搵年紀比自己輕嘅男仔,其實年齡相差大唔係問題,最重要係溝通得來。」談到跟張振朗合作《包青天》很開心,定欣大讚他有上進心,又承認二人傾得埋有共同話題,聲稱到了這個年紀不會挑剔太多。既然不抗拒姊弟戀,唯一嘅顧慮可能係女尊男卑,咁發展住地下情先,等張振朗做埋視帝,到時先公開門當戶對囉!不過馬國明輪咗咁耐都未到佢,張振朗應該要等吓喇!

橫店攻欣50日

二人先去橫店再去新疆,連拍50日外景日對夜對,張振朗、胡定欣、姚子羚與曹永廉等人經常嘻哈玩樂等埋位,睇得出眾人相處得好開心,而張振朗與胡定欣更是形影不離。

再戰新疆

橫店拍完再飛新疆,張振朗與胡定欣已經玩埋一齊,胡定欣更喺男方頭上舉 ,二人又同穿黑衫黑褲情侶裝現身機場,襯到絕。

張振朗(@owencheung)分享的貼文 張貼

溫馨玩自拍

能夠得到視后歡心,張振朗當然有其過人之處,飾演「展昭」的他為氹胡定欣,不時主動撩玩自拍,而胡定欣亦玩得好開心,好受落。

蛋糕洩密

張振朗上月20日生日,晒出「展昭」造型蛋糕,負責製作的蛋糕師正是胡定欣好友,有指是她專誠訂製蛋糕送男方驚喜。

笑住出騷

胡定欣憑《深宮計》再創事業高峰,感情方面亦有著落,難怪心情靚爆,上周五(27日)出發去多倫多登台,胡定欣笑晒口現身機場。

與胡定欣同機的馬浚偉,未有等埋拍檔胡定欣,率先check in入禁區過關。

馬浚偉與胡定欣因劇集《深宮計》帶挈工作不斷,完成11場舞台劇《偶然・徐志摩》後,二人又飛多倫多搵真銀。今次是定欣首次在當地開騷,觀眾對她相當熱情,不時衝上台合照,主辦方更落重本,向無綫買版權做了一比一劇照人形紙牌讓觀眾影相。

皇上皇后完成一連兩場多倫多的演出🎤🤘🏽✌🏽 感謝每位前來捧場的朋友,我地唱得好開心,希望你地都聽得開心…期待好快再黎多倫多唱歌俾大家聽…See you next time!!~😘 @ma_chun_wai #avalonballroomtheatre #fallsview #concert
Nancy Wu 胡定欣(@nwuuu)分享的貼文 於 張貼

Nancy Wu 胡定欣(@nwuuu)分享的貼文 張貼

視后胡定欣首演舞台劇 飾陸小曼又唱又跳

舞台劇《偶然‧徐志摩》由馬浚偉自監自編自導自演自唱,2016年於香港首演,2017年於內地巡演,今次喺香港重演就邀得胡定欣飾演陸小曼一角,更有姜大衛、馮素波、黃澤鋒、李龍基、林敬剛等好戲之人參與演出。

《偶然 徐志摩》以徐志摩先生短短34年的一生作為主題,揉合其著作、人生觀,以及與他生命中三位重要的女人 – 張幼儀、林徽因及陸小曼之緣聚緣散,結合水袖舞、華爾茲、中國昆曲、多媒體投影等表演藝術元素,喺舞台上重現呢位才子嘅浪漫才情。定欣在劇中扮演的陸小曼,既擅長舞蹈又會唱崑曲。因為定欣本身有中國舞基礎,不嬲都係跳得之人,馬浚偉仲因此特地為定欣加插了一場獨舞,俾佢發揮所長添!

定欣喺自己Instagram上傳練習照片,又真係跳得有板有眼,幾好咁喎!

定欣喺劇中嘅水䄂舞表演都有成兩分鐘㗎!她就話要獨自練習,感覺似孤軍作戰。不過馬仔就大讚定欣悟性高,很快已學會,對她的演出很有信心。

就算喺橫店忙著拍劇之餘,定欣都不敢怠慢,盡量利用拍劇餘暇,參考資料熟讀劇本,務求綵排時能更快進入角色,仲乘機宣傳添!

籌備舞台劇期間,定欣不時都有喺社交平台度更新排練嘅照片,睇得出佢對今次公演都非常上心!

定欣第一次出演舞台劇,佢班「胡說八道」姊妹團梗係齊齊出席支持佢啦!除咗「胡說八道」姊妹團,其他圈中好友都有俾面出席,支持定欣同馬仔~

讀者留言