社內相親

社內相親記者會|Edan呂爵安盧瀚霆《大叔的愛》後再度合作 大爆劇中親熱戲

最新娛聞

廣告

改編自同名韓劇的ViuTV新劇《社內相親》,自宣布開拍後關注度持續高企,除了期待港版將會如何添加本地特色及呈現外,該劇也是MIRROR成員呂爵安(Edan)及盧瀚霆Anson Lo)繼《大叔的愛》後的再度合作,令粉絲們十分期待!一眾劇中演員於7日齊齊為新劇宣傳,2位男主角更不斷開黃腔……

社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 劇集《社內相親》今日舉行記招。
劇集《社內相親》今日舉行記招。(圖片來源:Facebook@ViuTV)

社內相親記者會|「登神CP」緣分無法擋

呂爵安和盧瀚霆是繼《大叔的愛》後再次在劇集上合作,此前二人在劇集組成的「登神CP」更深受觀眾喜愛!今日二人於活動上再展示超強緣分,在抽紅線組隊玩遊戲時,「登神CP」齊齊抽到同一條紅線,令不少粉絲表示想起了《大叔的愛》!

社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 「登神CP」在遊戲中抽到同一條紅線。
「登神CP」在遊戲中抽到同一條紅線。(圖片來源:Viu直播截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan同Anson Lo的互動令粉絲諗起《大叔的愛》!
遊戲是兩個人需在手上綁上紅線,然後為對方完成打呔及戴頸鏈的任務。(圖片來源:Viu直播截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan同Anson Lo的互動令粉絲諗起《大叔的愛》!
Edan同Anson Lo的互動令粉絲諗起《大叔的愛》!(圖片來源:Viu直播截圖)

社內相親記者會|親熱戲份唔敢同屋企人睇

劇中有大量親熱鏡頭,Anson Lo表示爸爸是盲粉,他做什麼都會睇,但媽媽就會感到不自在:「我媽一到嗰啲會即刻搵啲其他嘢做,去洗下碗呀,拎下嘢飲呀,我都估到佢一定避開嗰啲位睇。」而Edan則表示自己唔會同妹妹「小如豬」一齊睇,因為怕到時候會dead air,引得在旁的Anson Lo笑個不停!

社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 原版《社內相親》有好多親熱戲。
原版《社內相親》有好多親熱戲。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 呢場親熱戲十分挑戰男主角的臂力,因為要抱住女主角咀匀全屋!
呢場親熱戲十分挑戰男主角的臂力,因為要抱住女主角咀匀全屋!(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 呢一幕係港版將由Anson Lo及陳漢娜上演。
呢一幕係港版將由Anson Lo及陳漢娜上演。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 原版的親熱場面十分火辣!
原版的親熱場面十分火辣!(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan表示自己不會與妹妹一齊睇劇。
Edan表示自己不會與妹妹一齊睇劇。(圖片來源:東方新地)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Anson Lo怕父母睇見親熱戲份會尷尬。
Anson Lo怕父母睇見親熱戲份會尷尬。(圖片來源:東方新地)

社內相親記者會|床戲互相監場 拍到好似馬戲團

觀眾對劇集最好奇的部分,當然莫過於港版在親熱部分的還原度,Edan即爆Anson Lo露好多︰「佢唔拍邊有得睇佢露咁多!好多,好多!」2人原來同一日拍床戲,而且更出動到2張King size床︰「我秘書嚟㗎,我要睇住總裁!佢拍先!(你咪向佢取經?)係呀!我梗係勁過佢呀!我各方面都勁過佢!」搞到Anson Lo聽完之後勁尷尬,更笑到咳兼彎晒腰!

社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 大叔的愛
Edan自爆勁過Anson Lo。(圖片來源:ViuTV截圖 )
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan搞笑稱親熱戲份拍到好似馬戲團咁。
Edan搞笑稱親熱戲份拍到好似馬戲團咁。(圖片來源:東方新地)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Anson Lo更被Edan大爆會「露好多」。
Anson Lo更被Edan大爆會「露好多」。(圖片來源:東方新地)

社內相親記者會|唔擔心收視 順其自然就夠

上一次Edan和Anson Lo的《大叔的愛》取得十分好的成績,因此這次二人再擔正做主角亦令大家關注收視的部分。而對於收視的問題,Edan大方表示順其自然,因為他們仍未睇最後剪輯,因此也十分好奇最終的成品。

社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan表示不擔心收視,一切順其自然。
Edan表示不擔心收視,一切順其自然。(圖片來源:東方新地)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 Edan和Anson Lo的早前的《大叔的愛》取得十分好的成績。
Edan和Anson Lo的早前的《大叔的愛》取得十分好的成績。(圖片來源:東方新地)

社內相親記者會|陳漢娜笑稱劇集播出街要請保鑣

陳漢娜(Hanna)在劇中飾演「孫賀利」,與Anson Lo飾演的「姜泰武」是一對。對於與人氣超高的Anson Lo有十分多對手戲,Hanna搞笑表示劇集播出街後要請更多保鑣,而Shirley則搞笑附和希望大家手下留情。

社內相親 呂爵安 社內相親 陳漢娜 陳漢娜在劇中代替沈殷怡去相親。
陳漢娜在劇中代替沈殷怡去相親。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 呂爵安 社內相親 陳漢娜 Anson Lo在劇中飾演高冷總裁。
Anson Lo在劇中飾演高冷總裁。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 陳漢娜在劇中與Anson Lo是一對。
陳漢娜在劇中與Anson Lo是一對。(圖片來源:東方新地)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 陳漢娜笑稱節目播出後要請更多保鑣。
陳漢娜笑稱節目播出後要請更多保鑣。(圖片來源:東方新地)

社內相親記者會|沈殷怡超愛韓版 擔心演技未夠班

沈殷怡(Shirley)在劇集中飾演「陳映書」,與Edan飾演的「章成勳」是一對,她表示十分感激Edan非常有耐心帶自己入戲,當遇到戲劇上的問題時又會幫自己解決,二人在拍攝時的氣氛亦不算緊張。Shirley更透露自己是韓版《社內相親》的fans,因此在得知自己有份參演時除了興奮,也非常擔心自己的演技,又表示希望能做到突破,令大家喜歡這部作品。

社內相親 呂爵安 社內相親 陳漢娜 沈殷怡在劇集中飾演陳映書一角。
沈殷怡在劇集中飾演陳映書一角。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 呂爵安 社內相親 陳漢娜 沈殷怡在劇集中與Edan有不少的對手戲。
沈殷怡在劇集中與Edan有不少的對手戲。(圖片來源:《社內相親》截圖)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 沈殷怡表示自己比較少拍劇的經驗,因此十分緊張自己的表現。
沈殷怡表示自己比較少拍劇的經驗,因此十分緊張自己的表現。(圖片來源:東方新地)
社內相親 陳漢娜 社內相親 呂爵安 沈殷怡更透露自己是韓版《社內相親》的fans。
沈殷怡更透露自己是韓版《社內相親》的fans。(圖片來源:東方新地)

https://youtu.be/6A9_lqxAoI8?feature=shared

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:東方新地、《社內相親》劇照