TVB台慶

TVB台慶2023|郭柏妍表演空中瑜伽多災多難 疑似走光又受傷

最新娛聞

廣告

TVB台慶2023|《萬千星輝賀台慶》於今晚(19日)舉行,全台上下都施展渾身解數,帶來多姿多彩的表演,其中身穿緊身瑜伽服大玩空中瑜伽的郭柏妍就最為搶鏡。郭柏妍不但在空中自轉多圈,不停做出高難度動作,有網民更發現郭柏妍疑似在倒吊期間疑似走光,伸手遮擋重要部位。就疑似走光一事,郭柏妍就作出以下回應…

TVB台慶2023|郭柏妍緊身瑜伽服上陣險走光

今晚台慶表演多羅羅,最受到矚目的一定就是郭柏妍以一身緊身瑜伽服上陣表演空中瑜伽。只練習了幾日嘅郭柏妍非常有料到,喺空中自轉多圈,做出多個高難度動作,不過就Close Up唔多仲要畀現場噴煙遮住,非常可惜。此外郭柏妍在空中倒吊期間差點走光,要佢伸手扯衫遮擋,場面非常牙煙!

TVB台慶 郭栢妍 郭栢妍緊身瑜伽服上陣,倒吊做高難度動作時險走光!
郭柏妍緊身瑜伽服上陣,倒吊做高難度動作時險走光!(圖片來源:TVB截圖)

TVB台慶2023|郭柏妍聲稱做足安全措施

郭柏妍在接受訪問時被問到在台上倒吊差點走光一事,郭柏妍就多次強調自己有做足安全措施,所以並唔擔心:「其實都唔驚嘅,因為我自己都有做足安全措施,都有貼曬,所以都唔怕。(頭先好似有用隻手遮住)呃..好似係有嘅,但我係有做足安全措施嘅,咁嗰個(動作)係just in case、for safe啫。」郭柏妍指自己並沒有擔心會走光的問題,反而更加擔心動作未能做得到位。

TVB台慶 郭栢妍 郭栢妍多次強調有做足安全措施。
郭柏妍多次強調有做足安全措施。(圖片來源:東方新地)

TVB台慶2023|郭栢妍開心解鎖成就:第一次吊到咁高

今次被玩空中瑜伽玩到被吊上電視城1廠,郭栢妍指很開心TVB給予自己今次機會挑戰玩空中瑜伽:「我第一次吊上咁高嘅地方,平時玩空中瑜伽都唔會咁高,今次第一次吊上去1廠上面。我覺得係一個解鎖嚟嘅,我都好開心,我自己都冇諗過咁短時間之內可以做到,同埋多謝佢地畀呢個機會我,令我真係成長咗好多。」

TVB台慶 郭栢妍 郭栢妍在電視城1廠最高處大玩空中瑜伽。
郭栢妍在電視城1廠最高處大玩空中瑜伽。(圖片來源:TVB截圖)
TVB台慶 郭栢妍 做出多個高難度動作。
做出多個高難度動作。(圖片來源:TVB截圖)

TVB台慶2023|郭柏妍練習不慎受傷 一度在街上崩潰大哭

郭柏妍又指今次為了準備空中瑜伽表演,一度整親條腰,搞到好多動作都做唔到,更因此一度在街上崩潰大哭:「我有同瑜伽老師講『我好痛啊,咩都做唔到』。我嗰一刻真係好無助,我好驚我做唔到,因為我本身係做到嘅,如果我做唔到會好對唔住成個台嘅人,所以我喺條街到喊咗出嚟:『點解我會做唔到㗎!』」幸好即日有去睇醫生,令情況沒有更加惡化下去。

TVB台慶 郭栢妍 郭栢妍在接受訪問時指曾經因為未能完成部分瑜伽動作,而在街上崩潰大哭。
郭栢妍在接受訪問時指曾經因為未能完成部分瑜伽動作,而在街上崩潰大哭。(圖片來源:東方新地)

TVB台慶2023|郭柏妍綵排期間被撞到嘴唇爆血

多災多難的郭柏妍,除了整親條腰之外,連嘴唇都被撞到爆血。郭柏妍憶述在綵排當時被好友撞傷嘴唇,最初以為只是稍微滲血,最後才被告知原來是大爆血,黎諾懿見到都嚇一跳。雖然記者再三追問「元兇」的身份,不過郭栢妍非常有義氣,指不希望大家責怪對方,所以堅持沒有開名。

TVB台慶 郭栢妍 仔細睇郭栢妍嘴唇右下方,就算化咗妝都睇到有紅腫。
仔細睇郭柏妍嘴唇右下方,就算化咗妝都睇到有紅腫。(圖片來源:東方新地)

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

圖片來源:TVB截圖、東方新地