【萬千星輝頒獎典禮2020】飛躍進步男藝員朱敏瀚

【萬千星輝頒獎典禮2020】朱敏瀚飛躍進步男藝員爆肌演《反黑》上位 26歲女友余思霆剝衫濕身贈慶

最新娛聞

廣告

《萬千星輝頒獎典禮2020》今晚舉行,有「御用細佬」之稱的朱敏瀚獲「飛躍進步男藝員」獎,其26歲華姐冠軍余思霆因疫情關係冇工開,唯有自救拍片轉戰網上平台谷人氣,為了慳錢連食都要慳住食,相反男友朱敏瀚去年在新劇《反黑路人甲》爆肌演打手而人氣急升,余思霆戥男友高興,貼出三點式滑水、射水濕身片贈慶,火辣辣賀男友彈起﹗

撰文:東方新地、圖片:東方新地/余思霆IG/Youtube頻道:思家霆園

萬千星輝頒獎典禮2020 恭喜朱敏瀚憑《反黑路人甲》獲「飛躍進步男藝員」。
恭喜朱敏瀚憑《反黑路人甲》獲「飛躍進步男藝員」。

朱敏瀚兩病纏身失角色

17歲中學畢業後,朱敏瀚投考無綫藝員訓練班入行,對演戲有好大憧憬,可惜被斯文瘦弱外形局限,每每只被派演主角年輕版及做主角細佬角色,發揮機會不多,更曾因體弱多病而試過失去角色。17年正在趕拍劇集《是咁的,法官閣下》的他,同時兩病纏身,口水腺生石,以及扁桃腺發炎,因口水分泌不足不能吃飯,扁桃腺又經常發炎,每星期要打針消腫,令他拍劇時相當辛苦,拍完該劇即入院做手術,也因為手術後要休息,失去《包青天再起風雲》一個重要角色,令他相當失落。據知情者透露:「嗰時佢啱啱同公司申請調離《都市閒情》冇耐,唔做主持,都係為咗可以有多啲機會拍劇,點知又因為身體出事,要做兩個手術,令佢接拍唔到《包青天再起風雲》一個幾重戲份嘅角色,佢覺得自己好唔爭氣,嗰時好唔開心,朋友不停安慰佢,佢先收拾心情再等機會,好彩皇天不負有心人,佢之後有機會演出《好日子》及《 C9特工》,令佢明白人嘅際遇,有失亦會有得,最緊要先裝備好自己!」

萬千星輝頒獎典禮2020 Man爆身形得來不易,朱敏瀚每星期做Gym五日,另外會曬燈三日,成功練到手瓜起𦟌。
Man爆身形得來不易,朱敏瀚每星期做Gym五日,另外會曬燈三日,成功練到手瓜起𦟌。
萬千星輝頒獎典禮2020 17年因口水腺生石及扁桃腺發炎要做兩個手術,更因入院而失去拍攝《包青天再起風雲》機會,令他自覺孱仔冇運行,病癒後積極操fit,成功扭轉運勢,獲不少監製賞識。
17年因口水腺生石及扁桃腺發炎要做兩個手術,更因入院而失去拍攝《包青天再起風雲》機會,令他自覺孱仔冇運行,病癒後積極操fit,成功扭轉運勢,獲不少監製賞識。

操肌開竅成功上位 升呢做男三

不過其後接拍《 C9特工》,朱敏瀚劇中飾演馬明細佬,始終未能打破做主角細佬宿命,直至18年接拍劇集《機場特警》,朱敏瀚終於開竅,努力操肌洗走孱仔形象,拓闊戲路。據知情人士透露:「喺無綫十年,Brian(朱敏瀚)接親都係啲唔起眼角色,始終冇自己嘅Character,佢好唔甘心,解唔開心結都成日搵朋友呻,咁啱接到《機場特警》呢套劇,因為要做機場特警組隊員,要拍攝好多特訓場面,一定要保持高體能,瘦弱身形更加冇說服力,於是佢花咗幾個月時間操肌,更加練到開竅,明白要打破自己外形局限,先可以爭取更多機會,好積極做 Gym,最初靠自己練,後來搵埋教練幫手,一星期做 Gym做足五日,嫌自己太白唔夠Man,仲去曬埋太陽燈。」

萬千星輝頒獎典禮2020 近日在新劇《機場特警》演特警組隊員的朱敏瀚,爆肌演出獲好評,原來他為演該劇,秘密狂操兼曬燈,練出六嚿腹肌即轉運。
近日在新劇《機場特警》演特警組隊員的朱敏瀚,爆肌演出獲好評,原來他為演該劇,秘密狂操兼曬燈,練出六嚿腹肌即轉運。

冇工開公仔麵當一餐

無綫御用細佬朱敏瀚在新劇《反黑路人甲》演打手,拍住王浩信同張振朗不時大騷凹凸有致的肌肉,成功上位,不過另一半星途卻未見起色,前華姐台妹女友余思霆直言因疫情關係令工作量大減,為了生活要慳住使,連食都要慳,一個杯麵、即食麵就一餐,捱得幾耐得幾耐。演藝道路未見有起色,余思霆為生計及為保住人氣,唯有靠自己開拓Youtube頻道「思家霆園」,自拍剪片後期製作一腳踢,希望另覓一條財路,成為網路紅人,錢景自然暢順,不過反應一般。

余思霆朱敏瀚鬥剝有運行

余思霆的27歲男友朱敏瀚在熱播劇《反黑路人甲》cool爆做職業打手,一出場便騷肌打拳,同張振朗對打一幕更相當出位,人氣急升,更成功洗脫過去乖乖仔形象,朱敏瀚在其社交網密密貼相騷爆肌相,女友余思霆次次回心心眼。戥男友事業有起色而高興,余思霆更在其社交網貼出滑水片段,她著上三點式玩滑水贈慶,向來身材惹火的余思霆著上三點式滑水,動作之大令網民擔心她的三點式走位而走光,不過余思霆為了吸like更不惜大派福利,突然拎住水樽淋濕心口,意態撩人,食住男友近來上位之勢,余思霆亦得益,點擊率亦同告倍增,雖然在電視台工作量少之有少,不過同男友互相露肉,竟有相得益彰作用,有個索女友,朱敏瀚亦唔介意女友騷吓quali啦﹗

萬千星輝頒獎典禮2020 著住三點式的余思霆玩滑水,動作大,網民都擔心佢會走光。
著住三點式的余思霆玩滑水,動作大,網民都擔心佢會走光。
萬千星輝頒獎典禮2020 成功上水的余思霆玩得好淡定。
成功上水的余思霆玩得好淡定。
萬千星輝頒獎典禮2020 有無綫嗲精之稱的余思霆,臨上岸都要擺甫士話自己係美人魚。
有無綫嗲精之稱的余思霆,臨上岸都要擺甫士話自己係美人魚。
萬千星輝頒獎典禮2020 不停騷胸擺甫士,台妹果然特喇辣。
不停騷胸擺甫士,台妹果然特喇辣。
萬千星輝頒獎典禮2020 滑滑吓水教練同佢玩新意思,畀咗支水余思霆飲住水滑水。
滑滑吓水教練同佢玩新意思,畀咗支水余思霆飲住水滑水。
萬千星輝頒獎典禮2020 成功邊滑水邊飲水。
成功邊滑水邊飲水。
萬千星輝頒獎典禮2020 余思霆怕大家唔夠喉,加插淋水落心口,耶,透心涼啊。
余思霆怕大家唔夠喉,加插淋水落心口,耶,透心涼啊。
萬千星輝頒獎典禮2020 連沖身同大家分享,令網民無限FF。
連沖身同大家分享,令網民無限FF。
萬千星輝頒獎典禮2020 朱敏瀚在《反黑路人甲》同張振朗對打相當搶眼。
朱敏瀚在《反黑路人甲》同張振朗對打相當搶眼。
萬千星輝頒獎典禮2020 朱敏瀚操出六𠸖腹肌,更露深溝,同班女星露事業線一樣咁醒神。
朱敏瀚操出六舊腹肌,更露深溝,同班女星露事業線一樣咁醒神。

陪遊主題樂園 余思霆餵飽男友

早前疫情緩和,第三波未殺到之時,余思霆偕圈中好友簡淑兒、陳婉衡等到主題樂園一天遊,男友朱敏瀚唔介意一個男丁陪住四條女,負責做攝影師拍片又影相兼做埋苦力,余思霆公開大讚男友有風度,又晒甜蜜餵食,而被餵飽的朱敏瀚話:「我一定會食晒唔會食剩,因為媽咪話食剩第時老婆塊臉會有粒粒﹗」余思霆嬌嗲答:「都唔知點答你﹗」大量恩愛,甜死人﹗

萬千星輝頒獎典禮2020 男友陪玩,余思霆親自餵食獎勵。
男友陪玩,余思霆親自餵食獎勵。
萬千星輝頒獎典禮2020 早前朱敏瀚為氹女友余思霆開心,唔介意一男侍四女同遊主題樂園,獲女友激讚係最佳男友。
早前朱敏瀚為氹女友余思霆開心,唔介意一男侍四女同遊主題樂園,獲女友激讚係最佳男友。

朱敏瀚操肌開竅成功上位

27歲的朱敏瀚早前在劇劇《機場特警》中,演爆肌型警,一洗以往孱仔形象,經常大晒Man爆身形,演出備受觀眾關注。受監製青睞去年連拍四套劇,戲份愈來愈重,人氣、收入開始上揚,就算養埋拍拖兩年、工作量不多的嗲精女友華姐冠軍余思霆都不成問題!17歲中學畢業後,朱敏瀚投考無綫藝員訓練班入行,對演戲有好大憧憬,可惜被斯文瘦弱外形局限,每每只被派演主角年輕版及做主角細佬角色,發揮機會不多,更曾因體弱多病而試過失去角色。直至18年接拍劇集《機場特警》,朱敏瀚終於開竅,努力操肌洗走孱仔形象,拓闊戲路,真係多咗好多演出機會,好似喺《反黑路人甲》,佢已經升呢做男三,機會不斷,收入自然增加,近日就見到佢同女友華姐冠軍余思霆去商場歎咖啡,近期劇接劇變忙人的朱敏瀚,即使約女友拍拖亦行色匆匆,只揀去連鎖快餐式咖啡店歇腳,短聚一個鐘便離開。

萬千星輝頒獎典禮2020 近日在新劇《機場特警》演特警組隊員的朱敏瀚,爆肌演出獲好評,原來他為演該劇,秘密狂操兼曬燈,練出六嚿腹肌即轉運。
在劇集《機場特警》演特警組隊員的朱敏瀚,爆肌演出獲好評,原來他為演該劇,秘密狂操兼曬燈,練出六嚿腹肌即轉運。
萬千星輝頒獎典禮2020 劇接劇變忙人的朱敏瀚,早前即使約女友余思霆拍拖亦行色匆匆,只揀去連鎖快餐式咖啡店歇腳,短聚一個鐘便離開。
劇接劇變忙人的朱敏瀚,早前即使約女友余思霆拍拖亦行色匆匆,只揀去連鎖快餐式咖啡店歇腳,短聚一個鐘便離開。

二人低調拍拖保前途

18年被揭同嗲精華姐余思霆拍《好日子》撻著,當時余思霆仍與天堂鳥成員 Tyrese交往,Brian亦有拍拖幾年的女友,更被指各背另一半偷食,由死口唔認到公開戀情,轉眼拍拖兩年,兩人愛得依然甜蜜,不過轉變的是,捱出頭的朱敏瀚,終於事業超前女友,不用再被指女尊男卑。


萬千星輝頒獎典禮2020 行上商場咖啡店期間,朱敏瀚一直掛住講電話,幸好身旁女友余思霆冇詐型,還不時情深望實男友。
行上商場咖啡店期間,朱敏瀚一直掛住講電話,幸好身旁女友余思霆冇詐型,還不時情深望實男友。
萬千星輝頒獎典禮2020 兩人拍拖冇避忌,余思霆全程繑住男友朱敏瀚行。
兩人拍拖冇避忌,余思霆全程繑住男友朱敏瀚行。
萬千星輝頒獎典禮2020 買咖啡期間,兩人貼住竊竊私語,余思霆更加大發嗲功笑個不停。
買咖啡期間,兩人貼住竊竊私語,余思霆更加大發嗲功笑個不停。

據知情者透露:「之前爆出四角關係立立亂,公司都有捉佢兩個去照肺,雖然依家感情穩定,仲一齊同居,但話晒事業啱啱上位,Brian唔想阻礙前途,同女友有共識將感情低調,而且 Brian好大男人,佢希望自己可以賺錢養起女友,所以都定咗呢兩年會努力做嘢,事業行先!」

萬千星輝頒獎典禮2020 兩人揀了個望街景開揚位置坐低,不過顧住傾電話的朱敏瀚,同女友余思霆冇兩句,余思霆惟有玩手機打發時間。
兩人揀了個望街景開揚位置坐低,不過顧住傾電話的朱敏瀚,同女友余思霆冇兩句,余思霆惟有玩手機打發時間。
萬千星輝頒獎典禮2020 傾住電話飲啡約一個鐘,朱敏瀚冇乜時間與女友談情,更傾完電話即撇,好彩行去攞車期間,都仲陪女友傾吓偈。
傾住電話飲啡約一個鐘,朱敏瀚冇乜時間與女友談情,更傾完電話即撇,好彩行去攞車期間,都仲陪女友傾吓偈。

事業爆忙的朱敏瀚,早前亦爭取時間約女友見面,做埋柴可夫載同女友到銅鑼灣歎啡,不過短短一個鐘,他大部份時間掛住傾電話,不過女友余思霆就毫不介意,冧仔功力十足,排隊買飲品時不停對住男友甜笑,之後更加體貼叫男友先搵座位坐低,由她獨個兒等攞飲品,男友講電話亦不會打擾,自己坐埋一邊玩手機打發時間,性格一凹一凸果然好夾!

萬千星輝頒獎典禮2020 朱敏瀚做柴可夫駕車載同女友離開,在車廂內忽然好多嘢講。
朱敏瀚做柴可夫駕車載同女友離開,在車廂內忽然好多嘢講。

女友愛露肉 IG狂晒泳衣照

26歲的余思霆,17年當選華姐至今冇乜作品令人有深刻印象,最出位反而是經常愛晒身材做武器,在她個人社交網內便有不少泳衣照。 25歲嗲精余思霆愛露肉 華姐冠軍與朱敏瀚低調拍拖保前途

讀者留言