梁詠琪

客串賀歲片發生小插曲 梁詠琪:「畀人搵笨!」

最新娛聞

廣告

無幾耐又到農曆新年,緊係唔少得賀歲片啦!由彭浩翔執導嘅賀歲電影《恭喜八婆》近日舉行煞科宴,自從結婚生B後鮮有出鏡嘅天后梁詠琪(GiGi)都有份拍攝,不過中途發生咗小插曲,GiGi大呻彭浩翔「搵佢笨」!

撰文:東方新地 |圖片:Instagram

梁詠琪客串賀歲片畀人搵笨

就快農曆新年,彭浩翔執導嘅賀歲片《恭喜八婆》舉行煞科宴,一眾演員好似陳靜、謝賢、邵音音、徐天祐、梁詠琪等都有份出席。

好耐無出鏡拍攝嘅梁詠琪(GiGi)都有份拍攝呢套賀歲片,不過就只係客串。講到明客串就姐係戲份唔多啦,不過導演彭浩翔就將GiGi原定四組戲加到七組,而全套片都只係15組戲,所以GiGi變到拍咗半部。

GiGi表示佢只係收四組戲嘅片酬,仲要係友情價,但係彭導加重佢戲份時又無同時加片酬,大嗌「搵笨」啊!

GiGi話彭導一向醒目過人,拍呢套賀歲片應該慳咗唔少錢。雖然GiGi拍足戲但係收唔齊人工,但係都表示拍賀歲片好開心,都值得嘅!

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

讀者留言