蕭正楠

遲到Do姐盛宴 蕭正楠大合照冇影

最新娛聞

廣告

由鄭裕玲(Do姐)與農夫主持的《Do姐去shopping》添食成功,仲憑《Do姐再shopping》在台慶頒獎禮上連擸「最佳非戲劇節目」和「最佳節目主持」兩獎,日前Do姐就吹雞搵齊《Do姐再shopping》所有主持舉行慶功宴,大合照中可見Do姐、農夫、馬國明和黃翠如都有出席,獨欠蕭正楠,原來他因為工作遲大到,雖然收工後都出現,但已影唔到大合照,Do姐話惟有下次再約!

撰文:東方新地
圖片:網上圖片及新傳媒圖片庫

蕭正楠 收工趕赴會

蕭正楠早前在台慶頒獎禮上憑《超時空男臣》一劇與曹永廉、何廣沛奪得「最受歡迎電視拍檔」獎,最近他正趕拍新劇《十二傳說》,同林夏薇做一對。Do姐舉行慶功宴當日,原本指蕭正楠因工作未能出席,連大合照亦冇佢份,唔知佢係咪要漏夜趕拍劇呢?但蕭正楠在收工亦有趕去赴會,同農夫及女友黃翠如齊齊合照,不過Do姐就難掩失望話:「我已經回家 💤 馬明今早要工作,沒有『最佳節目主持人』的合照,下次再約!Thanks you guys!」

情侶檔出騷 公開冧翠如 蕭正楠:最緊要有你喺度!

蕭正楠、黃翠如經常以情侶檔出騷,早前兩人以情侶檔出席家居品牌活動,在台上司儀小儀問Edwin幻想中將來自己嘅家係點樣?最需要嘅係乜嘢?蕭正楠忽然笑騎騎,翠如問佢做乜笑得咁開心?Edwin對住翠如冧話:「最緊要有你喺度!」真係冧滋滋……

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

讀者留言