郭可盈

53歲郭可盈被揭執靚一部位 心思思想復出?

最新娛聞

廣告

現年53歲的郭可盈早前現身TVB《萬千星輝頒獎典禮2022》,卻被網狠批「好似Do姐2.0」,近日更有一位美容師在社交網貼出同郭可盈的合照,讓網民發現到郭可盈有一個部位曾經執靚過,並猜測她正心思思為復出鋪路!

郭可盈 久未露面的郭可盈早前現身TVB頒獎典禮,殘爆面貌嚇親一班網民,相反今年已經66歲的呂良偉依然保養得非常好,皮膚緊緻過一班小生!
久未露面的郭可盈早前現身TVB頒獎典禮,殘爆面貌嚇親一班網民,相反今年已經66歲的呂良偉依然保養得非常好,皮膚緊緻過一班小生!(圖片來源:微博@郭可盈)

郭可盈 現身頒獎禮被批似Do姐2.0

已闊別螢幕多年的郭可盈早前驚喜現身TVB《萬千星輝頒獎典禮2022》,成為不少傳媒報道的焦點,但多間網媒不約而同都接連吹捧她保養得宜,臉上十分光滑零皺紋,結果適得其反,每次出Post都得到網民大量「哈哈」及留言表示質疑:「難為啲人仲讚佢保養得好又青春,講得出嘅喺咪雙眼有問題,個樣明喺又老又膠,何來青春不老」、「好膠吓喎,仲話佢keep得好?」、「小編,咁都叫冇咩變化?Ok,你啱,因為已經唔係變化,係進化呀嘛…」、「成個人乾咁,仲話有仙氣,乾成咁,炸都冇油出呀」、「整咁多嘢、打咁多針,都遮唔到佢啲老態」、「52歲嚟講,佢真係好老囉」、「好明顯走Do姐路線」、「太瘦了成個鄭裕玲咁」等等。

郭可盈 萬千星輝頒獎典禮 郭可盈 頒獎禮中的郭可盈。
頒獎禮中的郭可盈。(圖片來源:YouTube@TVB (official))
郭可盈 萬千星輝頒獎典禮 郭可盈
不少網民狠批郭可盈:「瘦到骷髏骨頭成個阿婆」、「個蘋果肌高到可以塞乒乓波」等等。(圖片來源:YouTube@TVB (official))
郭可盈 萬千星輝頒獎典禮 郭可盈
網民紛紛猜測其實各大網媒都係玩緊「曲線」踩郭可盈。(圖片來源:YouTube@TVB (official))

星級美容師:郭可盈都嚟咗我哋度

星級美眉師Hebe日前在社交網分享了一張與郭可盈的合照,表示:「郭可盈都嚟咗我哋度整眉整眼線。」並hashtag了紋眉、紋眼線等字眼,而引來網民好奇問:「你這樣不就曝露了人家微整了嗎?」Hebe即回覆:「絕對沒有微整,見過郭小姐真人,就知道她絕對不需要微整!」亦有網民指郭可盈紋眉和紋眼線後的「新樣」令人認唔出,仲以為係琦琦,又指郭可盈「磨得一條皺紋得沒有,太誇張啦!」

郭可盈 整完眉嘅郭可盈被誤以為係琦琦。
整完眉嘅郭可盈被誤以為係琦琦。(圖片來源:小紅書@Hebe)

翻睇Hebe的社交網,可以發現郭可盈已非第一次幫襯對方,此外確實有不少女藝人都幫襯過Hebe整眉,包括傅嘉莉、龔嘉欣、莊鍶敏和孫慧雪等,Hebe仲曾經上過電台節目,接受朱薰訪問。

郭可盈 郭可盈已多次幫襯Hebe整眉
郭可盈已多次幫襯Hebe整眉(圖片來源:小紅書@Hebe)
郭可盈 Hebe曾上電台接受訪問。
Hebe曾上電台接受訪問。(圖片來源:小紅書@Hebe)

重溫年輕時嘅郭可盈:

郭可盈 93年選港姐三甲不入,兩年後25歲的郭可盈接拍《刑事偵輯檔案》,與32歲的陶大宇成為最佳熒幕拍檔,一拍就拍咗三輯,拍到最後一季嘅郭可盈都只係27歲,觀眾用呢個記憶去要求容顏不變,又真係要求高咗少少。
93年選港姐三甲不入,兩年後25歲的郭可盈接拍《刑事偵輯檔案》,與32歲的陶大宇成為最佳熒幕拍檔,一拍就拍咗三輯,拍到最後一季嘅郭可盈都只係27歲。(圖片來源:《刑事偵輯檔案》截圖)
郭可盈 2002年《法網伊人》
仲有2002年《法網伊人》入面32歲嘅郭可盈。(圖片來源:tvb.com)

有網民就話「有對比有傷害」,只怪郭可盈平時P圖P得太勁!

郭可盈 平日社交網中的郭可盈。
平日社交網中的郭可盈。(圖片來源:IG@khy_official)
郭可盈 早前與林文龍慶祝結婚19周年。
早前與林文龍慶祝結婚19周年。(圖片來源:IG@khy_official)
郭可盈 一家三口。
一家三口。(圖片來源:IG@khy_official)

去年尾郭可盈53歲生日,曾自Po與老公林文龍合照,粉絲還盛讚與《刑事偵輯檔案》年代沒變樣。

郭可盈 郭可盈與老公林文龍。
郭可盈與老公林文龍。(圖片來源:IG@khy_official)
郭可盈 今年情人節。
今年情人節。(圖片來源:IG@khy_official)
郭可盈 最新近照是在今年3月。
最新近照是在今年3月。(圖片來源:IG@khy_official)

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:微博@郭可盈、YouTube@TVB (official)、小紅書@Hebe、《刑事偵輯檔案》截圖、新傳媒照片庫、tvb.com、IG@khy_official

讀者留言