野外步出2

野外步出2|方紹聰發現謝芷倫膽生毛 梁茵自爆TVB人工有幾低:喊得最慘

最新娛聞

廣告

《野外步出2》來到第11、第12集,嘉賓是謝芷倫與梁茵,兩位都曾是《愛回家‧之開心速遞》的演員,前者是大小姐的秘書林美香Mandy,後者是有威龍潘金蓮之稱的Anita。今次去到戶外進行活動,主持方紹聰(奶仔)先帶謝芷倫去玩刺激的賽艇;再與梁茵去樂園玩機動遊戲又親親動物,估唔到兩位女嘉賓一樣膽生毛!

撰文:東方新地 圖片:《野外步出2》發相、《野外步出2》影片截圖

《野外步出2》賽艇超有速度

《野外步出2》第11集,奶仔方紹聰帶謝芷倫去玩賽艇,呢個玩意奶仔都係第一次玩,不過謝芷倫就有船牌有駕駛經驗,二人一齊在水上奔馳,享受速度感,奶仔仲被謝芷倫拋離一段距離,好失威。

野外步出2 持有船牌的謝芷倫,玩賽艇贏奶仔幾條街。
持有船牌的謝芷倫,玩賽艇贏奶仔幾條街。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 謝芷倫有姿勢有實際。
謝芷倫有姿勢有實際。(圖片來源:《野外步出2》發相)

奶仔:傾完偈好舒服

雖然謝芷倫已經冇份拍《愛回家‧之開心速遞》,但她仍在節目中大講拍《愛‧回家》的趣事,奶仔說:「佢喺節目中扮大小姐篤住我個魂精,話我係人頭豬,平時畀人鬧得多,佢報仇咁報。本身我對佢冇乜話好感唔好感,之前同佢唔係friend亦唔熟,不過同佢傾完偈覺得好舒服,我哋相處嗰種轉變觀眾睇完應該會感受到。」

野外步出2 謝芷倫個防曬妝都好厚。
謝芷倫個防曬妝都好厚。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 謝芷倫大小姐上身,狂篤奶仔魂精。
謝芷倫大小姐上身,狂篤奶仔魂精。(圖片來源:《野外步出2》影片截圖)

挑戰機動遊戲

第12集《野外步出2》的嘉實是梁茵,奶仔帶佢去玩去癲的好去處「海洋公園」,這個地點雖然冇咁有特色,但可能會喚起大家不少童年回憶。奶仔與梁茵大玩機動遊戲之餘,仲有幸能親親園內的動物,唔係人人都有機會。

野外步出2 奶仔同梁茵一齊玩海盜船。
奶仔同梁茵一齊玩海盜船。(圖片來源:《野外步出2》影片截圖)
野外步出2 梁茵有機會接觸海洋生物。
梁茵有機會接觸海洋生物。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 仲有得餵企鵝。
仲有得餵企鵝。(圖片來源:《野外步出2》發相)

喊得最慘的嘉賓

《野外步出2》幾乎集集都有人喊,呢集亦唔例外,這個是梁茵離巢無綫前的最後一個拍攝節目,奶仔說:「梁茵喺纜車上講起自己家境貧困,喊得非常之可憐,咁多集嘉賓中,佢應該係喊得最慘嘅一個。」梁茵離巢後曾力數在無綫9年的委屈經歷,人工永遠有減無加,令她生存唔到,難怪要爆喊啦!

《野外步出2》幾時變咗飲食節目?
《野外步出2》幾時變咗飲食節目?(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 在無綫9年的梁茵,早前心灰離巢。
在無綫9年的梁茵,早前心灰離巢。(圖片來源:[email protected]梁茵)
野外步出2 梁茵話自己自細家境唔好,在節目中突然悲從中來,離巢後她更在社交網出po話自己要捱飯盒。
梁茵話自己自細家境唔好,在節目中突然悲從中來,離巢後她更在社交網出po話自己要捱飯盒。(圖片來源:[email protected]梁茵)

讀者留言