阿儀

阿儀拍MV搵應屆亞姐做陪襯 女財神造型夠跳脫 主唱賀年洗腦歌Rap爆香港

最新娛聞

廣告

阿儀薛影儀的出現,令沉寂多年的亞視變得有生氣,就連2021年出爐的亞洲小姐冠、亞、季軍,都唔夠阿儀人氣盛。早前阿儀更帶挈一班亞姐齊齊合唱《財神888》,不過個個都係配角,阿儀就企C位做女主角,首歌仲係專登為阿儀而設,聽完真係返唔到轉頭!

撰文:東方新地 圖片:[email protected]_yee0205

阿儀企正C位!
阿儀企正C位!(圖片來源:《財神888》MV截圖)

阿儀 人氣長存

今年的亞洲小姐出爐已經幾個月,大家講唔講得出亞姐三甲個名呢?講唔出都好正常,因為大家只記得落選的阿儀薛影儀,阿儀紅到發紫,亞視一早就同佢簽約,安排密麻麻的工作,又廣告又代言,仲有大小喜慶飯局,令阿儀變成社交界紅人,最近阿儀又帶挈一眾亞姐拍賀年廣告。阿儀唔單止做唱歌擔當,更加有一段個人Rap嘅Solo部分,當中廣東話同國語夾集,真係非常洗腦。

阿儀 四位應屆亞姐分別係陳美濤Tomato、林海茵Karena、譚夢娜Moonna、張可盈Natalie。
四位應屆亞姐分別係陳美濤Tomato、林海茵Karena、譚夢娜Moonna、張可盈Natalie。(圖片來源:《財神888》MV截圖)
企喺阿儀旁邊,慘變配角!
企喺阿儀旁邊,慘變配角!(圖片來源:《財神888》MV截圖)
阿儀仲識Rap!
阿儀仲識Rap!(圖片來源:《財神888》MV截圖)
阿儀把拍財神廣告的花絮片放上社交網。
阿儀把拍財神廣告的花絮片放上社交網。(圖片來源:[email protected]_yee0205)
「沒有理由不愛阿儀」
「沒有理由不愛阿儀」(圖片來源:《財神888》MV截圖)

阿儀 化身女財神

其實今次嘅賀年歌係聖誕都未過,阿儀已經開工拍攝㗎喇!早前阿儀在自己的社交網放了兩條廣告花絮短片,片中的她以女財神裝扮出現,襯埋一堆新舊亞姐,當中包括應屆季軍梁欣娟及才華飛越大獎陳美濤,只見全部亞姐著住中式旗袍,有人手持「阿儀不紅、天理不宮」的對聯,一齊跳住舞拍MV。

其中一名有份拍廣告的亞姐拎住「阿儀不紅」對聯。
其中一名有份拍廣告的亞姐拎住「阿儀不紅」對聯。(圖片來源:[email protected]_yee0205)
阿儀 另一個拎住「天理不容」。
另一個拎住「天理不容」。(圖片來源:[email protected]_yee0205)

配角比主角落力

片中只見阿儀身體跟隨節奏擺動,非常他條,她亦貫徹一向的厭世樣,笑容欠奉,這樣令她身邊的亞姐更加顯得好落力,眾人不停唱「阿儀不紅、天理不容、心口掛勇、年年大魚大肉……」首歌似是為阿儀度身訂造,好易上口,非常洗腦。

阿儀 左一是今屆季軍梁欣娟,右一則是陳美濤。
左一是今屆季軍梁欣娟,右一則是陳美濤。(圖片來源:[email protected]_yee0205)
阿儀
(圖片來源:[email protected]_yee0205)
阿儀
(圖片來源:[email protected]_yee0205)
阿儀
(圖片來源:[email protected]_yee0205)
阿儀
(圖片來源:[email protected]_yee0205)

唔好講咁多,立即去片:

亞洲小姐2021三甲左起亞軍袁群有、冠軍陳美儀、季軍梁欣娟,三位的知名度都不及阿儀。
亞洲小姐2021三甲左起亞軍袁群有、冠軍陳美儀、季軍梁欣娟,三位的知名度都不及阿儀。(圖片來源:ATV提供)
阿儀拍完廣告當晚,又出席一個私人聖誕派對做嘉賓。
阿儀拍完廣告當晚,又出席一個私人聖誕派對做嘉賓。(圖片來源:[email protected]_yee0205)

讀者留言