陳自瑤

40歲陳自瑤紅隧廣告被指性感有害 網民:咁樣令人專心唔到揸車

最新娛聞

廣告

入行22年已40歲的陳自瑤(Yoyo),去年以七位數續約廣告代言,拍攝當日陳自瑤謙稱唔敢坐地起價更笑言:「唔減價已經好感恩﹗」這輯廣告以多個性感造型出現,其中一個身穿粉紅晚裝的造型被製成巨型廣告牌放於紅隧口當眼處,有網民話令人集中唔到精神揸車,路經紅隧口的司機們絕對要打醒十二分精神。

陳自瑤 陳自瑤身穿粉紅色Tube Dress,身材表露無遺。
陳自瑤身穿粉紅色Tube Dress,美好身材表露無遺。(圖片來源:[email protected]

陳自瑤再次登陸紅隧口

陳自瑤自19年起開始為該品牌任豐胸代言人,今年已是第4年,近日新一輯廣告出街,陳自瑤身穿粉紅Tube Dress晚裝,露出4吋深長事業線非常吸睛。這廣告更放在紅隧隧道口的當眼位置,就連陳自瑤自己經過都留意到,仲影低放上社交網留言:「看到我嗎?有和我say hello 嗎?感恩紅隧口再見到自己,看見我的請舉手!」

陳自瑤

網民反應熱烈:難怪最近紅隧口咁多意外?

陳自瑤 po完相上微博,獲不少圈中好友如黃翠如、黃建東、姚子羚等都大讚索,網民反應亦好熱烈,不少人話個廣告咁搶眼,好難睇唔到,又指廣告牌太搶fo會令司機揸車好分心,笑指「揸車經過真係好危險」。

陳自瑤 黃翠如、黃建東、姚子羚、黎芷珊、沈卓盈、王敏奕都留言讚索﹗
黃翠如、黃建東、姚子羚、黎芷珊、沈卓盈、王敏奕都留言讚索﹗(圖片來源:[email protected]
陳自瑤 網民留言
網民留言(圖片來源:[email protected]
陳自瑤 網民留言
網民留言(圖片來源:[email protected]
陳自瑤 網民留言
網民留言(圖片來源:[email protected]
陳自瑤 網民留言
網民留言(圖片來源:[email protected]

陳自瑤坐正做女一

陳自瑤去年在節目《好聲好戲》成功奪得「傑出聲演總冠軍」人氣急升,獲汪明荃加持叫無綫開套劇畀佢,總經理曾志偉收到訴求,即欽點陳自瑤開拍新劇《選美的12夜》,不過最後呢套劇開唔成。陳自瑤等到頸都長埋,早前終以女一身份現身新劇《婚後事》開劇拜神,仲興奮到不停劇透!早前還悉出一段與「小鮮肉」貼身共舞的拍攝花絮,非常火辣,演出好瞓身!

陳自瑤 40歲的陳自瑤終於做女主角,在開鏡拜神風騷晒長腿。
40歲的陳自瑤終於做女主角,在開鏡拜神風騷晒長腿。(圖片來源:[email protected]
陳自瑤 心情大靚的陳自瑤派心。
心情大靚的陳自瑤派心。(圖片來源:[email protected]

40歲陳自瑤豐胸代言廣告靚相出爐

陳自瑤8月27日生日,屬於處女座的她2000年出道,去年正式踏入40歲,早前先後勝出配音真人騷《好聲好戲》及帶貨節目《識貨》,無論演技及主持能力都備受讚賞,更獲得「綜藝女神」稱號﹗人氣升的陳自瑤最近以七位數字酬勞續約做廣告代言人,雖然升呢女一,YoYo一樣博到盡,毫不錫身。拍攝當天YoYo以bar top 短褲上陣,陽光海灘下在浪茄海灘取景,為新一輯廣告拍攝平面及電視廣告。

陳自瑤 拍攝採訪當天身穿一件頭黑色泳衣,但原來仲有更性感的白色比堅尼!
拍攝當天安排了傳媒採訪,當時陳自瑤身穿一件頭黑色泳衣,但原來仲有更性感的白色比堅尼!(圖片來源:廣告截圖)
陳自瑤 新一輯廣告在網上和鬧市廣告牌都可以看到!
新一輯廣告在網上和鬧市廣告牌都可以看到!(圖片來源:廣告截圖)
陳自瑤
(圖片來源:廣告截圖)
陳自瑤 YoYo已連多年擔任同一代言。
YoYo已連續多年擔任同一代言。(圖片來源:廣告截圖)
陳自瑤 YoYo 豐胸 代言 續約
陳自瑤YoYo接受娛樂新聞台訪問時,外披西裝大褸內穿黑色bra top﹗(圖片來源:無綫娛樂新聞台截圖)

YoYo水著豐胸廣告逐格睇

生日準時出新片

去年邁入40歲的陳自瑤,關注的話題亦配合年紀而有改變 ,生日前夕準時在youtube推出新影片,對住鏡頭講足十多分鐘,滔滔不絕分享養生心得,仲好貼心準備「大字報」分享細節,觀眾都讚佢早餐Look好靚,推介亦十分貼心:

「大家可能都知道我自己一直以黎都好注重養生🌿 而早餐對於身體來講好緊要 一定要食得好 而我平時會食啲咩早餐? 點樣做到簡單方便又有營養💪 想知?😝 就快啲去睇片啦💕」

陳自瑤YoYo出海拍廣告

YoYo性感出海到偏遠沙灘拍攝廣告,天未光開工拍到太陽落山,不過YoYo依然神采飛揚,狀態極佳,廣告其中一個造型是黑色bra top襯熱牛,外披西裝大褸,性感又不失型格﹗

陳自瑤下月40歲,外貌同身形都保持得好好,是圈中出名凍齡人母﹗
陳自瑤外貌同身形都保持得好好,是圈中出名凍齡人母﹗(圖片來源:發相)
陳自瑤下個月40歲,keep得好好﹗
陳自瑤Keep得好好﹗(圖片來源:發相)
陳自瑤同廣告老闆合照後,應大家要求脫去西裝外套影相,更大方話:「梗係冇問題﹗早啲講吖嘛﹗」
陳自瑤同廣告老闆合照後,應大家要求脫去西裝外套影相,更大方話:「梗係冇問題﹗早啲講吖嘛﹗」(圖片來源:發相)

陳自瑤接受無綫娛樂新聞台訪問時,表示雖然由早拍到晚,但拍攝得好開心,問到今次續約酬勞是否三級跳?YoYo謙虛指:「同之前一樣已經好好,冇減價已經有感恩,多謝謝小姐(廣告老闆),有工作真係好感恩,喺呢啲時勢有工作機會,真係要多謝,我今日都同化妝師講,今日可以出海、遊船河、影靚相,仲可以賺到錢,真係好開心啦﹗」

陳自瑤 YoYo 豐胸 代言 續約
陳自瑤大方晒好身材﹗(圖片來源:無綫娛樂新聞台截圖)
陳自瑤真材實料﹗
陳自瑤真材實料﹗(圖片來源:發相)

YoYo坦言多年未有出海遊船河及到沙灘晒太陽,她表示:「之前因為疫情啦,呢排好少少(疫情),但又多工作比較忙啲,所以好耐冇咁嘅出海機會,(工作成績咁好,會點獎勵自己例如放吓假?)我今日當度假㗎喇,我好熱愛工作㗎,有工作好開心﹗」

陳自瑤 YoYo 豐胸 代言 續約
(圖片來源:無綫娛樂新聞台截圖)
陳自瑤 YoYo 豐胸 代言 續約
陳自瑤皮膚白滑﹗前後都有睇頭﹗(圖片來源:無綫娛樂新聞台截圖)

陳自瑤分享凍齡心得

陳自瑤分享凍齡心得,她表示經常被指好瘦,常被人問保養大法,陳自瑤話:「宣傳《寶寶大過天》時,香香(岑麗香)同龔姐(龔慈恩)先捉住我問點解keep到咁瘦﹗其實我係手腳幼,係錯覺﹗不過我係好注重飲食嘅﹗」YoYo表示好注重飲食健康:「我平時好少食煎炸、油膩食物,又多飲水,仲要係暖水,養生茶呀花茶﹗汽水嗰啲飲品基本上係唔飲﹗我會食好多補充品﹗」

陳自瑤兩年前成為豐胸代言﹗
陳自瑤兩年前成為豐胸代言,輯輯相都好火辣好性感,今次造型明顯較密實﹗(圖片來源:廣告圖片)
兩年前陳自瑤火辣拍豐胸廣告。
兩年前陳自瑤火辣拍豐胸廣告,明顯比今次瞓身。(圖片來源:廣告圖片)
陳自瑤 YoYo出名身材好﹗
YoYo出名身材好﹗(圖片來源:陳自瑤IG)
陳自瑤平時收得好埋,去年台慶突然性感,登時成為全場焦點﹗
陳自瑤平時收得好埋,去年台慶突然性感,登時成為全場焦點﹗(圖片來源:陳自瑤IG)

常見問題

陳自瑤王浩信真的離婚嗎?

根據近日TVB娛樂新聞報道,TVB轉載了有關陳自瑤王浩信的…詳情請看

陳自瑤王浩信雙方有什麼回應?

暫時雙方都未有就事件有直接回應,不過王浩信就…詳情請看

撰文:東方新地圖片來源:[email protected]、無綫娛樂新聞台截圖

讀者留言