飛常日誌 劉穎璇

飛常日誌︱劉穎鏇戴祖儀上演「制服誘惑」 都唔夠呢位真空姐搶鏡!

最新娛聞

廣告

TVB經典劇集《衝上雲霄》在2003年播出後,在2013年推出《衝上雲霄2》,兩套劇集都深受觀眾喜愛,收視高之餘又引起極大迴響。時隔十年,TVB再開拍與航空業題材有關的劇集,新劇原來唔係《衝上雲霄》續作,而是叫《飛常日誌》,只得10集,今日(25日)該劇公布演員陣員,當中仲有上位小花「制服誘惑」 非常吸睛!

郭柏妍、戴祖儀、劉穎鏇輪流上演「制服誘惑」

今次女角陣容有高海寧、蔡思貝、劉穎鏇、郭柏妍及戴祖儀等,幾位小花上演「制服誘惑」,戴祖儀更穿上空姐服,大騷煞食長腿再加黑絲。至於女主角蔡思貝就不是以空姐服現身了,打扮比較似機管局人員。

飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇 幾位小花輪流上演「制服誘惑」
幾位小花輪流上演「制服誘惑」(圖片來源:IG@rositakpyy)
飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇 相比之下,蔡思貝的打扮就有啲失色
相比之下,蔡思貝的打扮就有啲失色(圖片來源:大會提供)

劉穎鏇自爆鐘意睇《衝上雲霄》

劉穎鏇同樣以空姐造型現身,她表示扮演空姐非常開心,因細細個就很鐘意睇劇集《衝上雲霄》,亦幻想過有否機會扮空姐,但今次拍劇要控制飲食keep fit。

飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇 劉穎璇都有黑絲look!
劉穎鏇都有黑絲look!(圖片來源:大會提供)

同場加映:蘇可欣索爆空姐造型好搶鏡!

不過,講到航空劇當然不乏空少空姐,其中仲有一位係入行前是空姐的蘇可欣「重操故業」,非常有型有款!蘇可欣留言:

「終於都可以同大家分享~ 唔係我返左去飛呀 係入左劇組至真 機場每一角落都充滿回憶。」

飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇 講到航空劇當然不乏空少空姐,其中仲有一位係入行前是空姐的蘇可欣「重操故業」!
講到航空劇當然不乏空少空姐,其中仲有一位係入行前是空姐的蘇可欣「重操故業」!(圖片來源:IG@eunice_shy)
飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇 原來與《東張西望》主持魏柏豪是舊同事,並晒出以前的工作照做對比。
原來與《東張西望》主持魏柏豪是舊同事,並晒出以前的工作照做對比。(圖片來源:IG@eunice_shy)

蘇可欣與圈外有米男友拍拖

蘇可欣在2016年參加港姐,可惜在20強止步,但仍獲TVB簽約,其後憑《3日2夜》大騷出眾身材,她亦有加入娛樂新聞台擔任主持,並於2018年曾因訪問《出貓特攻隊》泰國演員Nonkul(賓爺)而發展姊弟戀,不過維持一年半分手收場。其後,蘇可欣便在2020年公開與圈外有米男友拍拖,幸福享受富貴生活,又經常四圍飛,兼大晒名牌手袋,據知現時居於跑馬地豪宅。

飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇
(圖片來源:IG@eunice_shy)
飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇
(圖片來源:IG@eunice_shy)
飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇
(圖片來源:IG@eunice_shy)
飛常日誌︱蘇可欣「重操故業」有型有款 靚樣不輸 飛常日誌 劉穎璇
(圖片來源:IG@eunice_shy)

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:IG@rositakpyy、IG@joeythyee、IG@eunice_shy