香港人在北京 傅嘉莉

香港人在北京丨傅嘉莉生擒洪永城尷尬「玩出血」 搞笑變淒酸惹哭觀眾

最新娛聞

廣告

《香港人在北京》上周神還原電影《食神》火雞姐的傅嘉莉(Kelly)昨晚(26日)一集再獻新猷,孖洪永城(Tony)上演爆笑「見血」床戲,搶盡焦點!另外「投名狀」場口更是睇到心碎,惹哭觀眾!

傅嘉莉變索爆女神

昨晚一集,Funny(Kelly飾)接受好友淼淼(陳星妤飾)大改造,由平時的男仔頭搖身一變成索爆女神!Funny在夜店艷光四射吸引不少男士目光,喝醉的阿喱(Tony飾)竟不認得Funny兼上前搭訕,兩人攬着跳舞之餘,阿喱還錫了Funny一啖。之後Funny扶着醉倒的阿喱回酒店,兩人意亂情迷下差點發生關係,一直暗戀阿喱的Funny在臨「埋牙」之際流鼻血,搞到阿喱成面都係血!

香港人在北京 傅嘉莉 傅嘉莉女神Look回歸,難怪洪永城嗒晒糖。
傅嘉莉女神Look回歸,難怪洪永城嗒晒糖。(圖片來源:TVB
香港人在北京 傅嘉莉 兩人飲完酒後意亂情迷,差啲發生關係!
兩人飲完酒後意亂情迷,差啲發生關係!(圖片來源:TVB

傅嘉莉洪永城結拜成兄弟搞笑變淒酸

酒醒後的阿喱發現自己臉上全是血加上床單布滿血漬,誤會自己奪去Funny初夜,令他非常懊惱。後來阿喱知道只是一場誤會,狠心向Funny表明永遠是好兄弟,傷心欲絕的Funny決定斬斷情根,與阿喱當着眾人面立下「投名狀」結拜成兄弟,再默默哭着離去,畫風一轉搞笑變淒酸!

香港人在北京 傅嘉莉 兩人意亂情迷下差點發生關係,一直暗戀阿喱的Funny在臨「埋牙」之際流鼻血,搞到阿喱成面都係血!
兩人意亂情迷下差點發生關係,一直暗戀阿喱的Funny在臨「埋牙」之際流鼻血,搞到阿喱成面都係血!(圖片來源:TVB
香港人在北京 傅嘉莉 洪永城誤會自己奪去傅嘉莉嘅第一次。
洪永城誤會自己奪去傅嘉莉嘅第一次。(圖片來源:TVB

傅嘉莉:我同Tony睇到劇本時都忍唔住爆笑

講到相關床戲玩到見血,Kelly受訪時笑言:

「我同Tony睇到劇本時都忍唔住爆笑,拍攝時我望到Tony成面都係血,我係要將個人『退』後啲,因為當時拍緊Tony大頭,我驚我係咁笑會震到Tony!」

Kelly補充指床戲雖然望落爆笑,但拍攝時有一定難度,Kelly說:

「首先啲血嘅濃稠度要好準確,唔可以太稀或者太『杰』,拍攝前都試咗兩次先調較到。同埋要令到啲血喺鼻哥流出嚟係好考功夫,我要靠呼吸控制個力度,冇諗過我嘅鼻都要做戲,真係呼吸都要有戲!」

香港人在北京 傅嘉莉 洪永城攤牌話自己同傅嘉莉係冇可能。
洪永城攤牌話自己同傅嘉莉係冇可能。(圖片來源:TVB)

「投名狀」場口睇到心碎

談到「投名狀」場口令人心噏,Kelly坦言:

「呢場戲對於Funny嚟講係一個轉捩點,除咗將自己心聲講畀阿喱聽之外,亦都代表Funny放下咗呢段感情,希望觀眾睇時都有心噏嘅感覺。」

香港人在北京 傅嘉莉 傅嘉莉立下投名狀斬斷情根,同洪永城結拜成兄弟,最後喊住走呢幕睇到 人好心噏。
傅嘉莉立下投名狀斬斷情根,同洪永城結拜成兄弟,最後喊住走呢幕睇到 人好心噏。(圖片來源:TVB)

傅嘉莉IG晒花絮:今晚有冇人同我一樣笑住喊了

傅嘉莉在IG分別晒出兩場重要場口花絮,更表示:「今晚有冇人同我一樣笑住喊了…」、「絕密相片曝光 @guruhung I Can’t Believe it 仲有半個鐘 唔睇,唔係兄弟啊!」。

香港人在北京 傅嘉莉 傅嘉莉在IG分別晒出兩場重要場口花絮,更表示:「今晚有冇人同我一樣笑住喊了…」
傅嘉莉在IG分別晒出兩場重要場口花絮,更表示:「今晚有冇人同我一樣笑住喊了…」(圖片來源:[email protected]
香港人在北京 傅嘉莉 呢幕真係好正!
呢幕真係好正!(圖片來源:[email protected]

網友激讚傅嘉莉演技進步值得拎獎

網友激讚:「傅嘉莉在這部劇發揮得好好,而且角色也很鮮明,對她刮目相看!」、「傅嘉莉真係愈嚟愈有技,今年飛躍我別無他選!!」、「悲劇人物,有笑有淚。」

香港人在北京 傅嘉莉
(圖片來源:網上圖片)
香港人在北京 傅嘉莉
(圖片來源:網上圖片)

https://www.youtube.com/watch?v=SdELm32wn_A

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

撰文:東方新地圖片來源:TVB