Marf

[email protected]投訴雜誌主編挑戰底線 公開認錯為自己衝動道歉

最新娛聞

廣告

新晉女團COLLAR人氣王Marf在正式比出道之前已經成為廣告界新寵兒,在加入女團之後風頭更加一時無兩,工作多到無停過!近日Marf獲邀為知名時尚雜誌「V.」拍攝,突然在IG的限時動態上嬲嬲寫道:「V.雜誌嘅主編係會可以咁討厭?」

文:東方新地 |圖:[email protected]_marifemarife_

Marf
(圖片來源:[email protected]

「V.雜誌嘅主編係會可以咁討厭?」

雖然阿Marf出道之後工作接到手軟,錢應該搵唔少喇,不過就似乎有啲怨言,日前她就突然在IG的限時動態上寫道:

因乜解究,V.雜誌嘅主編係會可以咁討厭?做嘅所有嘢都挑戰緊我最底嘅底線,睇來今日應該都係人生幾大嘅一堂,我會忍㗎,唔好燥啊

然而該限時動態只存在幾分鐘及後即被刪除,但人氣旺盛的Marf不愁冇人Backup,當中一個名為「marf_fansclub」的反Marf專頁更加揶揄:「咪叫咗你小心用close friend囉」,還Tag了COLLAR經理人阿Wing(戴穎)、ViuTV高層魯庭暉等人並問道:「你好 這裡有公關嗎」

Marf
(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)
Marf
(圖片來源:[email protected]_fansclub)
Marf
(圖片來源:連登討論區)
Marf
(圖片來源:連登討論區)
Marf
(圖片來源:連登討論區)

Marf 道歉

雖然Marf 嘅抱怨Post只係維持咗短短幾分鐘,但已經瞬間成為網上熱話,唔單止反Marf專頁加一腳,討論區嘅網民都大多認為Marf 的言論太過份,批評她EQ低、「臭寸又衰格」以及未紅先驕之類。終於過咗幾個鐘,Marf亦有公開道歉,再次於IG的限時動態上寫道:

多謝各單位嘅包容同溝通 解決了問題
同時因為我嘅衝動而帶來影響深感抱歉
明白作為公眾人物嘅影響力
會繼續虛心學習~要大家操心了

另一方面,Marf 亦都有親自以訊息和錄音向一班粉絲致歉。

Marf Marf公開道歉。
Marf公開道歉。(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)
Marf Marf在TG Group親身向粉絲致歉。
Marf在TG Group親身向粉絲致歉。(圖片來源:[email protected]_fansclub)

讀者留言