Marf

[email protected]三年前MV出土 中間分界好清純 星味濃突圍而出

最新娛聞

廣告

下個月就踏入20歲的COLLAR成員Marf(邱彥筒),自參加《全民造星4》起一直走型格路線,額上齊蔭更成為她的標記,但原來三年前Marf曾在歌手黃淑蔓的MV〈一定要得〉演出,當時只有17歲的Marf中間分界外形清純,在眾多女演員中輕鬆突圍而出,被指天生一副明星相,注定要食呢行飯!

Marf Marf下個月就踏入20歲,大個女。
Marf下個月就踏入20歲,大個女,早前出席品牌活動大玩型格勁cool。(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)

Marf三年前甜美登場

Marf還有唔夠一個月就踏入雙十年華,這位渾身是勁的COLLAR風頭躉,擁一身健康小麥膚色,形象爽朗好有型,但最近有網民考古,翻出三年前她在歌手黃淑蔓的MV〈一定要得〉亮相的畫面,原來Marf都可以好甜好可愛。

Marf Marf於3年前黃淑蔓的MV〈一定要得〉中演出,她以長黑髮中間分界登場。
Marf於3年前黃淑蔓的MV〈一定要得〉中演出,她以長黑髮中間分界登場。(圖片來源:[email protected]
Marf Marf側側面笑得好甜。
Marf側面笑得好甜,皮膚白滑如鄰家少女。(圖片來源:[email protected]

Marf中間分界顯清秀

當年Marf為MV演出時只有17歲,只見身穿校服的她擁有一把烏黑長髮,中間分界並沒留蔭,這個髮型為她增添了幾分清秀氣質,而且當時的她皮膚白哲,跟現在cool到爆的格調完全截然不同。

Marf 成班同學仔一齊跑,長髮飄飄的Marf寧舍出眾。
成班同學仔一齊跑,長髮飄飄的Marf寧舍出眾。(圖片來源:[email protected]
Marf 片尾的演員介紹,當時17歲的Marf係DSE學生,個笑樣好平易近人。
片尾的演員介紹,當時17歲的Marf係DSE學生,個笑樣好平易近人。(圖片來源:[email protected]

Marf早已星味濃

雖然MV中大部分是群戲,不過Marf跳得又睇得,被安排企前排跳舞,到尾聲介紹演出者時,Marf對住鏡頭露出甜美笑容,字幕簡介︰「邱彥筒 Marife 17歲 2020年 DSE考生」。有網民睇完個MV指Marf當年已好有「明星相」,不過亦有網民指Marf明明可以走甜美可愛路線,點解正式出道後就成日黑口黑面扮Cool?

Marf 以前的Marf曾經打扮得好女性化,少女味好濃。
以前的Marf曾經打扮得好女性化,少女味好濃。(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)
Marf 其實Marf額頭生得好靚,唔留蔭都幾好睇。
其實Marf額頭生得好靚,唔留蔭都幾好睇。(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)
Marf 有網民問Marf點解依家成日黑口黑面。
有網民問Marf點解依家成日黑口黑面。(圖片來源:[email protected]_marifemarife_)
Marf Marf與其餘7位COLLAR成員已成為廣告新寵。
Marf與其餘7位COLLAR成員已成為廣告新寵。(圖片來源:廣告發相)
Marf 日前COLLAR為某銀行拍廣告,個個要吊威也,得Marf唔使,不過佢都係Cool到底完全唔笑。
日前COLLAR為某銀行拍廣告,個個要吊威也,得Marf唔使,不過佢都係Cool到底完全唔笑。(圖片來源:廣告發相)

撰文:東方新地圖片來源:[email protected]_marifemarife_、[email protected]

讀者留言