MIRROR

MIRROR IG小編寸爆鏡粉 花姐跪低代道歉:都係我嘅責任

最新娛聞

廣告

COLLAR出道後聲勢浩蕩,竟然引發一場同門鬥爭,MIRROR鐵粉因應近日焦點全落在COLLAR身上,直指花姐對MIRROR管理不善,疏於宣傳,點知事情再惡化,鏡粉公開了在IG與MIRROR IG小編的對話,指證小編出言狂寸甚無禮;花姐亦很快作出回應,在IG限時動態代小編道歉,希望平息鏡粉的怒火。

文:東方新地 |圖:[email protected][email protected][email protected][email protected]前夫反擊戰、[email protected]_pls_do_ur_job、[email protected]

MIRROR聲勢被COLLAR掩蓋

ViuTV上周(1月12日)宣布COLLAR正式出道,正所謂順得哥情失嫂意,鏡粉即在IG開了一個viu_pls_do_ur-job帳戶來表示不滿,直指MIRROR IG小編在宣傳方面不夠落力,經花姐調解後,小編略有改善,無論限時動態或出po都比之前積極。

花姐被投訴因為COLLAR出道而疏於照顧MIRROR。
花姐被投訴因為COLLAR出道而疏於照顧MIRROR。(圖片來源:[email protected]
MIRROR COLLAR IG粉絲突破20萬 「前夫」因鍾情Candy掀醋妻妒火中燒
人氣女團COLLAR於1月12日正式宣布成軍,IG粉絲人數已突破25萬,風頭一時無兩!(圖片來源:[email protected]

MIRROR IG小編火上加油

一波未完一波又起,昨日MIRROR 4位成員姜濤、陳卓賢(Ian)、呂爵安(Edan)、邱士縉(Stanley)出席劇集《季前賽》記者會,MIRROR IG的小編在限時動態發文,一則是叫大家「睇FB LIVE啦」,而另一則是「#季前賽訪問 大家自己留意報導」,這兩個限時就成為鏡粉再次公審小編的導火線。

MIRROR IG小編近日變得積極,昨日更出限時動態直擊MIRROR成員出席《季前賽》的記招。
MIRROR IG小編近日變得積極,昨日更出限時動態直擊MIRROR成員出席《季前賽》的記招。(圖片來源:[email protected]
MIRROR 不過一句「大家自己留意報道」就惹來鏡粉極度不滿。
不過一句「大家自己留意報道」就惹來鏡粉極度不滿。(圖片來源:[email protected]

對話截圖被公開

日前曾向花姐表達不滿的viu_pls_do_ur_job IG以「號外 原來做人真係可以無PR」為題出po,公開MIRROR IG小編與鏡粉的對話,鏡粉對於小編叫大家自己睇FB LIVE表示不滿,覺得小編的表達方法好有問題,小編的回覆亦非常囂張,對於鏡粉提及之前的IG小編是summer intern,提議小編參考去年的動態,如何吸引更多followers,點知小編出言狂寸表示「建議如果中意睇舊嘅資訊,你記得cap低佢隨時回味」二人你一句我一句,小編更連環炮轟「記者會的作用是對外界發佈資訊,如果你只想在這個page睇到有資訊,那我可以和公司反映一下,mirror不用出席活動,只要在ig上發佈,那應該合你心意」,對話被公開後,鏡粉一致認為小編的態度非常惡劣。

一個名為「viu_pls_do_ur_job」的IG帳戶以「原來做人真係可以無PR」來聲討MIRROR IG小編。
一個名為「viu_pls_do_ur_job」的IG帳戶以「原來做人真係可以無PR」來聲討MIRROR IG小編。(圖片來源:[email protected]_pls_do_ur_job)
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。(圖片來源:[email protected]_pls_do_ur_job)
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。(圖片來源:[email protected]_pls_do_ur_job)
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。
MIRROR小編與鏡粉的對話截圖。(圖片來源:[email protected]_pls_do_ur_job)

花姐急救火

身為MIRROR經理人的花姐,見群情洶湧亦迅速「救火」,她即晚在IG出po代為道歉:「小編其實係好想做得更好,以後會注意多啲表達方式。雖然係咁,佢嘅回覆都係唔恰當,小編嘅錯,都係我嘅責任,我代佢同大家道歉。我哋會再做好啲歌同IG,令大家更了解MIRROR。」其實花姐照顧MIRROR同ERROR已經好忙,她一直都好重視米飯班主,呢位小編咁樣倒米,唔知仲有冇得留低呢?

MIRROR 花姐代小編向大家道歉。
花姐代小編向大家道歉。(圖片來源:[email protected]

花姐再為姜濤護航

花姐為MIRROR IG小編代道歉後,又在限時動態為姜濤護航,全因日前有網民踢爆姜濤在筲箕灣的新居地址,花姐即出po叫大家唔好再「私追」,姜濤亦出po表示「請真的給我一點空間」。

MIRROR 姜濤被公開新居地址。
姜濤被公開新居地址。(圖片來源:[email protected]
MIRROR 姜濤在限時動態請求大家真的給他一點空間。
姜濤在限時動態請求大家真的給他一點空間。(圖片來源:[email protected]_show)
花姐亦開聲叫鏡粉不要再「私追」MIRROR各成員。
花姐亦開聲叫鏡粉不要再「私追」MIRROR各成員。(圖片來源:[email protected]

讀者留言