容祖兒

【容祖兒演唱會】精選15首容祖兒99-03年經典粵語金曲 失戀苦戀也有她的歌!

千禧年代樂壇天后容祖兒,出道20年,11次獲得「叱咤樂壇女歌手」金獎,12次獲得TVB「最受歡迎女歌星」及14次獲得RTHK「最優秀流行女歌手」,真係前無古人,後無來者,而喺8月5日Joey會在紅館舉行《PRETTY CRAZY》容祖兒演唱會,答謝歌迷們多年的支持,並希望可以打破個人場數最高紀錄!開騷前一齊重溫Joey出道首5年的大熱經典金曲,她的情歌,真係陪伴不少人渡過戀愛路途上的各種時刻。

撰文:東方新地|圖片及影片:新傳媒資料室、YouTube、Instagram

容祖兒入行20年演唱會

樂壇天后容祖兒喺8月5日舉行《PRETTY CRAZY》紅館演唱會,而為滿足樂迷需求,決定加開6場,合共18場,刷新Joey入行以來的演唱會場數紀錄。Joey表示:「呢次加場唔係為咗單單要破紀念,而係一個挑戰,都讓我嘅體力可以好好分配,因為每場都係用一樣體力去應付,唔好因為太興奮而用力太多,搞到之後冇體力,咁就對唔住我啲歌迷。」一如以往,Joey除了準備新歌在個唱上為大家演繹,也不少得大唱經典歌。

容祖兒演唱會

精選99-03年容祖兒粵語金曲精選

1999年—未知、這分鐘更愛你、逃避你