簡淑兒

【好日子】簡淑兒簽約無綫做親生女!揭「仙氣女神」七年變臉進化史

女大十八變,即刻變靚又得,隔返幾年先至變靚亦得,得咗!講緊嘅係無綫開播新劇《好日子》有份演出嘅簡淑兒(Jessica),唔講唔知,近日佢正式簽約無綫做親生女,仲分分鐘會加入星夢做歌手,錢途無限!睇番簡淑兒早喺2012年美國回流選港姐,當時因其貌不揚頭圈已經被淘汰。不過隨住時間洗禮,今時今日嘅Jessica變得鼻高、眼大、面又尖咗、連人都後生埋,以一對腰果笑眼被封「仙氣女神」!

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、ig

簡淑兒簽約無綫做親生女

《好日子》緊接內地劇《倚天屠龍記》播出,簡淑兒都有份主演呢套新劇,去年底Jessica和經理人公司的合約問題被無綫雪藏,所以即使有份演《大帥哥》及《救妻同學會》都冇得出席宣傳活動,不過Jessica早前約滿經理人公司,佢簽約無綫成為「親生女」。

簡淑兒
出道時曾是女子組合「少女標本」的簡淑兒曾單飛出歌,之後做咗親生女後會加入星夢,做吳若希和菊梓喬師妹。

 

在劇集《好日子》中翟威廉是飾演黃智賢的養子,他在劇中更吸引了簡淑兒和余思霆兩個女仔的傾慕和追求。