trivago_OSAKAWEB

免費宵夜、Wi-Fi蛋、有溫泉浸!$744/晚起 大阪性價比酒店TOP 5

我知!我知!去到日本絕對不愁美食,尤其是有「日本廚房」之稱的大阪,淨係一條道頓堀已經夠吃上3日3夜,不過去過大阪都知,心齋橋、道頓堀舖頭普遍8、9點已經閂門,咁食宵夜點算好,唔想排到鬼咁長隊嘅一蘭,其實入住一間靚酒店已經解決肚餓問題,以下落嚟5間大阪酒店,就為住客提供免費拉麵放題,仲有免費sake飲,仲有得浸溫泉,幾爽!

撰文:bo| 圖片來源 :Trivago、各大酒店、Gotrip

5星級服務!大阪性價比酒店TOP 5

1. Osaka Hinode Hotel 逸の彩

於去年11月開幕的「Osaka Hinode Hotel 逸の彩」,是EGL東瀛遊首間斥資建造的大阪酒店。「逸の彩」位於惠美須町,雖然並不是座落於心齋橋、道頓堀等鬧市中,但地點尚算方便,距離「惠美須町」站只需1分鐘路程,而前往難波、心齋橋也只需坐2個站。酒店採用日式設計,不論在酒店外圍還是天花、牆紙等細節都能看出花了不少心思去設計。

即上Trivago睇最抵價錢

大阪
酒店頂樓可以睇到著名景點通天閣