trivagoweb

東京新酒店2018|上野無印示範單位+鄰近銀座百貨靚住宿

東京新酒店愈開愈多,日本連鎖式商務酒店集團不斷狂開新分店,但總離不開新宿、池袋等傳統遊客區。2018年東京新酒店其實有不少都衝出這些傳統地點,無論你是同情侶、家人或是一班朋友去,以下4間2018年新開的東京酒店都必定合你心意。

撰文:HML|相片:有關酒店|原文:Gotrip

01|上野。無印示範單位 幾個朋友去旅行

MIMARU這個新連鎖酒店品牌今年才剛登場,預計今年內將會高速擴充,首間分號位於上野,以 apartment hotel定位,全部房間均為4-6人房間,主打多P旅客,啱晒成班friend子去旅行。房內設小型煮食爐具及碗碟,配置梳化餐桌,大部分電器都是無印出品,甚有MUJI酒店風格。

即上Trivago睇最抵房價

東京新酒店2018
基本的6人洋室有538呎,1人1床唔使夾硬孖鋪,住足一星期都唔會瞓到腰痛。
東京新酒店2018
6人和室床鋪窄少少,但換來和式偏廳,夜晚開零食大會都坐得舒服。

東京新酒店2018
開放式廚房有電池爐和微波爐,整簡便早餐、切生果、叮宵夜都實用。(更多圖片