trivago_resort_web

【泰國住宿】超豪華 8 大 Resort 合集|度假一流:私家泳池、Infinity Pool

去泰國旅行,不外乎食同瞓,畢竟在炎熱的泰國,在酒店嘆一流設施跟泳池才是最寫意。既然有假期去泰國度假,不如花多少少錢住進貴價酒店 Resort,歎過千呎套房、頂樓泳池等等,實行唔使行出酒店都夠晒梳乎,也定必令你想花個周末即刻飛去泰國歎一歎。

撰文、圖片來源:相關酒店、新傳媒資料庫|原文:GOtrip

泰國住宿 豪華 Resort 合集!

今次推介的 泰國住宿 Resort 分別座落於芭堤雅、華欣、布吉、蘇梅這四個港人至愛的泰國度假勝地!要海景有海景,要寧靜都有寧靜,絕對可以符合各種住宿需求,價錢平均$350-$3,500/人一晚,但住進 Resort 可以歎齊內裡設施,放假使多啲錢在酒店上也不過份。

泰國的豪華 Resort 數之不盡!

度假勝地:芭堤雅

01|無邊池打孖上.[email protected] Pattaya

泰國不少酒店都以Infinity Pool作招徕,無邊池随即變得理所當然,各大酒店要突圍當然要動動腦筋!究竟仲有咩比無邊池更架勢?唔準諗,即刻答!開估:咪就係兩個無邊池囉(笑)!位於芭堤雅市中心的[email protected] Pattaya 於年前完成大翻新,最注目固然是位於24樓及頂樓的空中泳池,擁有270°廣闊美景,跳入泳池更會望到芭堤雅海灘與天空連成一線,就連入黑都會望到滿天繁星,難怪愈夜愈精彩!驚人多?兩個泳池唔怕啦!

關鍵詞
泰國住宿