ETV

ETV一哥一姐你認唔認得? 呢位女歌手好難估…

小編仲記得讀小學時,上堂最興奮莫過於有教育電視(ETV)睇,起碼冇聽老師講書咁悶,成個課室黑媽媽仲可以瞓陣覺!香港電台最近就籌備緊一個節目,叫《我們都是看ETV長大的》,讓大家重溫兒時回憶,原來有唔少現時仍活躍於娛樂圈的歌手同藝人,以前都做過ETV主角㗎!你又認唔認得佢哋?

撰文:東方新地|圖片:香港電台Facebook、Instagram、新傳媒

我們都是看ETV長大的

教育電視(ETV)真係唔少人的集體回憶,小編就最記得「一理通『馬國明』 明白了計算可變簡單」!另外大家可能都唔知道,原來以下呢六位仍活躍於娛樂圈的歌手同藝人,以前都做過ETV主角㗎!當中有幾位以前同依家幾乎一樣樣,有人細細個勁可愛,不過有位女歌手好難估!

ETV
呢幾位「ETV一哥一姐」,大家認唔認得呢?

運動男神 王祖藍

第一位,相信唔會有人認唔到,佢咪王祖藍囉!不過估唔到以前祖藍喺ETV係飾演排球隊隊長、校內萬人迷,睇吓個女主角幾冧豬!

ETV