黃子華

黃子華最後棟篤笑今開騷 又係時候回顧金句錄

將棟篤笑演得出神入化的黃子華,一早被港人譽為「子華神」,子華神最後一次棟篤笑《金盆𠺘口》今日正式開騷,大家都要好好珍惜最後一次向子華大叫「除褲」、「回水」的機會…雖然棟篤笑唔係人人買到飛,不過子華神的金句語錄相信廣大粉絲都不介意重溫!只係子華神金句太多,小編呢啲凡夫俗子又點能夠盡錄~

撰文:東方新地|圖片:

黃子華最後棟篤笑

今年二月,黃子華宣布七月再開棟篤笑,今次《金盆𠺘口》棟篤笑票價,比2014年的《唔黐線 唔正常》上調不少,上次最貴飛都仲係$580,今次最貴就$880,其餘票價為$680、$480、$380、$280,繼續係一票難求!

黃子華

加開至26場

黃子華今次棟篤笑可透過信用卡優先購票,即令fans瘋狂搶飛,一票難求!其後更加出現黃牛炒賣,而原定舉行17場騷的子華為了趕絕「黃牛」,決定加多9場,合共26場。新增場次日期為7月23至31號,並限定每人只能購買4張門票。