李佳芯

陳炳銓發力謀娶李佳芯!盤點圈中6對美女與野獸組合

李佳芯(Ali)與ViuTV藝人男友陳炳銓拍拖近4年,雖然李佳芯已是無綫一線花旦,但其實陳炳銓周身刀都唔弱,既是ViuTV藝人及節目主持的他多才多藝,在舞台劇方面亦經驗豐富,近年更成為戲劇導師,又開製作公司搞幕後製作,絕對是李佳芯眼中的潛力股。其實除咗呢pair之外,圈中仲有唔少只愛才華不愛貌的美女與野獸組合,等我哋同你一一細數!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、陳炳銓IG

1. 陳炳銓發力 密謀娶李佳芯

女友是一線花旦,陳炳銓唔多唔少有壓力,加入Viu TV後他幕前幕後兼顧,拍劇做主角亦主持節目,在外又擔任戲劇導師,論才華陳炳銓攞滿分。據知近月他們已四圍睇樓想置業築愛巢,有望明年搞場美女與野獸婚禮。

Danny 陳炳銓(@danny_cpc)分享的貼文 張貼

主演ViuTV劇《Plan B》

戲劇導師

我肯肯定,教戲劇係我終身職業。幫助學生去建立自己一套,那份滿足感簡直無語倫比。 #戲劇 #巧克力劇場 #戲劇課程 #chocolatetheatre #dramaworkshop