婚姻合伙人

【婚姻合伙人】高海寧、林秀怡輪流灑鹽花!盤點TVB劇集14個經典性感場口

TVB在2017年年底頒布「限奶令」,並要求她們要收起性感,同時大幅減少女藝人的性感鏡頭。不過高海寧、林秀怡喺新劇《婚姻合伙人》輪流有性感演出。不過呢套劇於2017年4月份完成所有拍攝,即「禁色令」頒布之前拍好,放喺倉底2年至出街,所以仲見到佢哋嘅性感演出。回顧頒布「限奶令」之前,大台劇不時都愛灑鹽花,當中有唔少令人難忘的經典場口,以下畫面你記唔記得?

 

撰文:東方新地|圖片:TVB劇集截圖

高海寧《婚姻合伙人》大灑鹽花

高海寧喺《婚姻合伙人》初次擔任第一女主角,梗係要搏盡啲,劇情講述貝競枝(高海寧飾)獲邢呇(黃德斌飾)邀請到沖繩公幹,其中高海寧在車上換泳衣以及與黃德斌在水中激吻,都令觀眾大飽眼福!

高Ling騷玉背

邢呇為了婉拒幾位同性戀者的示好,打電話叫貝競枝假扮成他的女朋友,正做按摩和拔罐的貝競枝滿心歡喜,急急穿上衣服赴約。半裸狀態的高Ling以毛巾遮着正面,站在鏡前面回看背上拔罐痕跡,心感不美觀。