巴士

被阿伯辱罵係狗 巴士司機霸氣一句KO 大快人心

其實無論係搭巴士、或者喺任何公眾場所,都會遇到啲人講嘢好大聲,驚死其他乘客聽唔到佢講咩咁,講真都真係幾無品!近日有個阿嬸喺巴士大聲講電話,巴士司機頂唔順開口叫佢細聲啲,點知有個阿伯幫拖,同阿嬸一齊鬧番個司機轉頭,結果司機大佬一句KO佢!

原文:娛聞樂|圖片:新傳媒、Facebook、Lihkg.com

上演巴士大戰

近日有位巴士司機喺Facebook專頁「西客之道 HIspitality」出post,話佢想叫個阿嬸乘客講電話唔好咁大聲,點知俾個阿嬸鬧返轉頭之餘,仲有個阿伯無啦啦衝出嚟做「護花使者」,出言辱罵,於是一場巴士大戰隨即展開!

巴士

司機斥女乘客大聲講電話

話說個阿嬸喺巴士一直大聲講電話,巴士司機忍唔住就叫女乘客降低聲量,點知女乘客反問:「我講電話阻到你咩?」,司機爆seed:「係呀,你滋擾到我揸車呀。你由車尾就嘈到車頭,樓上都聽得到你把聲,你一係就收線,一係就我停埋部車比你傾飽佢」。

巴士

阿伯做「護花使者」