郭子豪

住半山獨立屋 揭郭子豪闊少真身

罕有唔以大卡士孭飛的無綫台慶劇《跳躍生命線》上周大結局,因為劇情寫實貼地,收視節口碑皆理想,能夠成功搶灘除咗劇本吸引,劇中一班人氣小 鮮肉更非常吸睛,除咗男二何廣沛爆紅,劇中不停騷肌晒本錢的大隻仔郭子豪,表現亦被睇高一線;除咗生得高大 威猛擁48吋胸肌,郭子豪更是英國名牌大學高材生,最煞食還有個開製衣廠的有米阿爸,27歲已經有自己製作公司,住半山獨立屋揸名車出入,有樣有 學歷有家底,仲唔係無綫人氣新筍盤 ?

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、郭子豪IG

郭子豪 不晒家人合照

14年加入無綫的郭子豪,近年經常在劇集騷肌,近日在新劇《跳躍生命線》再次以大 隻出位,不過人氣肌男唔係得個殼,郭子豪品學兼優,是英國名牌學府帝國學院機械工程 系高材生,而且家境富裕父親經營製衣廠,不過入行四年,他都密冚富貴背景從不晒家人合照。

操得一身健美肌肉的郭子豪,擁 48吋胸肌健美人魚線,唔單 止靚仔仲係大隻猛 男,成功在一班小鮮肉 中突圍,被喻為新一代男神。

首位A&F亞洲區廣告Model

郭子豪條件優越,更幸運有個思想開通父親,搞製衣生意的郭父,未有要求兒子繼承 衣缽,還大力支持兒子加入娛樂圈工作,給他極大自由度,自小家住康樂園獨立屋,但入行不久郭子豪已可豪過獨立生活,租住大埔半山龍城堡獨立屋有自己私人天地,揸80萬Audi代步,明顯家人對他錫到燶。據知情者透露:「Arnold(郭子豪)喺英國讀完大學之後,返香港已經畀星探發掘做Model,仲揮低二百幾人,做埋A&F亞洲區廣告Model,佢 爸爸雖然開製衣廠,但從來唔會約束個仔跟自己學做生意,知個仔鍾意做演藝工作,仲好大力支持佢入行!」