減肚腩

8位紅星減肚腩餐單大公開!安仔3週減12磅 Kelly減肥照食Tea…

踏入年尾,好多飯局、飲宴要參加,食得咁好又懶做運動的話,視線向下移摸吓自己個肚腩,噢,大咗咁多嘅!唔使怕,以下圈中8位紅星教你輕輕鬆鬆、閃電式減肚腩大法,梗有一款適合你啩!

撰文:東方新地 │ 圖片:新傳媒圖片

1.食下午茶減肚腩 陳慧琳

身為兩子之母嘅Kelly表示,曾陀B令體重急升至超過130磅,雖然對一般大肚婆來說唔算重,但愛靚嘅Kelly就接受唔到,因此產子後即最後走腩大計!「諗起以前130幾磅,真係嚇死!我嘅減肥秘訣好簡單,唔好以為一日食一餐就會瘦,因為我少食一餐就會勁肚餓,之後會食番好多,咁吸收就更多,結果反而更易肥!」

{"IPTC-DATA":"NMG","data":{"photoID":1541101}}

Kelly表示,要減肚腩首先要踢走脂肪,佢試過最佳方法居然食埋下午茶!「要少食多餐,所以食肉都冇問題!最好方法就係每樣食物唔好食多過一件!如果餐與餐之間覺得餓,可以多飲水、果汁或食啫喱代替小食,咁就更易消化又有飽肚感。」

關鍵詞
減肚腩